account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Auta meitä parantamaan sivustoamme
    Arvioi käyntisi vastaamalla muutamaan lyhyeen kysymykseen.

    Useita käyttäjätilejä

    Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

    Laitteesi tukee useita käyttäjätilejä, joilla eri käyttäjät voivat kirjautua laitteeseen erikseen ja käyttää sitä. Useiden käyttäjätilien käyttäminen toimii hyvin tilanteissa, joissa samaa laitetta käyttää useita henkilöitä tai joissa lainaat laitteesi jollekulle muulle hetkeksi. Käyttäjästä, joka asentaa laitteen alun perin, tulee laitteen omistaja. Vain omistaja voi hallinnoida muiden käyttäjien tilejä. Omistajan tilin lisäksi on olemassa kahdenlaisia tilejä:

    • Tavallinen käyttäjä: Tällainen tilityyppi soveltuu käyttäjälle, joka käyttää laitettasi säännöllisesti.
    • Vieraskäyttäjä: Vierastiliä voi käyttää sellaisille henkilöille, jotka haluavat käyttää laitettasi vain tilapäisesti.

    Jotkut ominaisuudet ovat ainoastaan omistajan käytettävissä. Esimerkiksi vain omistaja voi sallia lataukset muista lähteistä kuin Google Play™.

    Tavallisen käyttäjän tilejä lisäämällä voit antaa eri käyttäjien käyttää erilaisia aloitusnäyttöjä, taustakuvia ja yleisiä asetuksia. He saavat myös erilliset käyttöoikeudet sovelluksiin ja tiedostoille, kuten musiikkitiedostoille ja valokuville, varattuun muistitilaan. Laitteeseen voi lisätä jopa seitsemän tavallista käyttäjätiliä.

    Tavallisen käyttäjätilin lisääminen

    1. Kirjaudu sisään omistajana (eli sillä käyttäjätilillä, jolla laite on alun perin määritetty ja otettu käyttöön).
    2. Napauta aloitusnäytössä .
    3. Napauta Asetukset > Käyttäjät > Lisää käyttäjä.
    4. Napauta OK. Järjestelmä luo uuden käyttäjätilin.
    5. Valitse jokin seuraavista: Jos haluat luoda uuden käyttäjän nyt, napauta MÄÄRITÄ NYT. Näyttö lukitaan, ja oikeaan yläkulmaan ilmestyy uuden käyttäjän kuvake. Jos haluat luoda uuden käyttäjän myöhemmin, napauta EI NYT. Kun uusi käyttäjä on valmis, hän voi valita Asetukset-valikosta Käyttäjät. Napauta Uusi käyttäjä ja viimeistele asetusten määritys ohjeiden mukaisesti.
    6. Avaa näytön lukitus sipaisemalla ylöspäin.
    7. Määritä käyttäjätili näytön ohjeiden mukaisesti.

    Voit lisätä tavallisen käyttäjätilin myös minkä tahansa näytön tilariviltä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella, napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Lisää käyttäjä.

    Tavallisen käyttäjän tilin poistaminen laitteesta

    1. Varmista, että olet kirjautunut laitteen omistajana.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta -kohtaa poistettavan käyttäjän nimen vieressä ja napauta sitten Poista käyttäjä > Poista.

    Jos joku haluaa käyttää laitettasi tilapäisesti, voit ottaa tälle käyttäjälle käyttöön tilapäisen vierastilin. Vierastilassa laite käynnistetään kuin vastikään asennettuna järjestelmänä, jossa on vain valmiiksi asennetut sovellukset. Kun vieras on lopettanut laitteesi käytön, voit pyyhkiä istunnon tyhjäksi, jotta seuraava vieras voi aloittaa taas "puhtaalta pöydältä". Vieraskäyttäjän tili on asennettu valmiiksi, eikä sitä voi poistaa.

    Vieraskäyttäjätilin käyttöön ottaminen

    1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjätilillä, jolla laite on alun perin määritetty ja otettu käyttöön.
    2. Vedä tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta.
    3. Napauta Lisää vieras.

    Vierasistuntojen tietojen tyhjentäminen

    1. Sinun on oltava kirjautuneena vierastilillä.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Etsi Poista vieras ja napauta sitä.
    5. Napauta Poista.

    Voit tyhjentää vierasistunnon minkä tahansa näytön tilariviltä, kunhan olet kirjautuneena vierastilillä. Vedä vain tilariviä alaspäin, napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Poista vieras.

    Käyttäjätilin vaihtaminen

    1. Saat käyttäjäluettelon näkyviin vetämällä tilariviä alaspäin ja napauttamalla sitten .
    2. Valitse käyttäjätili, johon haluat vaihtaa. Tämän käyttäjän lukitusnäyttö avautuu.

    Kun vaihdat vierastiliin, napauta Aloita alusta, jos haluat poistaa edellisen istunnon, tai napauta Kyllä, jatka, jos haluat jatkaa edellistä istuntoa.

    Kun laitteella on useita käyttäjiä, laitteeseen voi määrittää kolmenlaisia asetuksia:
    • Asetukset, joita kaikki käyttäjät voivat muuttaa ja jotka vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin. Tällaisia ovat esimerkiksi kieli, ‎Wi-Fi , lentokonetila, NFC ja Bluetooth®.
    • Asetukset, jotka vaikuttavat vain yksittäiseen käyttäjätiliin. Tällaisia ovat esimerkiksi automaattinen synkronointi, näyttölukko, lisätyt tilit ja taustakuva.
    • Asetukset, jotka näkyvät vain omistajalle ja vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin, esimerkiksi VPN-asetukset.

    Oliko tästä tiedosta mielestäsi apua?
    Kyllä Ei
    Palautteesi on arvokasta!
    Miksi tästä tiedosta mielestäsi ei ollut apua?
    Lähetä
    Kitios, arvostamme palautettasi!