Akku ja virranhallinta

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata akun kulutusta ja nähdä, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa. Voit poistaa tai rajoittaa sovelluksia ja aktivoida erilaisia virransäästötiloja, jotta akku kestäisi pitempään. Voit myös näyttää arvion jäljellä olevasta akkuajasta ja säätää akkuasetuksia parantaaksesi suorituskykyä ja saada akun kestämään kauemmin.

Akun kulutuksen hallinta

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta > Sovelluksen virrankulutus. Näyttöön avautuu yhteenveto, jossa luetellaan sovellukset, joilla on suuri tietoliikenteen määrä tai joita et ole käyttänyt pitkään aikaan.
    3. Tarkista tiedot ja toimi sitten vaaditulla tavalla; voit esimerkiksi poistaa sovelluksen tai rajoittaa sen käyttöä.

Eniten akkutehoa käyttävien sovellusten esittäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta > Akun käyttö.

Arvioidun akun keston esittäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta.

Virransäästötilat

Voit käyttää useita eri virransäästötiloja, jotka pidentävät laitteen akun kestoa:

STAMINA-tila
    Poistaa ‎Wi-Fi®‎- ja matkapuhelindatayhteyden käytöstä, kun näyttö on sammunut, ja rajoittaa laitteen suorituskykyä. Kun tämä tila on käytössä, tilarivillä näkyy Icn sony stamina on-kuvake.
    Ultra STAMINA -tila
    Rajoittaa laitteen toiminnot vain perustehtäviin, kuten puheluihin ja tekstiviestien lähettämiseen. Kun tämä tila on käytössä, tilarivillä näkyy Icn sony ultra stamina on-kuvake.
    Akkuvirran säästötila
    Muuttaa laitteesi toimintamallia esimerkiksi säätämällä näytön kirkkautta ja näytön aikakatkaisua, kun akun lataus laskee alle tietyn prosenttimäärän. Kun tämä tila on käytössä, tilarivillä näkyy Icn sony lbm on-kuvake.
    Sijaintipohjainen Wi-Fi
    Määrittää laitteen ottamaan ‎Wi-Fi®‎-toiminnon käyttöön vain, kun laite on tallennetun ‎Wi-Fi®‎-verkon alueella.
    Aseta taustatiedot jonoon
    Optimoi lähtevän tiedonsiirron lähettämällä tietoja vain ennalta määritetyin aikavälein, kun näyttö on sammunut.

Virransäästötilan aktivoiminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta .
    3. Voit aktivoida haluamasi tilan vetämällä asianmukaisen liukusäätimen oikealle tai merkitsemällä asianmukaisen valintaruudun ja vahvistamalla tarvittaessa.
    4. Jos käytettävissä ei ole liukusäädintä tai valintaruutua, napauta haluamasi tilan nimeä ja vahvista tarvittaessa.

STAMINA-tilan ominaisuuksien yleiskuvaus

STAMINA-tilan ominaisuuksien avulla voit optimoida laitteen akun suorituskyvyn:

Laajennettu valmiustila
    Estä sovellusten tiedonsiirto poistamalla ‎Wi-Fi®‎- ja matkapuhelindatayhteys käytöstä, kun näyttö on sammutettuna. Voit määrittää, että joitakin sovelluksia ja palveluja ei keskeytetä, kun tämä toiminto on käytössä.
    STAMINA-kello
    Estä verkkoyhteyksien luonti tilanteissa, joissa painelet usein virtapainiketta kellonajan tarkistamiseksi.
    Laajennettu käyttö
    Rajoita laitteen suorituskykyä käytön aikana.

STAMINA-tilan ominaisuuksien aktivointi

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta ja napauta sitten STAMINA-tila.
    3. Aktivoi STAMINA-tila, jos se ei ole aktiivinen.
    4. Merkitse niiden ominaisuuksien vieressä olevat valintaruudut, jotka haluat aktivoida, ja napauta pyydettäessä Aktivoi.

STAMINA-tilassa suoritettavien sovellusten valitseminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta ja napauta sitten STAMINA-tila.
    3. Aktivoi STAMINA-tila, jos se ei ole aktiivinen.
    4. Varmista, että valintaruutu Laajennettu valmiustila on valittuna ja napauta sitten Valmiustilassa aktiiviset sovellukset > Lisää sovelluksia.
    5. Siirry vasemmalle tai oikealle nähdäksesi kaikki sovellukset ja palvelut ja merkitse sitten suoritettavien sovellusten valintaruudut.
    6. Kun olet valmis, napauta Valmis.