Akku ja virranhallinta

Arrow left Xperia E5 – tuen yleiskatsaus

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata eri sovellusten ja toimintojen virrankulutusta, jotta saat akkusi kestämään mahdollisimman pitkään. Taustalla toimivat virransäästötoiminnot otetaan käyttöön automaattisesti virrankulutuksen pienentämiseksi. Käytettävissäsi on muitakin virransäästötiloja, joilla voit pienentää akunkulutusta lisää tarvittaessa.

Virransäästötoiminnot pienentävät joidenkin toiminnan kannalta epäolennaisempien toimintojen prioriteettia (esimerkiksi tarkkojen kuvien näyttäminen, sijaintipalveluiden kaltaiset verkkopalvelut, sovellusten synkronointi ja ‎Wi-Fi‎-verkkojen haku taustalla). Jos et halua, että virransäästö vaikuttaa tiettyyn sovellukseen, voit määrittää tämän akkuoptimoinnin valikossa. Tämä ei vaikuta puheluihin tai tekstiviesteihin.

Note

Järjestelmäpäivitykset saattavat vaikuttaa laitteessasi käytettävissä oleviin virransäästötoimintoihin.

Virrankulutuksen, arvioidun käyttöajan ja virransäästövinkkien tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Akun käyttö. Näet yhteenvedon, joka näyttää akkuvirran prosentteina ja arvioidun akun kestoajan.
    3. Voit myös tarkistaa luettelon toiminnoista ja palveluista, jotka ovat kuluttaneet virtaa edellisen latauksen jälkeen. Napauttamalla haluamaasi kohdetta saat vinkkejä sen virrankulutuksen pienentämiseen.

Sovellusten virrankulutuksen tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse sovellus ja tarkista sen virrankulutus kohdasta Akun käyttö.

Yleisiä käyttövinkkejä akkukeston parantamiseen

Voit parantaa akun suorituskykyä seuraavilla vinkeillä:
    • Laske näytön kirkkaustasoa. Saat lisätietoja kohdasta Näyttöasetukset.
    • Poista Bluetooth®, ‎Wi-Fi‎ ja sijaintipalvelut käytöstä, kun et tarvitse niitä.
    • Sammuta laite tai ota käyttöön Lentokone-tila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa tai jossa signaali on huono. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.
    • Käytä ulkomailla ‎Wi-Fi‎-yhteyksiä verkkovierailuiden asemesta. Verkkovierailuissa etsitään ensin oman operaattorisi verkkoa, mikä kuluttaa akkua, sillä tällöin laitteesi käyttää enemmän lähetystehoa. Saat lisätietoja kohdasta Wi-Fi .
    • Muokkaa sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiasetuksia. Saat lisätietoja kohdasta Synkronointi online-tilien kanssa.
    • Tarkista, mitkä sovellukset käyttävät paljon virtaa, ja ota huomioon laitteessasi annetut vinkit näiden sovellusten virransäästöön.
    • Vaihda sovellusten ilmoitustasoa. Saat lisätietoja kohdasta Ilmoitukset.
    • Poista sovelluksen oikeus sijaintitietojen käyttöön. Saat lisätietoja kohdasta Sovellusasetukset.
    • Poista sovellukset, joita et käytä. Saat lisätietoja kohdasta Sovellusnäyttö.
    • Kuuntele musiikkia alkuperäisellä Sonyn handsfree-laitteella. Handsfreelaitteet kuluttavat vähemmän virtaa kuin laitteesi kaiuttimet.
    • Muista käynnistää laitteesi uudelleen aina silloin tällöin.

Sovelluspoikkeusten lisääminen virransäästötoimintoihin

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Akun käyttö.
    3. Napauta Icn sony key menu ja valitse Akun käytön optimointi. Näet niiden sovellusten luettelon, joita ei optimoida.
    4. Voit lisätä sovelluksia tähän luetteloon tai poistaa niitä napauttamalla Ei optimoitu > Kaikki sovellukset. Valitse sovellus ja valitse sitten haluamasi asetus.
    5. Niiden sovellusten luettelo, joita ei optimoida, päivitetään asetustesi mukaisesti.

Tip

Voit määrittää Akun käytön optimointi -asetukset myös Sovellukset-valikosta napauttamalla Icn sony menu settings.

Akunsäästö

Akunsäästö on tehokas toiminto, joka parantaa akun kestoa vähentämällä akkua kuluttavia palveluita (esimerkiksi värinä, paikannuspalvelut ja useimmat taustadataa käyttävät toiminnot). Voit ottaa sen käyttöön manuaalisesti tai määrittää sen otettavaksi käyttöön automaattisesti, kun akkua on jäljellä tietty määrä. Näet tilarivillä kuvakkeen Icn sony stamina on.

Tip

Akunsäästö poistetaan käytöstä, kun laitetta ladataan.

Akunsäästön käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Akun käyttö.
    3. Napauta Icn sony key menu ja valitse Virransäästö.
    4. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

Voit määrittää sen kytkeytymään päälle automaattisesti napauttamalla Käynnistä automaattisesti ja valitsemalla haluamasi asetuksen.