Langaton Bluetooth®-tekniikka

Arrow left Xperia L1 – tuen yleiskatsaus

Bluetooth®-toiminnoilla voit lähettää tiedostoja muihin Bluetooth®-laitteisiin ja muodostaa yhteyden handsfree-lisävarusteisiin. Bluetooth®-yhteydet toimivat hyvin enintään 10 metrin (33 jalan) etäisyydellä ilman laitteiden välisiä kiinteitä esteitä. Joissakin tapauksissa sinun on ehkä muodostettava laitteellasi laitepari manuaalisesti toisten Bluetooth®-laitteiden kanssa.

Bluetooth®-laitteiden välinen toiminta ja yhteensopivuus vaihtelee.

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, kukin käyttäjä voi muuttaa Bluetooth®-asetuksia, ja muutokset kohdistuvat kaikkiin käyttäjiin.

Bluetooth®-toiminnon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Bluetooth.
    3. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Bluetooth-liukusäädintä.

Laitteen nimeäminen

Voit antaa laitteelle nimen. Muut laitteet näkevät tämän nimen, kun Bluetooth-toiminto on päällä ja laite on näkyvissä.

Laitteen nimeäminen

1. Varmista, että Bluetooth®-toiminto on käytössä.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Bluetooth.
    4. Napauta > Nimeä tämä laite uudelleen.
    5. Anna laitteelle nimi.
    6. Napauta NIMEÄ UUDELLEEN.

Laiteparin muodostaminen toisen Bluetooth®-laitteen kanssa

Kun yhdistät laitteen toisen laitteen kanssa, voit esimerkiksi liittää laitteen Bluetooth®-kuulokkeisiin tai Bluetooth®-autosarjaan ja jakaa musiikkia näiden laitteiden kanssa.

Kun olet muodostanut laiteparin toisen Bluetooth®-laitteen kanssa, laitteesi muistaa tämän laiteparin. Kun laite muodostaa laiteparin Bluetooth®-laitteen kanssa ensimmäistä, sinun on ehkä annettava tunnusluku. Laite kokeilee automaattisesti yleistä tunnuslukua 0000. Jos se ei toimi, tarkista Bluetooth®-laitteessa käytettävä tunnusluku sen käyttöohjeista. Tunnuslukua ei tarvitse antaa uudelleen, kun muodostat yhteyden aiemmin yhdistettyyn Bluetooth®-laitteeseen seuraavan kerran.

Jotkin Bluetooth®-laitteet, kuten useimmat Bluetooth®-kuulokkeet, edellyttävät, että ne yhdistetään toiseen laitteeseen.

Voit yhdistää laitteen useiden Bluetooth®-laitteiden kanssa, mutta voit muodostaa yhteyden vain yhteen Bluetooth®-profiiliin samanaikaisesti.

Laiteparin muodostaminen toisen Bluetooth®-laitteen kanssa

1. Varmista, että laiteparin muodostavan laitteen Bluetooth®-toiminto on käytössä ja että laite näkyy muille Bluetooth®-laitteille.
    2. Kun laitteen Aloitusnäyttö on näkyvissä, napauta .
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Bluetooth .
    4. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Bluetooth -liukusäädintä. Käytettävissä olevien Bluetooth®-laitteiden luettelo avautuu näyttöön.
    5. Napauta sitä Bluetooth®-laitetta, jonka kanssa haluat muodostaa laiteparin.
    6. Anna tarvittaessa salasana tai vahvista sama salasana molemmissa laitteissa.

Laitteen yhdistäminen toiseen Bluetooth®-laitteeseen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Bluetooth.
    3. Napauta sitä Bluetooth®-laitetta, jonka haluat yhdistää.

Bluetooth®-laitteen laiteparin poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Bluetooth.
    3. Napauta kohdassa Laiteparit sen laitteen nimen vieressä olevaa kuvaketta , jonka laiteparin haluat poistaa.
    4. Napauta UNOHDA.

Kohteiden lähettäminen ja vastaanottaminen Bluetooth®-tekniikalla

Jaa Bluetooth®-tekniikalla kohteita muiden Bluetooth®-laitteiden, kuten puhelinten ja tietokoneiden, kanssa. Voit lähettää ja vastaanottaa seuraavanlaisia kohteita:
    • Valokuvia ja videoita
    • Musiikkia ja muita audiotiedostoja
    • Web-sivuja

Kohteiden lähettäminen Bluetooth®-yhteydellä

1. Vastaanottava laite: Varmista, että Bluetooth®-toiminto on päällä ja että laite on näkyvissä muille Bluetooth®-laitteille.
    2. Lähettävä laite: Avaa se sovellus, joka sisältää kohteen, jonka haluat lähettää, ja siirry kohteen kohdalle.
    3. Sinun täytyy ehkä esimerkiksi painaa kohdetta pitkään, avata kohde ja painaa sitten . Tämä riippuu kuitenkin sovelluksesta ja lähetettävästä kohteesta.
    4. Valitse Bluetooth.
    5. Ota Bluetooth® käyttöön pyydettäessä.
    6. Napauta vastaanottavan laitteen nimeä.
    7. Vastaanottava laite: hyväksy yhteys pyydettäessä.
    8. Lähettävä laite: vahvista siirto vastaanottavaan laitteeseen pyydettäessä.
    9. Vastaanottava laite: hyväksy saapuva kohde.

Kohteiden vastaanottaminen Bluetooth®-yhteydellä

1. Varmista, että Bluetooth®-toiminto on päällä ja että se näkyy muille Bluetooth®-laitteille.
    2. Lähettävä laite aloittaa nyt tietojen lähettämisen laitteeseen.
    3. Jos saat kehotteen, syötä sama tunnusluku molempiin laitteisiin tai vahvista ehdotettu tunnusluku.
    4. Kun saat ilmoituksen laitteeseen saapuvasta tiedostosta, vedä tilariviä alaspäin ja hyväksy tiedostonsiirto napauttamalla ilmoitusta.
    5. Aloita tiedostonsiirto napauttamalla Hyväksy.
    6. Siirron edistymisen voi tarkistaa vetämällä tilariviä alaspäin.
    7. Voit avata vastaanotetun kohteen vetämällä tilariviä alaspäin ja napauttamalla asianmukaista ilmoitusta.

Bluetooth®-toiminnolla vastaanotettujen tiedostojen tarkasteleminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Bluetooth.
    3. Paina ja valitse Näytä vastaanot. tiedostot.