Kameran yleiset asetukset

Kuvaustilojen yleiskatsaus

Voit käyttää erilaisia kuvaustiloja. Jos haluat vaihtaa niitä, sipaise kameran näytössä ylös tai alas.

Manuaalinen

Säädä manuaalisesti kameran asetuksia, kuten tarkkuutta, valkotasapainoa ja ISO-asetusta.

Paras auto-maattisäätö

Optimoi asetukset mihin tahansa kuvaustilaan sopiviksi.

Videokamera

Muokkaa asetukset manuaalisesti mihin tahansa kuvausohjelmaan sopiviksi.

Automaattinen kasvontunnistus

Kamera tunnistaa ja kehystää kasvot automaattisesti. Värillinen kehys ilmaisee, mitkä kasvot on valittu tarkennettaviksi. Kuva kohdistetaan keskustaa lähimpänä oleviin kasvoihin. Kehyksiä napauttamalla voit myös valita, mitkä kasvot tarkennetaan.

Automaattikuvaus

Jos haluat ottaa kuvia automaattisesti alla olevien toimintojen avulla, ota automaattikuvaus käyttöön.

Hymysuljin Hymysuljin-tekniikalla voit kuvata kasvot juuri sillä hetkellä, kun ne hymyilevät. Kamera tunnistaa jopa viidet kasvot. Kamera valitsee yhdet niistä hymyntunnistukseen ja tarkentaa niihin automaattisesti. Kun valitut kasvot hymyilevät, kamera ottaa valokuvan automaattisesti.
    Pois päältä Kun automaattikuvaus ei ole käytössä, voit ottaa kuvia painamalla suljinpainiketta tai kameranäppäintä.

Valokuvan ottaminen Smile Shutter™ -toiminnolla

1. Avaa kamera.
    2. Napauta .
    3. Etsi ja napauta Automaattikuvaus > Hymysuljin.
    4. Osoita kamera kohteeseen. Kamera valitsee kasvot, joihin tarkennetaan.
    5. Valitut kasvot näkyvät värillisen kehyksen sisällä, ja valokuva otetaan automaattisesti heti, kun toiminto tunnistaa hymyn.
    6. Jos hymyä ei tunnisteta, voit ottaa valokuvan manuaalisesti painamalla suljinpainiketta.

Kuvan maantieteellisen sijainnin tallentaminen

Kun otat Tallenna sijainti -toiminnon käyttöön, voit lisätä arvioidun maantieteellisen sijainnin ottamiisi kuviin. Maantieteellinen sijainti määräytyy langattomien verkkojen ja GPS-tekniikan perusteella.

Jos kameran näytössä näytetään kuvake , Tallenna sijainti -toiminto on käytössä, mutta maantieteellistä sijaintia ei ole löytynyt. Kun näytössä näytetään kuvake , Tallenna sijainti -toiminto on ja maantieteellinen sijainti on saatavilla, joten valokuvaan voidaan lisätä sijainti. Jos kumpikaan näistä symboleista ei ole näkyvissä, Tallenna sijainti -toiminto ei ole käytössä.

Paikkamerkintöjen käyttöön ottaminen

1. Avaa kamera.
    2. Napauta .
    3. Napauta Lisää ja ota sitten toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Tallenna sijainti-kohdan liukusäädintä.
    4. Jos otat paikkamerkinnät käyttöön, sinua pyydetään ottamaan käyttöön myös paikannuspalvelu, jos se ei ole vielä käytössä. Napauta OK ja napauta sitten Sijainti-liukusäädintä.

Kosketussuljin

Kosketussuljintoiminnon ansiosta voit ottaa kuvan napauttamalla missä tahansa kameran näytössä.
    Päällä
    Vain etukamera
    Pois päältä

Muokkaa koskettamalla

Voit valita kuvien tarkennusalueen koskettamalla näyttöä.

Vain tarkennus
    Tarkennus ja kirkkaus

Tämä toiminto on käytettävissä vain tilassa Paras auto-maattisäätö.

Kuvien automaattinen esikatselu

Voit halutessasi esikatsella valokuvia heti niiden ottamisen jälkeen.

Päällä Kun otat kuvan, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
    Vain etukamera Kun otat kuvan etukameralla, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
    Pois päältä Kuva tai video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen. Esikatselua ei näytetä.

Äänenvoimakkuusnäppäimen käyttö

Voit valita, miten äänenvoimakkuusnäppäintä käytetään kuvia ottaessasi.

Zoomaus Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä lähentämiseen ja loitontamiseen.
    Äänenvoimakkuus Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä ilmoitusten, soittoäänien ja musiikin äänenvoimakkuuden säätämiseen.
    Suljin Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä kuvien ottamiseen.

Äänet

Kun otat kuvan tai aloitat videon kuvaamisen, kamera antaa suljinäänen. Jos käytät itselaukaisinta, kamera piippaa sen ajastimen merkiksi. Voit ottaa nämä äänet käyttöön tai poistaa ne käytöstä.

Datan tallennus

Voit tallentaa datan joko irrotettavalle SD-kortille tai laitteen sisäiseen muistiin.

Internal storage Valokuvat ja videot tallennetaan laitteen muistiin.
    SD card Valokuvat ja videot tallennetaan SD-kortille.

Ristikkoviivat

Voit käyttää kuvatessasi apuna ristikkoviivoja, joiden avulla saat kuvasi sommiteltua juuri haluamallasi tavalla.

Ristikkoviivat näytetään vain kamerassa kuvatessasi, niitä ei näytetä ottamissasi valmiissa kuvissa.

Pikakäynnistys

Pikakäynnistysasetuksilla voit käynnistää kameran, kun näyttö on lukittuna.

Vain käynnistys Kun vedät kohdasta alaspäin, pääkamera käynnistetään lepotilasta.
    Käynnistä ja kuvaa Kun vedät kohdasta sisäänpäin, still-kamera käynnistetään lepotilasta ja kamera ottaa valokuvan.
    Käynnistä ja tallenna video Kun vedä kohdasta sisäänpäin, videokamera käynnistetään lepotilasta ja taltiointi aloitetaan.
    Pois päältä

Värien ja kirkkauden säätäminen

1. Avaa kamera.
    2. Napauta > Väri ja kirkkaus.
    3. Vedä värien ja kirkkauden liukusäätimet haluamiisi kohtiin.

Tämä asetus on käytettävissä vain Superior Auto- ja videokameratilassa.

Valkotasapaino, tarkennus, valotus ja suljinnopeus

Valkotasapaino on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa. Se säätää väritasapainon valaistusolosuhteisiin sopivaksi. Voit säätää valotusta myös manuaalisesti välillä -2.0 EV – +2.0 EV. Voit esimerkiksi suurentaa kuvan kirkkautta tai pienentää kokonaisvalotusta napauttamalla plus- tai miinuspainikkeita, kun näytössä näkyy . Tarkennusta ja suljinnopeutta voi säätää automaattisesti ja manuaalisesti.

Valkotasapaino

Auto

Säätää väritasapainon automaattisesti.

Hehkulamppu

Säätää väritasapainoa lämpimissä valaistusolosuhteissa, kuten lamppujen alla.

Loisteputki

Säätää väritasapainoa loisteputkille valaistuihin tiloihin sopivaksi.

Päivänvalo

Säätää väritasapainon aurinkoisissa ulkoilmaolosuhteissa.

Pilvinen

Säätää väritasapainoa pilviselle ilmalle sopivaksi.

Tarkennus: AF

Säätää tarkennuksen automaattisesti.

Tarkennus: MF

Säädä tarkennus manuaalisesti.

SS auto

Säätää suljinnopeuden automaattisesti.

SS 1/8

Säädä suljinnopeus manuaalisesti.