Sovellusasetukset

Jotkut sovellukset pyytävät lupia, kun aloitat niiden käytön. Voit sallia ja kieltää lupia yksitellen kullekin sovellukselle joko Asetukset-valikosta tai Lupa-vahvistusikkunasta. Lupavaatimukset riippuvat sovellusten rakenteesta.

Lupien salliminen ja kieltäminen

Voit valita, sallitko vai kiellätkö lupia, kun valintaikkuna on näkyvissä. Jos olet käyttänyt aikaisemmin toista Android-versiota, useimmille sovelluksille on jo salittu tarpeelliset luvat.

Luvan salliminen

1. Lupa sallitaan napauttamalla Salli.
    2. Kun vahvistusvalintaikkuna avautuu toisen kerran, voit halutessasi valita Älä kysy uudestaan.
    3. Valintaikkunassa selitetään myös, miksi sovellus tarvitsee luvat ja mihin se käyttää niitä. Voit sulkea tämän valintaikkunan napauttamalla OK.

Luvan kieltäminen

• Voit kieltää luvan napauttamalla Estä valintaikkunan avauduttua.

Joitain sovelluksia voi käyttää, vaikka niiden luvat kiellettäisiin.

Tärkeät luvat

Jotkut luvat ovat edellytys sovellusten asianmukaiselle toiminnalle. Tällöin saat siitä ilmoituksen valintaikkunassa.

Sovellusten määrittäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset > .
    3. Valitse määritysasetus, esimerkiksi Sov. käyttöoikeudet, ja valitse sitten määritettävä sovellus.

Tärkeiden käyttöoikeuksien antaminen

1. Voit antaa käyttöoikeuden napauttamalla Jatka > SOVELLUSTIEDOT > Käyttöoikeudet.
    2. Etsi tarvitsemasi tärkeä käyttöoikeus.
    3. Voit muokata käyttöoikeuksia napauttamalla haluamaasi liukusäädintä.

Voit hallita käyttöoikeuksia myös valitsemalla Asetukset > Sovellukset. Napauta haluamaasi sovellusta ja muokkaa sitten käyttöoikeuksia haluamallasi tavalla.

Automaattisten päivitysten salliminen ja estäminen

Jos automaattinen päivitys on käytössä, sovellukset päivitetään automaattisesti, jolloin et välttämättä tiedä, kun suuria datamääriä ladataan. Jos haluat välttää suuret datatiedonsiirtomaksut, voit poistaa automaattiset päivitykset käytöstä kokonaan tai sallia ne vain ‎Wi-Fi -yhteyksillä. Sinun täytyy poistaa automaattiset päivitykset käytöstä sekä Play Store™- että What's New -sovelluksessa (jos se on käytössä), jotta sovelluksia ei päivitetä automaattisesti.

Play Storen kaikkien sovellusten automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta > .
    2. Napauta ja napauta sitten Asetukset > Päivitä sovelluksen automaattisesti.
    3. Valitse haluamasi asetus.

What’s New -sovelluksen kaikkien sovellusten automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta > .
    2. Napauta ja napauta sitten Asetukset > Päivitä sovelluksen automaattisesti.
    3. Valitse haluamasi asetus.

Sovellusten linkittäminen

Laitteesi voi määrittää oletussovelluksen tietylle Internet-linkille. Tämä tarkoittaa, että jos linkki on määritetty, sinun ei tarvitse valita sovellusta aina kun avaat linkin. Voit vaihtaa oletussovellusta milloin vain.

Sovelluslinkkien hallinta Asetukset-valikossa

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Napauta ja etsi Linkkien avautuminen.
    4. Valitse sovellus ja määritä sitten haluamasi asetukset.