Datakäytön hallinta

Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

Voit seurata laitteeseen ja laitteesta matkapuhelinverkon tai ‎Wi-Fi -yhteyden kautta lähetettyä datamäärää tiettynä ajanjaksona. Voit esimerkiksi näyttää yksittäisten sovellusten käyttämän datamäärän. Voit myös muokata käyttövaroituksia ja rajoituksia mobiilidatayhteyden kautta lähetetylle datalle välttyäksesi lisäkuluilta.

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, vain omistaja eli ensisijainen käyttäjä voi säätää tiedonkäyttöasetuksia. Datakäyttöasetuksia muokkaamalla voit hallita datakäyttöä paremmin, mutta tämä ei takaa sitä, että lisämaksuja ei voisi syntyä.

Datakäytön pienentäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö > Tiedonsäästäjä.
    3. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

Datayhteyden käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    3. Ota datayhteys käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Mobiilitietoliikenne-liukusäädintä.

Kun datayhteys ei ole käytössä, laite voi silti muodostaa ‎Wi-Fi - ja Bluetooth®-yhteyden.

Datakäytön varoituksen määrittäminen

1. Varmista, että mobiilidata on käytössä.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö > Laskutusjakso.
    4. Jos haluat määrittää varoitustason, napauta Datavaroitus anna haluamasi datarajoitus ja napauta sitten MÄÄRITÄ. Saat varoituksen, kun datakäytön määrä lähestyy määrittämääsi tasoa.

Mobiilidatarajan määrittäminen

1. Varmista, että mobiilidata on käytössä.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    4. Napauta Laskutusjakso, napauta kohdan Aseta tiedonsiirtoraja liukusäädintä ja napauta sitten OK.

Kun mobiilidatakäyttö saavuttaa asetetun rajan, laitteen mobiilidata poistetaan automaattisesti käytöstä.

Yksittäisten sovellusten datakäytön hallinta

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Napauta hallinnoitavaa sovellusta ja napauta sitten Tietojen käyttö.

Yksittäisen sovelluksen datakäyttöasetusten muokkaaminen voi vaikuttaa sen toimintaan.

Datakäytön tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    3. Jos haluat tarkastella mobiilidatayhteyden välityksellä siirretyn datan määrää koskevia tietoja, napauta Mobiilidatakäyttö.
    4. Jos haluat tarkastella ‎Wi-Fi -yhteyden välityksellä siirretyn datan määrää koskevia tietoja, napauta Wi-Fi-datan käyttö.