Uudelleenkäynnistäminen, palauttaminen ja korjaaminen

Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta.

Voit myös palauttaa laitteen alkuperäiset oletusasetukset. Tämä on joskus tarpeen, jos laite lakkaa toimimasta asianmukaisesti. Ota kuitenkin huomioon, että jos haluat säilyttää tärkeitä tietoja, sinun on ensin varmuuskopioitava tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Lisätietoja on kohdassa Laitteen sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

Jos laite ei käynnisty tai haluat nollata laitteesi ohjelmiston, voit korjata laitteen Xperia Companionilla. Saat lisätietoja Xperia Companionin käytöstä kohdasta Xperia Companion.

Jos jaat laitteen usean käyttäjän kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit palauttaa alkuperäiset tehdasasetukset.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Laitteen uudelleenkäynnistys ei ehkä onnistu, jos akun varaus on vähissä. Kytke laite laturiin ja yritä uudelleenkäynnistystä uudelleen.

1. Paina virtapainiketta pitkään.
    2. Napauta avautuvassa valikossa Käynnistä uudelleen. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti kuuden sekunnin ajan.
    2. Laite värisee kerran. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
      • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta painikkeet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
      • Jos haluat pakottaa sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka painikkeiden painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee kolme kertaa ja sammuu.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdastietojen palautus.
    4. Napauta Palauta puhelimen asetukset.
    5. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
    6. Vahvista asetus napauttamalla Tyhjennä kaikki.

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android™-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen

Jos unohdat näytön lukituksen avaamiskuvion, PIN-koodin tai kuvion, voit poistaa suojauksen Xperia™ Companion -sovelluksen laitteen korjaustoiminnolla. Tämä edellyttää Google-tilisi kirjautumistietojen antamista. Kun suoritat korjaustoiminnon, asennat laitteen ohjelmiston uudelleen. Saatat menettää joitakin henkilötietoja tässä yhteydessä.

Jos et voi sammuttaa laitetta ennen ohjelmiston korjausta, pakota sen sammutus.

Kun saat uuden Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan, et ehkä voi kirjautua niillä tai palauttaa laitettasi 24 tuntiin.

Ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.

Jos laitteesi on jumittunut, käynnistyy uudelleen jatkuvasti tai ei käynnisty ollenkaan, kun olet päivittänyt Xperia™-ohjelmiston, korjannut ohjelmiston tai palauttanut oletusasetukset, voit yrittää pakottaa laitteen sammutuksen ja käynnistää sen sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, pakota laitteen sammutus ja korjaa sitten sen ohjelmisto alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Varmista, että PC- tai Mac®-koneeseesi on asennettu Xperia Companion.
    2. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella ja valitse sen päänäytöstä Ohjelmiston korjaaminen.
    3. Asenna laitteen ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus loppuun näytön ohjeiden mukaisesti.