Näyttölukko

Näyttö voidaan lukita usealla eri tavalla. Kunkin lukkotyypin suojaustaso on eritelty alla heikoimmasta vahvimpaan:
    • Pyyhkäisy – ei suojausta, mutta aloitusnäyttöön pääsee nopeasti
    • Lukituksen avaaminen Bluetoothilla – avaa laitteesi lukituksen käyttämällä Bluetooth-laiteparia
    • Face Unlock – avaa laitteen lukituksen, kun katsot sitä
    • Kuvio – voit avata laitteen lukituksen piirtämällä yksinkertaisen kuvion sormellasi
    • PIN-koodi – voit avata laitteen lukituksen kirjoittamalla PIN-numerokoodin, jossa on vähintään neljä numeroa
    • Salasana – voit avata laitteen lukituksen kirjoittamalla aakkosnumeerisen salasanan

Note

On erittäin tärkeää, että muistat näytön lukituksen avaamiskuvion, PIN-koodin tai salasanan. Jos unohdat nämä tiedot, tärkeiden tietojen (kuten yhteystietojen ja viestien) palauttaminen voi olla mahdotonta.

Näyttölukitustyypin muuttaminen

1. Avaa aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi Asetukset > Suojaus > Ruudun lukitus ja napauta sitä.
    3. Valitse jokin toinen näyttölukitustyyppi laitteen ohjeiden mukaan.

Näytön lukituksen avaaminen Bluetoothilla®

Note

Varmista, että laitteesi ja toisen Bluetooth®-laitteen välille on muodostettu laitepari, ennen kuin avaat näytön lukituksen Bluetoothilla®. Lisätietoja parinmuodostuksesta on kohdassa Langaton Bluetooth®-tekniikka .

1. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal ja etsi ja napauta Asetukset > Suojaus.
    2. Napauta Näyttölukitus > Bluetooth-avaus.
    3. Napauta Jatka ja valitse laite, jolla haluat avata näytön lukituksen, ja napauta Jatka.
    4. Valitse valinta vaihtoehtoiseksi lukitukseksi, jolla voit avata näytön lukituksen, kun Bluetooth®-laitteita ei ole yhdistetty.
    5. Etsi toisissa Bluetooth®-laitteissa laitteesi nimi kohdasta Asetukset > Bluetooth > Laiteparit ja napauta sitä. Kun Yhdistetty näkyy Bluetooth®-laitteissa, paina laitteesi virtanäppäintä välittömästi.

Note

Jos laitteesi yhteys toisiin Bluetooth®-laitteisiin katkeaa, näytön lukitus on avattava PIN-koodilla tai kuviolla.

Kasvojen lukituksen poisto -toiminnon määrittäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal > Asetukset > Suojaus > Ruudun lukitus.
    2. Napauta kohtaa Kasvojen lukituksen poisto ja ota valokuva kasvoistasi laitteen ohjeiden mukaisesti.
    3. Kun kuva kasvoista on otettu, napauta Jatka.
    4. Valitse varmistava lukituksen avaamistapa ja viimeistele määritykset laitteen ohjeiden mukaan.

Tip

Parhaat tulokset saat, kun otat kuvan kasvoistasi sisätilassa, jossa on hyvä mutta ei liian kirkas valaistus, ja pidät laitetta silmien tasalla.

Näytön lukituksen avaaminen Kasvojen lukituksen poisto -toiminnolla

1. Aktivoi näyttö.
    2. Katso laitetta samassa kulmassa kuin mitä käytit ottaessasi Kasvojen lukituksen poisto -valokuvan.

Tip

Jos Kasvojen lukituksen poisto -toiminto ei tunnista kasvojasi, sinun on avattava näyttö varmistavalla avaustavalla.

Näytön lukituskuvion luominen

1. Avaa aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Ruudun lukitus > Kuvio.
    3. Noudata laitteen ohjeita.

Note

Jos näytön lukituksen avaamiskuvio hylätään viisi kertaa peräkkäin, odota 30 sekuntia ja yritä sitten uudelleen.

Näytön lukituskuvion muuttaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi Asetukset > Suojaus > Ruudun lukitus ja napauta sitä.
    3. Piirrä näytön lukituksen avaamiskuvio.
    4. Napauta Kuvio ja noudata laitteen ohjeita.

Näytön lukituksen PIN-koodin luominen

1. Avaa aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Ruudun lukitus > PIN.
    3. Kirjoita numeerinen PIN-koodi.
    4. Pienennä näppäimistö tarvittaessa napauttamalla Icn sony text input back.
    5. Napauta Jatka.
    6. Anna PIN-koodisi uudelleen ja vahvista se.
    7. Pienennä näppäimistö tarvittaessa napauttamalla Icn sony text input back.
    8. Napauta OK.

Näytön lukituksen salasanan luominen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal > Asetukset > Suojaus > Ruudun lukitus > Salasana.
    2. Kirjoita salasana.
    3. Pienennä näppäimistö tarvittaessa napauttamalla Icn sony text input back.
    4. Napauta Jatka.
    5. Anna salasanasi uudelleen ja vahvista se.
    6. Pienennä näppäimistö tarvittaessa napauttamalla Icn sony text input back.
    7. Napauta OK.

Ilmoitusten esittäminen lukitusnäytössä

1. Vedä lukitusnäytössä tilariviä alaspäin.
    2. Napauta tarkasteltavaa ilmoitusta.

Note

Voit näyttää ilmoitukset lukitusnäytössä vain, kun lukitset näytön Liu'utus-tilassa.