Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Yleisesti ottaen, valokuvia, videoita ja muuta henkilökohtaista sisältöä ei tulisi tallentaa ainoastaan laitteen sisäiseen muistiin. Jos laitteelle tapahtuu jotain tai se katoaa tai varastetaan, sen sisäiseen muistiin tallennettuja tietoja ei saada takaisin. Suositellaan, että teet varmuuskopioita Xperia™ Companion -ohjelmistolla, joka tallentaa tietosi turvallisesti ulkoiselle laitteelle. Tätä suositellaan erityisesti, kun päivität laitteesi ohjelmiston uuteen Android-versioon.

Backup & Restore -sovelluksella voit tehdä nopeasti online-varmuuskopion perusasetuksista ja tiedoista Google™-tililläsi. Tällä sovelluksella voit myös varmuuskopioida tietoja paikallisesti, esimerkiksi laitteessa olevalle SD-kortille tai ulkoiselle USB-muistilaitteelle.

Note

On erittäin tärkeää, että muistat salasanan, jonka valitsit varmuuskopioidessasi tietoja. Jos unohdat salasanan, tärkeiden tietojen (kuten yhteystietojen ja viestien) palauttaminen voi olla mahdotonta.

Tietojen varmuuskopioiminen tietokoneelle

Xperia™ Companion -ohjelmistolla voit varmuuskopioida laitteen tiedot PC- tai Apple® Mac® -tietokoneelle. Näillä varmuuskopiointisovelluksilla voit varmuuskopioida seuraavan tyyppistä tietoa:
    • Yhteystiedot ja puhelulokit
    • Viestit
    • Kalenteri
    • Asetukset
    • Mediatiedostot, kuten musiikki ja videot
    • Valokuvat ja muut kuvat

Tietojen varmuuskopioiminen tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion -ohjelmisto on asennettu PC- tai Apple® Mac® -tietokoneeseen.
    2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto. Tietokone tunnistaa laitteesi hetken kuluttua.
    4. Valitse päänäytöstä Backup (Varmuuskopio).
    5. Varmuuskopioi laitteesi tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.

Tietojen palauttaminen tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion -ohjelmisto on asennettu PC- tai Apple® Mac® -tietokoneeseen.
    2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto.
    4. Napsauta Restore-painiketta.
    5. Valitse varmuuskopiointitiedosto varmuuskopiointitietueista, napauta Palauta ja palauta tiedot laitteellesi näytön ohjeiden mukaisesti.

Tietojen varmuuskopiointi varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella

Note

Tällä menetelmällä voit varmuuskopioida ja palauttaa sisältöä Android-ohjelmistoversioiden välillä. Et voi käyttää menetelmää tietojen palauttamiseen järjestelmäpäivityksen jälkeen.

Varmuuskopiointi- ja palautussovelluksen avulla voit varmuuskopioida tiedot manuaalisesti tai tallentaa tiedot säännöllisesti käyttämällä automaattista varmuuskopiointitoimintoa.

Varmuuskopiointi- ja palautussovellusta suositellaan tietojen varmuuskopiointiin ennen tehdasasetusten palautusta. Tällä sovelluksella voi varmuuskopioida seuraavanlaisia tietoja laitteen SD-korttiin:

• Kirjanmerkit
    • Puhelulokit
    • Yhteystiedot
    • Keskustelut
    • Kalenteritiedot

Automaattisen varmuuskopiointitoiminnon määrittäminen

1. Jos varmuuskopioit SD-kortille, varmista että SD-kortti on asetettu laiteeseen asianmukaisesti.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Varmuuskopiointi ja palautus ja napauta sitä.
    4. Voit ottaa automaattisen varmuuskopioinnin käyttöön vetämällä liukusäädintä oikealle.
    5. Voit valita varmuuskopioinnin aikavälin napauttamalla Icn sony backup restore backup frequency ja valitsemalla haluamasi aikavälin.
    6. Valitse varmuuskopiointitiedostojen tallennuspaikka napauttamalla Icn sony key and back > Icn sony backup restore backup destination data.
    7. Valitse varmuuskopioitavat tietotyypit merkitsemällä asianmukaiset valintaruudut.
    8. Jos haluat tallentaa asetuksesi, napauta Icn sony key and back.

Sisällön varmuuskopioiminen manuaalisesti

1. Jos varmuuskopioit SD-korttiin, varmista, että SD-kortti on asetettu oikein laitteeseen.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Varmuuskopiointi ja palautus ja napauta sitä.
    4. Napauta Man. varmuuskopionti ja valitse sitten varmuuskopiointikohde ja varmuuskopioitavat tietotyypit.
    5. Napauta Jatka.
    6. Kun tiedot on varmuuskopioitu, napauta Valmis.

Varmuuskopioidun sisällön palauttaminen

1. Jos palautat sisältöä SD-kortilta, varmista, että SD-kortti on asetettu oikein laitteeseen.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Varmuuskopiointi ja palautus ja napauta sitä.
    4. Napauta Restore data now ja valitse sitten palautuslähde ja palautettavat tietotyypit.
    5. Napauta Jatka.
    6. Kun sisältö on palautettu, napauta Valmis.

Note

Muista, että kaikki varmuuskopion luomisen jälkeen tietoihin ja asetuksiin tehdyt muutokset, ladatut sovellukset mukaan lukien, poistetaan palautustoiminnon yhteydessä.