Kameran yleiset asetukset

Arrow left Xperia E4g – tuen yleiskatsaus

Kuvaustilan asetusten yleiskuvaus

Icn sony camera superior auto Automaattinen kuvausohjelman tunnistus
    Optimoi asetuksesi sopimaan mihin tahansa näkymään.
    Icn sony camera mode manual Manuaalinen
    Säädä kameran asetuksia manuaalisesti.
    Icn sony cam facein Kasvot kuvassa
    Ota valokuvia samanaikaisesti etu- ja takakameralla.
    Icn sony cam multicam Monikamera
    Tallenna eri suunnista kuvattu kuvauskohde yhdelle näytölle.
    Icn sony cam live youtube Live on YouTube
    Lähetä suoraa videokuvaa YouTube™-palveluun.
    Icn sony camera ar effect AR-tehoste
    Kuvaa valokuvia tai videoita, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja.
    Icn sony camera picture effect Luova tehoste
    Lisää tehosteita valokuviin tai videoihin.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Etsi paras valokuva kuvasarjasta.
    Icn sony camera social cast Social live
    Lähetä suoraa videokuvaa Facebook™-palveluun.
    Icn sony sweep panorama Pyyhkäisy-panoraama
    Ota laajakulma- ja panoraamakuvia.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ota valokuvia ja liitä niihin kuvauskohteiden taustaäänet.
    Icn sony cam ar fun Hauskat AR-tehosteet
    Toista virtuaaliesineiden kanssa kameran etsimessä ja rikastuta valokuviasi ja videoitasi.
    Icn sony cam portrait retouch Muotokuvan retusointi
    Ota kuvia reaaliaikaisia muotokuvatyylejä käyttämällä.

Automaattinen kuvausohjelman tunnistus

Automaattinen kuvausohjelman tunnistus -tila tunnistaa kuvausolosuhteet ja säätää asetuksia automaattisesti siten, että otettavasta valokuvasta tulee mahdollisimman hyvä.

Manuaalinen tila

Käytä manuaalista tilaa, kun haluat säätää kameran kuvausasetuksia manuaalisesti.

AR-tehoste

Voit lisätä AR (lisätty todellisuus) -tehosteita valokuviisi ja videoihisi tehdäksesi niistä hauskempia. Kun käytät kameraa, tällä asetuksella voit lisätä valokuviisi ja videoihisi 3D-näkymiä. Valitse vain haluamasi kuvausohjelma ja säädä sen sijainti etsimessä.

Luovat tehosteet

Voit lisätä valokuviisi ja videoihisi erilaisia tehosteita. Voit lisätä esimerkiksi nostalgiatehosteen, joka saa valokuvat näyttämään vanhoilta, tai luonnostelutehosteen, joka tekee kuvasta hauskan.

Sweep Panorama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia vaaka- ja pystysuunnassa helpolla paina ja pyyhkäise -toiminnolla.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Napauta Icn sony camera superior auto ja valitse sitten Icn sony sweep panorama.
    3. Valitse kuvaussuunta napauttamalla Icn sony camera pano direction.
    4. Napauta näyttöä ja liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Timeshift burst

Kamera ottaa 31 valokuvaa kahdessa sekunnissa – sekunnin näytössä olevan kamerapainikkeen napauttamista ennen ja jälkeen. Näin voit etsiä täydellisen kuvan kuvajoukosta myöhemmin.

Timeshift burst -toiminnon käyttäminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Napauta Icn sony camera superior auto ja valitse sitten Icn sony camera time shift.
    3. Ota valokuvia. Otetut valokuvat tulevat näkyviin pikkukuvanäkymään.
    4. Selaa pikkukuvia ja valitse tallennettava valokuva ja napauta sitten Icn sony camera timeshift save.

Social live

Social live on kameran kuvaustila, jolla voit suoratoistaa videota livenä Facebook™-sivulle. Tarvitset vain aktiivisen Internet-yhteyden, ja sinun on oltava kirjautunut Facebookiin™. Videoiden enimmäispituus on 10 minuuttia.

Live-videon lähetys Social live -sovelluksella

1. Aktivoi kamera.
    2. Napauta Icn sony camera superior auto ja valitse sitten Icn sony camera social cast.
    3. Kirjaudu Facebook™-tilillesi.
    4. Aloita lähetys napauttamalla Icn sony gingerbread cam start recording.
    5. Voit ottaa valokuvan lähetyksen aikana napauttamalla Icn sony camera onscreen lock button.
    6. Lopeta lähetys napauttamalla Icn sony gingerbread cam stop recording.

Face in

Face in -tilassa voit kytkeä etu- ja pääkameran päälle samanaikaisesti, jotta voit ottaa kuvan sekä itsestäsi että kohteesta.

Multi-kameratila

Multi-kameratilassa voit ottaa valokuvan, jossa kahdesta eri kulmasta ja laitteesta otetut kuvat yhdistetään. Laitteen kameran etsimessä näkyy kaksi kuvaa. Yksi on laitteen kameran kuva ja toinen laitteeseen yhdistetyn Xperia™-laitteen tai NFC-toimintoa ja Wi-Fi Direct -tekniikkaa tukevan Sony-kameran kuva. Voit muokata etsimen näkymää ennen kuvan ottamista.

Jos haluat ottaa esimerkiksi konsertissa valokuvan, johon yhdistetään yhtye yhdestä kuvakulmasta ja yleisö toisesta, saat parhaan vaikutelman käyttämällä Multi-kameratilaa.

Multi-kameratila voidaan valmistella NFC-toiminnolla, joka käynnistää pariliitoksen muodostuksen kahden laitteen välille Wi-Fi Direct -tekniikalla. Molempien laitteiden on tuettava NFC-toimintoa.

Note

Multi-kameratila ei ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla.

Multi-kameratilan käyttäminen

1. Ota NFC-toiminto käyttöön laitteissa, joiden välille on tarkoitus muodostaa yhteys.
    2. Aktivoi laitteen kamera.
    3. Napauta Icn sony camera superior auto ja valitse sitten Icn sony cam multicam.
    4. Napauta molempien laitteiden näytön alareunasta Icn sony menu add.
    5. Aseta laitteet vastakkain niin, että niiden NFC-tunnistusalueet ovat kosketuksissa. Laitteiden välille pitäisi muodostua yhteys Wi-Fi Direct -tekniikalla.
    6. Kun laitteiden välillä on yhteys, laitteesi etsimeen tulee näkyviin kaksi kuvaa. Yksi kuva on peräisin kamerasi etsimestä ja toinen liitetyn laitteen etsimestä.
    7. Voit muokata kuvia etsimessäsi napauttamalla Icn sony camera multicam edit.
    8. Muokkaa kuvia haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi vaihtaa järjestystä pitämällä kuvaa alhaalla ja vetämällä sen etsimen toiseen reunaan.
    9. Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset ja olet valmis ottamaan lopullisen yhdistelmäkuvan, napauta Valmis > Icn sony camera onscreen button.

Muotokuvien retusointi

Tällä toiminnolla voit lisätä parhaan mahdollisen tuloksen tuottavia retusointitehosteita muotokuviin niitä otettaessa.

Muotokuvien retusointitoiminnon käyttäminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Napauta Icn sony camera superior auto ja napauta sitten Icn sony cam portrait retouch.
    3. Voit tuoda tyylivalitsimen näkyviin sipaisemalla näyttöä ylöspäin ja valitsemalla sitten muotokuvatyylin valokuville.
    4. Voit piilottaa tyylivalitsimen napauttamalla näyttöä tai sipaisemalla alaspäin.
    5. Voit tuoda kehysvalitsimen näkyviin sipaisemalla vasemmalle. Valitse sitten koristeellinen kehys.
    6. Voit piilottaa kehysvalitsimen napauttamalla kameran näyttöä tai sipaisemalla oikealle.

Kamerasovellusten lataaminen

Voit ladata ilmaisia ja maksullisia kamerasovelluksia Google Playsta™ ja muista lähteistä. Ennen kuin ryhdyt lataamaan, huolehdi siitä, että sinulla on toimiva Internet-yhteys. Wi-Fi®-yhteys olisi suotava, jotta dataliikennemaksuilta vältytään.

Kamerasovellusten lataaminen

1. Avaa kamerasovellus.
    2. Napauta Icn sony camera superior auto ja napauta sitten LADATTAVISSA.
    3. Valitse ladattava sovellus ja asenna se ohjeiden mukaan.

Pikakäynnistys

Pikakäynnistysasetuksilla voit käynnistää kameran, kun näyttö on lukittuna.

Vain käynnistys
    Kun vedät kohdasta Icn sony camera cap mode normal ylöspäin, pääkamera käynnistetään lepotilasta.
    Käynnistä ja kuvaa
    Kun vedät kohdasta Icn sony camera cap mode normal ylöspäin, still-kamera käynnistetään lepotilasta ja kamera ottaa valokuvan.
    Käynnistä ja tallenna video
    Kun vedät kohdasta Icn sony camera cap mode normal ylöspäin, videokamera käynnistetään lepotilasta ja taltiointi aloitetaan.
    Pois päältä

Paikkatiedot

Lisää kuvanottopaikkaa koskevat tunnisteet valokuviin.

Kosketustallennus

Valitse tarkennusalue ja kosketa sitten kameran näyttöä sormella. Valokuva otetaan heti, kun nostat sormea.

Ääni

Voit kytkeä sulkimen äänen päälle ja pois

Datan tallennus

Voit tallentaa datan joko irrotettavalle SD-kortille tai laitteen sisäiseen muistiin.

Sisäinen muisti
    Valokuvat ja videot tallennetaan laitteen muistiin.
    SD-kortti
    Valokuvat ja videot tallennetaan SD-kortille.

Valkotasapaino

Tämä toiminto säätää väritasapainon valaistusolosuhteisiin sopivaksi. Valkotasapainon asetusten kuvake Icn sony cam white balance main on käytettävissä vain kameran näytössä.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Säätää väritasapainon automaattisesti valaistusolosuhteisiin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Hehkulamppu
    Säätää väritasapainon lämpimissä valaistusolosuhteissa, kuten lamppujen alla.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Loisteputki
    Säätää väritasapainoa loisteputkille valaistuihin tiloihin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Päivänvalo
    Säätää väritasapainon aurinkoisissa ulkoilmaolosuhteissa.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Pilvinen
    Säätää väritasapainoa pilviselle ilmalle sopivaksi.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.