Still-kameran asetukset

Still-kameran asetusten säätäminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Voit näyttää kaikki asetukset napauttamalla .
    3. Valitse säädettävä asetus ja muokkaa sitä sitten haluamallasi tavalla.

Yleiskatsaus still-kameran asetuksiin

Tarkkuus

Valitse jokin useista eri tarkkuuksista ja kuvasuhteista ennen valokuvan ottamista. Mitä suurempi tarkkuus valokuvassa on, sitä laadukkaampi se on ja sitä enemmän muistia tarvitaan.

Pääkamera:

13MP

4096×3072 (4:3)

Tämä on 13 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita katsot muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostat suurella tarkkuudella.

10MP

4208×2368 (16:9)

Tämä on 10 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita haluat katsoa laajakuvanäytöltä.

Etukamera:

5MP

2560×1920 (4:3)

Tämä on 5 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita katsot muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostat suurella tarkkuudella.

3MP

2560×1440 (16:9)

Tämä on 3 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Tämä sopii valokuviin, joita haluat katsoa laajakuvanäytöltä.

Vitkalaukaisin

Vitkalaukaisimella voit ottaa valokuvan pitämättä kiinni laitteesta. Tämän toiminnon avulla voit kuvata omakuvia tai ryhmäkuvia, joissa kaikki ovat mukana. Voit käyttää vitkalaukaisinta myös silloin, kun haluat välttää kameran tärähtämisen valokuvia otettaessa.

10 s Tämä asettaa 10 sekunnin viipeen kameran suljinpainikkeen tai kameranäppäimen painamisesta valokuvan ottamiseen.
    3 s Tämä asettaa 3 sekunnin viipeen kameran suljinpainikkeen tai kameranäppäimen painamisesta valokuvan ottamiseen.
    Pois päältä Valokuva otetaan heti, kun napautat suljinpainiketta tai kameranäppäintä.

Pehmeän ihon tehoste

Laitteen Pehmeä iho -tehoste antaa sinulle mahdollisuuden pehmentää ihoasi omakuvissa, jotka otat kuvaustiloissa Manuaalinen ja Paras auto-maattisäätö.

Kohteiden seuranta

Kun valitset kohteen koskettamalla sitä etsimessä, kamera seuraa sitä puolestasi.

HDR

HDR (High-Dynamic Range) -asetuksella voit ottaa valokuvan vahvassa taustavalossa tai olosuhteissa, joissa kontrasti on terävä. HDR kompensoi yksityiskohtien puutetta ja tuottaa kuvan, joka edustaa sekä tummaa että kirkasta aluetta.

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

ISO

ISO-herkkyyttä voidaan säätää automaattisesti tai manuaalisesti herkkyysasetuksiin välillä 100–3200.

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Mittaaminen

Tämä toiminto määrittää tasapainoisen valotuksen automaattisesti mittaamalla kuvattavaan kohteeseen osuvan valon määrän.

Kasvot Mittaa kohteen kasvoilla olevan valon määrän ja säätää valotuksen siten, että kasvot eivät ole liian tummat eivätkä vaaleat.
    Keskipiste Määrittää kuvan keskustan ja määrää valotuksen siellä olevan kohteen kirkkauden mukaan.
    Pistemittaus Säätää valotuksen erittäin pieneen osaan kuvattavasta kohteesta.
    Kosketus Säätää valotuksen haluamaasi kohteen osaan, kun kosketat näyttöä.

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Salama

Salaman avulla voit ottaa valokuvia, kun valaistusolosuhteet ovat heikot tai kun kuvassa on taustavalo. Seuraavat asetukset ovat käytettävissä, kun napautat salamakuvaketta kameran näytössä:

Auto Kamera määrittää automaattisesti, vaatiiko tilanne salaman käyttöä.
    Täyttösalama Käytä tätä asetusta, kun tausta on kohdetta kirkkaampi. Tämä asetus poistaa haittaavat tummat varjot.
    Punasilmäisyyden vähenn. Tämä vähentää silmien punaista väriä valokuvia otettaessa.
    Pois päältä Salama ei ole käytössä. Joskus kuvanlaatu on parempi ilman salamaa, vaikka valaistus olisi heikko. Hyvän valokuvan ottaminen ilman salamaa edellyttää vakaata kättä. Käytä vitkalaukaisinta, jotta valokuvista tulee tarkkoja.
    Soihtuvalaistus Salama on päällä koko ajan, kun otat kuvia.