Muisti ja tallennustila

Laitteessasi on erilaisia muisti- ja tallennustyyppejä.

• Sisäinen muisti on noin 4.8 Gt, ja siihen tallennetaan ladattu tai siirretty sisältö sekä henkilökohtaiset asetukset ja tiedot. Esimerkkejä sisäiseen muistiin tallennetuista tiedostoista ovat herätykset, äänenvoimakkuus- ja kieliasetukset, sähköpostiviestit, kirjanmerkit, kalenteritapahtumat, valokuvat, videot ja musiikki.
    • Saat lisää tallennuskapasiteettia aina 32 gigatavuun asti käyttämällä siirrettävää muistikorttia. Mediatiedostot ja jotkin sovellukset (ja niiden tiedot) voidaan siirtää tällaiseen muistiin, jotta sisäistä muistia saadaan vapautettua. Jotkin sovellukset, kuten kamerasovellus, voivat tallentaa tiedot suoraan muistikorttiin.
    • Dynaaminen muisti (RAM) on noin 1 Gt, eikä sitä voi käyttää tallennustilana. RAM-muistia käytetään käynnissä olevien sovellusten ja käyttöjärjestelmän käyttöön.

Note

Muistikortti pitää ehkä hankkia erikseen.

Tip

Voit lukea lisää Android-laitteiden muistikäytöstä lataamalla laitettasi käsittelevän White Paper -artikkelin tukiasiakirjoista.

Muistin suorituskyvyn parantaminen

Laitteen muisti täyttyy normaalin käytön seurauksena. Jos laite alkaa hidastua tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä, harkitse seuraavia toimia:

• Pidä aina vähintään 250 Mt sisäistä tallennustilaa vapaana ja vähintään 100 Mt RAM-muistia vapaana.
    • Sulje käynnissä olevat sovellukset, joita et käytä.
    • Tyhjennä kaikkien sovellusten välimuisti.
    • Poista sellaisten ladattujen sovellusten asennus, joita et käytä.
    • Siirrä sovelluksia muistikorttiin, jos sisäinen muisti on täynnä.
    • Siirrä valokuvat, videot ja musiikki sisäisestä muistista muistikorttiin.
    • Jos laitteesi ei voi lukea muistikortin sisältöä, kortti on ehkä alustettava uudelleen. Huomaa, että kaikki kortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä.

Muistitilan näyttäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.

Vapaan ja käytetyn RAM-muistin määrän näyttäminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi Asetukset > Sovellukset > Käynnissä ja napauta sitä.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.
    3. Napauta Välimuistitiedot > OK.

Note

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Mediatiedostojen siirtäminen muistikorttiin

1. Varmista, että laitteeseen on asetettu muistikortti.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Asetukset > Tallennustila > Siirrä tiedot SD-kortille ja napauta sitä.
    4. Merkitse ne tiedostotyypit, jotka haluat siirtää muistikorttiin.
    5. Napauta Siirrä.

Sovellusten siirtäminen muistikorttiin

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse siirrettävä sovellus ja napauta sitten Siirrä SD-kortille.

Note

Joitakin sovelluksia ei voida siirtää muistikorttiin.

Sovellusten ja palvelujen suorittamisen lopettaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi Asetukset > Sovellukset > Käynnissä ja napauta sitä.
    3. Valitse sovellus tai palvelu ja napauta sitten Pysäytä.

Muistikortin alustaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi Asetukset > Tallennustila > Tyhjennä SD-kortti ja napauta sitä.
    3. Vahvista napauttamalla Tyhjennä SD-kortti > Tyhjennä kaikki

Note

Kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä. Muista varmuuskopioida kaikki haluamasi tiedot ennen muistikortin alustamista. Voit varmuuskopioida sisältöä kopioimalla sitä tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa Tiedostojen hallinta tietokoneella .