Useita käyttäjätilejä

Arrow left Xperia E5 – tuen yleiskatsaus

Laitteesi tukee useita käyttäjätilejä, joilla eri käyttäjät voivat kirjautua laitteeseen erikseen ja käyttää sitä. Useat käyttäjätilit toimivat hyvin tilanteissa, joissa eri perheen- tai ryhmänjäsenet jakavat säännöllisesti saman laitteen. Käyttäjillä voi olla eri aloitusnäytöt, taustakuvat ja yleiset asetukset sekä erilliset sovellusten käyttöoikeudet ja erillinen tallennustila tiedostoille (esimerkiksi musiikille ja kuville).

Jos joku haluaa käyttää laitettasi tilapäisesti, voit siirtyä vierastilaan ja ottaa tälle käyttäjälle käyttöön tilapäisen vierastilin. Vierastilassa laite käynnistetään kuin juuri asennettuna järjestelmänä, jossa on vain valmiiksi asennetut sovellukset. Kun vieras on lopettanut laitteesi käytön, voit pyyhkiä istunnon tyhjäksi, jotta seuraava vieras voi aloittaa taas puhtaalta pöydältä.

Käyttäjästä, joka asentaa laitteen alun perin, tulee laitteen omistaja. Omistaja on järjestelmänvalvoja tai ensisijainen käyttäjä. Omistajatiliä ei voi poistaa, mutta omistaja voi poistaa muita käyttäjätilejä. Voit lisätä enintään kolme tavallista käyttäjätiliä . Vieraskäyttäjätili on asennettu valmiiksi, joten sitä voi poistaa.

Note

Jotkut ominaisuudet ja toiminnot ovat ainoastaan omistajan käytettävissä. Esimerkiksi vain omistaja voi käyttää ulkoista SD-korttia.

Useiden käyttäjätilien käyttäminen

Tavallisen käyttäjätilin lisääminen

1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjätilillä, jolla laite on alun perin määritetty ja otettu käyttöön.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät > Lisää käyttäjä.
    4. Napauta OK. Järjestelmä luo uuden käyttäjätilin.
    5. Napauta MÄÄRITÄ NYT. Näyttö lukitaan, ja oikeaan yläkulmaan ilmestyy juuri lisättyä käyttäjää esittävä kuvake.
    6. Avaa näytön lukitus sipaisemalla ylöspäin.
    7. Määritä käyttäjätili näytön ohjeiden mukaisesti.

Tip

Jos uuden tilin käyttäjä haluaa määrittää tilin asetukset, mutta hän ei ole käytettävissä sillä hetkellä, voit napauttaa vaiheessa 5 EI NYT. Kun käyttäjä on valmis, hän voi valita Asetukset > Käyttäjät. Näin hän näkee uuden tilin, jolla on merkintä Uusi käyttäjä. Napauta tiliä ja määritä asetukset ohjeiden mukaisesti.

Tip

Voit lisätä tavallisen käyttäjätilin myös minkä tahansa näytön tilariviltä. Vedä vain tilariviä alaspäin, napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Lisää käyttäjä.

Vieraskäyttäjätilin aktivoiminen

1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjänä, joka alunperin asensi laitteen.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Asetukset > Käyttäjät > Vieras ja napauta sitä.

Tip

Voit aktivoida vieraskäyttäjätilin myös minkä tahansa näytön tilariviltä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Lisää vieras.

Useiden käyttäjätilien välillä vaihtaminen

1. Jos haluat tarkastella käyttäjäluetteloa, vedä tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta sitten näytön oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjäkuvaketta.
    2. Napauta sen käyttäjätilin kuvaketta, johon haluat vaihtaa. Kyseisen käyttäjätilin lukitusnäyttö tulee näkyviin.

Tip

Kun vaihdat vierastiliin, napauta Aloita alusta, jos haluat pyyhkiä edellisen istunnon tai napauta Kyllä, jatka, jos haluat jatkaa edellistä istuntoa.

Tip

Kukin käyttäjä voi määrittää oman lukitusnäyttönsä. Lisätietoja on kohdassa Näyttölukko.

Puhelujen soittamisen ja tekstiviestien käytön salliminen tavalliselle käyttäjälle

1. Sinun on oltava kirjautuneena omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings asianmukaisen käyttäjän nimen vieressä ja vedä sitten kohdan Ota puhelut ja tekstiviestit käyttöön vieressä olevaa liukusäädintä oikealle.

Puhelujen soittamisen salliminen vieraskäyttäjälle

1. Sinun on oltava kirjautuneena omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings kohdan Vieras vieressä ja vedä sitten kohdan Ota puhelut käyttöön vieressä olevaa liukusäädintä oikealle.

Tavallisen käyttäjän tilin poistaminen laitteesta

1. Varmista, että olet kirjautunut laitteen omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings-kohtaa poistettavan käyttäjän nimen vieressä ja napauta sitten Poista käyttäjä > Poista.

Vierasistuntotietojen tyhjentäminen

1. Sinun on oltava kirjautuneena vierastilillä.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Etsi Poista vieras ja napauta sitä.
    5. Napauta Poista.

Tip

Voit tyhjentää vierasistunnon minkä tahansa näytön tilariviltä, kunhan olet kirjautuneena vierastilillä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Poista vieras.

Useiden käyttäjätilien asetukset

Kun laitteella on useita käyttäjiä, laitteeseen voi määrittää kolmenlaisia asetuksia:
    • Asetukset, joita kaikki käyttäjät voivat muuttaa ja jotka vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin. Tällaisia ovat esimerkiksi kieli, ‎Wi-Fi‎, lentokonetila, NFC ja Bluetooth®.
    • Asetukset, jotka vaikuttavat vain yksittäiseen käyttäjätiliin. Tällaisia ovat esimerkiksi automaattinen synkronointi, näyttölukko, lisätyt tilit ja taustakuva.
    • Asetukset, jotka näkyvät vain omistajalle ja vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin, esimerkiksi VPN-asetukset.