Still-kameran asetukset

Still-kameran asetusten säätäminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Voit näyttää kaikki asetukset napauttamalla Icn sony key menu.
    3. Valitse säädettävä asetus ja muokkaa sitä sitten haluamallasi tavalla.

Yleiskatsaus still-kameran asetuksiin

Tarkkuus

Valitse jokin useista eri tarkkuuksista ja kuvasuhteista ennen valokuvan ottamista. Mitä suurempi tarkkuus valokuvassa on, sitä enemmän muistia tarvitaan.

5MP
    2560×1920(4:3)
    5 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    3.7MP
    2560×1440(16:9)
    3,7 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita halutaan katsoa laajakuvanäytöltä.
    2MP
    1632×1224(4:3)
    2 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    2 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita halutaan katsoa laajakuvanäytöltä.
    VGA
    640×480(4:3)
    VGA-muoto, jonka kuvasuhde on 4:3.

Note

Nämä asetukset ovat käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Vitkalaukaisin

Vitkalaukaisimella voit ottaa valokuvan pitämättä kiinni laitteesta. Voit tämän toiminnon avulla kuvata omakuvia tai ryhmäkuvia, joihin kaikki voivat tulla mukaan. Voit käyttää vitkalaukaisinta myös välttämään kameran tärähtämisen valokuvia otettaessa.

Käytössä (10 sekuntia)
    Asettaa 10 sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta valokuvan ottamiseen.
    Käytössä (2 sekuntia)
    Asettaa 2 sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta valokuvan ottamiseen.
    Pois päältä
    Valokuva otetaan heti, kun napautat kameran näyttöä.

Smile Shutter™

Määritä Smile Shutter™ -toiminnolla ennen valokuvan ottoa, millaiseen hymyyn kamera reagoi.

Tarkennustila

Tarkennustoiminto määrittää, mikä valokuvan kohta on terävä. Kun jatkuva automaattitarkennus on päällä, kamera säätää tarkennusta siten, että värillisen kohdistuskehyksen sisällä oleva alue pysyy terävänä.

Yhden kohteen automaattitark.
    Kamera tarkentaa automaattisesti valittuun kohteeseen. Jatkuva automaattinen tarkennus on päällä. Kun kosketat kameran näyttöä ja pidät sitä alhaalla, keltainen tarkennuskehys muuttuu siniseksi kuvan tarkentuessa. Valokuva otetaan, kun nostat sormea.
    Kasvontunnistus
    Kamera tunnistaa automaattisesti enintään viidet ihmiskasvot, jotka ilmaistaan kehyksillä näytössä. Kamera tarkentaa automaattisesti lähimpiin kasvoihin. Voit myös valita näyttöä napauttamalla, mihin kasvoihin tarkennetaan. Kun napautat kameran näyttöä, sininen kehys osoittaa, mitkä kasvot on valittu tarkennettaviksi. Kasvontunnistusta ei voi käyttää kaikissa näkymätyypeissä. Jatkuva automaattinen tarkennus on päällä.
    Kosketus tarkennus
    Kosketa kameran näytössä aluetta, johon haluat tarkentaa. Jatkuva automaattinen tarkennus on poissa päältä. Kun kosketat kameran näyttöä ja pidät sitä alhaalla, keltainen tarkennuskehys muuttuu siniseksi kuvan tarkentuessa. Valokuva otetaan, kun nostat sormea.
    Objektin seuranta
    Kun valitset kohteen koskettamalla sitä etsimessä, kamera seuraa sitä puolestasi.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

HDR

HDR (High-Dynamic Range) -asetuksella voit ottaa valokuvan vahvassa taustavalossa tai olosuhteissa, joissa kontrasti on terävä. HDR kompensoi yksityiskohtien puutetta ja tuottaa kuvan, joka edustaa sekä tummaa että kirkasta aluetta.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Esikatselu

Voit halutessasi esikatsella valokuvia tai videoita heti niiden ottamisen jälkeen.

Rajoittamaton
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva heti sen ottamisen jälkeen.
    5 sekuntia
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva viideksi sekunniksi heti sen ottamisen jälkeen.
    3 sekuntia
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva kolmeksi sekunniksi heti sen ottamisen jälkeen.
    Muokkaa
    Valokuva tai video avataan muokattavaksi heti sen ottamisen jälkeen.
    Pois päältä
    Valokuva tai video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen, eikä esikatselua tule näkyviin.

Kasvontunnistus

Voit tunnistaa kasvoja kamerasovelluksessa niin, että etsin tarkentaa näihin kasvoihin automaattisesti, kun ne tulevat näkyviin etsimeen.