Tallennustila ja muisti

Arrow left Xperia E5 – tuen yleiskatsaus

Laitteessa on useita tallennustila- ja muistivaihtoehtoja.

• Sisäistä muistia on noin 16 Gt, ja siihen tallennetaan ladattu tai siirretty sisältö sekä henkilökohtaiset asetukset ja tiedot. Joitain esimerkkejä sisäiseen muistiin tallennetuista tiedoista ovat hälytys-, äänenvoimakkuus- ja kieliasetukset, sähköpostit, kirjanmerkit, kalenteritapahtumat, valokuvat ja musiikki.
    • Saat lisää tallennuskapasiteettia aina 128 gigatavuun asti, jos hankit siirrettävän muistikortin. Mediatiedostoja ja joitain sovelluksia (sekä niihin liittyviä tietoja) voidaan siirtää tämäntyyppiseen muistiin sisäisen muistin vapauttamiseksi. Jotkut sovellukset, kuten kamerasovellus, voivat tallentaa tietoja suoraan muistikortille.
    • Dynaamisen muistin (RAM) koko on noin 1.5 Gt, eikä sitä voi käyttää tallennustilana. RAM-muistia tarvitaan käynnissä olevien sovellusten ja käyttöjärjestelmän käyttöön.

Note

Muistikortti pitää ehkä hankkia erikseen.

Tip

Voit lukea lisätietoja Android-laitteiden muistikäytöstä lataamalla laitettasi käsittelevän White Paper -artikkelin tukiasiakirjoista.

Muistin suorituskyvyn parantaminen

Laitteen muisti täyttyy normaalin käytön seurauksena. Jos laite alkaa hidastua tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä, harkitse seuraavia toimia:

• Varmista, että sinulla on aina vähintään 500 Mt vapaata sisäistä tallennustilaa.
    • Sulje käynnissä olevat sovellukset, joita et käytä.
    • Tyhjennä kaikkien sovellusten välimuisti.
    • Poista sellaisten ladattujen sovellusten asennus, joita et käytä.
    • Siirrä sovelluksia muistikorttiin, jos sisäinen muisti on täynnä.
    • Siirrä valokuvat, videot ja musiikki sisäisestä muistista muistikorttiin.
    • Jos laitteesi ei voi lukea muistikortin sisältöä, kortti on ehkä alustettava uudelleen. Huomaa, että kaikki kortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä.

Note

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, sinun on kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit tehdä tiettyjä toimenpiteitä, kuten siirtää tietoja muistikortille ja alustaa muistikortin.

Muistitilan tarkistaminen

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.

Vapaan ja käytetyn RAM-muistin näyttäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Sovellukset.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta Icn sony key menu > Lisäasetukset > Tallennustila > Sisäinen tallennustila > Välimuistitiedot > OK.

Tip

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Mediatiedostojen siirtäminen muistikortille

1. Varmista, että laitteessasi on muistikortti.
    2. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti > Siirrä tiedot.
    4. Valitse ne tiedostotyypit, jotka haluat siirtää muistikortille.
    5. Napauta Siirrä.

Sovellusten ja palveluiden pysäyttäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse sovellus tai palvelu ja napauta sitten PAKOTA LOPETUS > OK.

Muistikortin alustaminen

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta Icn sony key menu > Lisäasetukset > Tallennustila > SD-kortti > Icn sony key menu > Asetukset > Muoto > Poista tiedot ja alusta.

Note

Kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä. Muista varmuuskopioida kaikki haluamasi tiedot ennen muistikortin alustamista. Voit varmuuskopioida sisältöä kopioimalla sitä tietokoneeseen. Saat lisätietoja kohdasta Tietojen varmuuskopiointi Xperia™-laitteen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella.

Älykäs puhdistustoiminto

Älykäs puhdistustoiminto voi parantaa laitteesi suorituskykyä optimoimalla automaattisesti sen muistin ja tallennustilan käyttöä sovellusten käyttömäärien perusteella.

Älykkään puhdistustoiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta kohdan Älykäs puhdistustoiminto liukusäädintä.

Note

Voit myös muokata, kopioida ja poistaa tiedostoja manuaalisesti valitsemalla Asetukset > Tallennus ja muisti > Icn sony key menu > Lisäasetukset > Tallennustila > Tutki