Mobiilidatayhteyden jakaminen

Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

Mobiilidatayhteyden voi jakaa muiden laitteiden kanssa useilla tavoilla.

• USB-verkkosidonta: voit jakaa mobiilidatayhteyden yhden tietokoneen kanssa USB-kaapelilla.
    • Kannettava ‎Wi-Fi -alue: voit jakaa mobiilidatayhteyden samanaikaisesti jopa 10 muun laitteen kanssa, WPS-tekniikkaa tukevat laitteet mukaan lukien.
    • Yhden kosketuksen mobiilitukiasema: voit aloittaa mobiiliyhteyden jakamisen ‎Wi-Fi -yhteyden avulla koskettamalla laitteet yhteen.
    • Bluetooth®-verkkosidonta: voit jakaa mobiilidatayhteyden jopa neljän laitteen kanssa Bluetooth®-yhteydellä.

Datayhteyden jakaminen USB-kaapelilla

1. Liitä laite tietokoneeseen laitteen mukana toimitetulla USB-kaapelilla.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > Verkkosidonta ja mobiilitukiasema.
    4. Napauta kohdan USB-verkkosidonta liukusäädintä ja napauta sitten pyydettäessä OK. Näet tilarivillä -kuvakkeen, kun yhteys on muodostettu.
    5. Kun haluat lopettaa datayhteyden jakamisen, napauta kohdan USB-verkkosidonta liukusäädintä tai irrota USB-kaapeli.

Laitteen datayhteyttä ja SD-korttia ei voi jakaa USB-kaapelin kautta samanaikaisesti.

Mobiiliyhteyden jakaminen One-touch-verkkosidonnalla

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat päällä.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > Verkkosidonta ja mobiilitukiasema > One-touch-verkkosidonta.
    4. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kohdan Siirrettävä tukiasema liukusäädintä.
    5. Pidä laitteita yhdessä takaosat vastakkain siten, että laitteiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Napauta sitten YHDISTÄ.

Tämä toiminto toimii vain laitteissa, jotka tukevat NFC ‎Wi-Fi -verkkosidontaa.

Mobiilidatayhteyden jakaminen toisen Bluetooth®-laitteen kanssa

1. Varmista, että laitteesi ja haluamasi Bluetooth®-laitteen välille on muodostettu laitepari ja että mobiilidatayhteys on käytössä laitteessasi.
    2. Laite: Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > Verkkosidonta ja mobiilitukiasema ja ota sitten toiminto käyttöön napauttamalla kohdan Bluetooth-verkkosidonta liukusäädintä.
    4. Bluetooth®-laite: Määritä laite siten, että se saa verkkoyhteyden Bluetoothin® kautta. Jos laite on tietokone, määritä asetukset soveltuvien ohjeiden mukaisesti. Jos laitteen käyttöjärjestelmä on Android™, napauta laiteparin muodostaneen laitteen nimen vieressä olevaa asetuskuvaketta kohdassa Asetukset > Bluetooth > Laiteparit ja valitse sitten valintaruutu Internetyhteys.
    5. Laite: Odota, että tulee näkyviin tilariville. Tämän jälkeen asennus on valmis.
    6. Poista toiminto käytöstä napauttamalla kohdan Bluetooth-verkkosidonta liukusäädintä.

Bluetooth-verkkosidonta poistetaan käytöstä aina, kun sammutat laitteesi tai poistat Bluetooth®-toiminnon käytöstä.

Laitteen käyttäminen mobiilitukiasemana

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > Verkkosidonta ja mobiilitukiasema.
    3. Napauta Siirrettävän tukiaseman asetukset > Määritä tukiasema.
    4. Anna Verkon nimi (SSID).
    5. Valitse suojaustyyppi napauttamalla Suojaus-kenttää. Anna salasana tarvittaessa.
    6. Napauta Tallenna.
    7. Napauta ja ota sitten toiminto käyttöön napauttamalla kohdan Siirrettävä tukiasema liukusäädintä.
    8. Vahvista asetukset pyydettäessä napauttamalla OK. näkyy tilarivillä, kun kannettava ‎Wi-Fi -alue on käytössä.

WPS:ää tukevien laitteiden mobiilidatayhteyden käytön salliminen

1. Varmista, että laitteesi toimii mobiilitukiasemana.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > Verkkosidonta ja mobiilitukiasema > Siirrettävän tukiaseman asetukset.
    4. Varmista kohdasta Määritä tukiasema, että kannettava WLAN-alue on suojattu salasanalla.
    5. Jos Havaittavissa ei ole käytössä, ota se käyttöön.
    6. Napauta WPS-painike ja noudata sitten asiaankuuluvia ohjeita. Voit napauttaa vaihtoehtoisesti myös > WPS PIN Entry ja kirjoittaa sitten WPS-laitteessa näkyvän PIN-koodin.

Mobiilitukiaseman nimeäminen uudelleen ja suojaaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > Verkkosidonta ja mobiilitukiasema.
    3. Napauta Siirrettävän tukiaseman asetukset > Määritä tukiasema.
    4. Anna Verkon nimi (SSID).
    5. Valitse suojaustyyppi napauttamalla Suojaus-kenttää.
    6. Anna salasana tarvittaessa.
    7. Napauta Tallenna.