Uudelleenkäynnistäminen, palauttaminen ja korjaaminen

Arrow left Xperia E5 – tuen yleiskatsaus

Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta.

Voit myös palauttaa laitteen alkuperäiset oletusasetukset. Tämä on joskus tarpeen, jos laite lakkaa toimimasta asianmukaisesti. Ota kuitenkin huomioon, että jos haluat säilyttää tärkeitä tietoja, sinun on ensin varmuuskopioitava tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Lisätietoja on kohdassa Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

Jos laite ei käynnisty tai haluat nollata laitteesi ohjelmiston, voit korjata laitteen Xperia™ Companionilla. Saat lisätietoja Xperia™ Companionin käytöstä kohdasta Xperia™ Companion.

Tip

Jos jaat laitteen usean käyttäjän kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit palauttaa alkuperäiset tehdasasetukset.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Note

Laitteen uudelleenkäynnistys ei ehkä onnistu, jos akun varaus on vähissä. Kytke laite laturiin ja yritä uudelleenkäynnistystä uudelleen.

1. Paina virtapainiketta Icn sony key and power k90 pitkään.
    2. Napauta avautuvassa valikossa Käynnistä uudelleen. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta Icn sony key and power k90 samanaikaisesti 10 sekunnin ajan.
    2. Laite värisee kerran. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
      • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta painikkeet. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
      • Jos haluat pakottaa sammumaan, toimi seuraavasti: Jatkaa painikkeiden painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee kolme kertaa ja sammuu.

Tehdasasetusten palautus

Note

Ennen kuin aloitat, muista varmuuskopioida laitteesi sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muulle ei-sisäiselle muistille. Tehdasasetusten palautus poistaa kaikki tiedot laitteesi sisäisestä muistista, etkä enää voi käyttää salatuilla SD-korteilla olevia tietoja.

Note

Kun laitteen asetuksia palautetaan, laitetta ei pidä käynnistää uudelleen, sillä se saattaa vioittua pysyvästi.

1. Napauta Aloitusnäyttö-näytöstä Icn sony home apptray normal.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdastietojen palautus.
    3. Napauta Palauta puhelimen asetukset.
    4. Piirrä tarvittaessa näytön lukituksen avauskuvio tai näppäile näytön lukituksen avaussalasana tai -PIN jatkaaksesi.
    5. Vahvista napauttamalla Tyhjennä kaikki.

Note

Laitteesi ei palaudu aikaisempaan Android™-ohjelmistoversioon, kun suoritat tehdasasetusten palautuksen.

Note

Jos unohdat näytön lukituksen avaussalasanan, PIN-koodin tai avauskuvion, voit käyttää laitteen korjaustoimintoa Xperia™ Companionissa ja poistaa tämän suojauskerroksen. Tämä edellyttää, että annat Google-tilisi kirjautumistiedot. Suorittamalla korjausominaisuuden asennat ohjelmiston laitteeseen uudelleen ja voit menettää henkilökohtaisia tietoja.

Ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Note

Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.

Jos laitteesi on jumittunut, käynnistyy uudelleen jatkuvasti tai ei käynnisty ollenkaan, kun olet päivittänyt Xperia™-ohjelmiston, korjannut ohjelmiston tai palauttanut oletusasetukset, voit yrittää pakottaa laitteen sammutuksen ja käynnistää sen sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, pakota laitteen sammutus ja korjaa sitten sen ohjelmisto alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Varmista, että PC- tai Mac®-koneeseesi on asennettu Xperia Companion.
    2. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella ja valitse sen päänäytöstä Ohjelmiston korjaaminen.
    3. Asenna laitteen ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus loppuun näytön ohjeiden mukaisesti.