Akku ja virranhallinta

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata akun kulutusta ja nähdä, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa. Voit myös näyttää arvion siitä, paljonko aikaa on jäljellä ennen akun loppumista. Arvioitu akun aika perustuu äskettäiseen käyttöösi.

Voit pidentää akun käyttöaikaa käyttämällä yhtä tai useampaa akunsäästötilaa, joihin kuuluu STAMINA-tila, Low battery -tila, Location-based ‎Wi-Fi®‎ ja Queue background data -tilat. Kukin tila toimii eri tavalla ja hallitsee useita laitteen virtaa kuluttavia toimintoja.

Eniten akkutehoa käyttävien sovellusten esittäminen

1. Kohdasta Kotinäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta > Akun käyttö.

Arvioidun akun keston esittäminen

1. Kohdasta Kotinäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta.

Akun käyttöajan pidentäminen STAMINA-tilaa käyttämällä

STAMINA-tilan avulla voit pidentää akun käyttöaikaa automaattisesti, kun akku saavuttaa tietyn lataustason. Laajennettu valmiustila -toiminto havaitsee, jos näyttö ei ole aktiivinen, ja voi poistaa ‎Wi-Fi®‎-verkon ja mobiilidatan käytöstä automaattisesti. Useimmat sovellukset poistetaan samalla käytöstä. Kun näyttö on taas aktiivinen, laite alkaa toimia normaalisti ja kaikki käytöstä poistetut toiminnot jatkavat toimintaansa. Voit määrittää, että joitakin sovelluksia ja palveluja ei keskeytetä STAMINA-tilassa.

STAMINA-tilassa on myös ominaisuus, joka rajoittaa laitteiston suorituskykyä laitetta käytettäessä, ja säästää entistä enemmän virtaa. Kun tämä ominaisuus on aktivoitu, laite toimii edelleen normaalisti.

STAMINA-tilan ottaminen käyttöön

1. Kohdasta Kotinäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta.
    3. Vedä kohdan STAMINA-tila vieressä olevaa liukusäädintä oikealle ja napauta pyydettäessä Aktivoi. Icn sony stamina on tulee näkyviin tilavirille, kun akun varaus on määritetyllä tasolla.

STAMINA-tilan aktivointiajankohdan valitseminen

1. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta > STAMINA-tila > Aktivointi.
    3. Voit säätää STAMINA-tilan aktivoivaa akun varaustasoa vetämällä liukusäädintä.
    4. Napauta OK.

Tip

Icn sony stamina on tulee näkyviin tilariville, kun akun varaustaso on määrittämälläsi tasolla.

Laajennetun valmiustilan aktivointi

1. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta ja napauta sitten STAMINA-tila.
    3. Merkitse Laajennettu valmiustila -valintaruutu, jos sitä ei ole vielä merkitty, ja napauta sitten pyydettäessä Aktivoi.

STAMINA-tilassa suoritettavien sovellusten valitseminen

1. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta ja napauta sitten STAMINA-tila.
    3. Varmista, että valintaruutu Laajennettu valmiustila on valittuna ja napauta sitten Valmiustilassa aktiiviset sovellukset > Lisää sovelluksia.
    4. Vieritä vasemmalle tai oikealle ja lisää tai poista sovelluksia mielesi mukaan.
    5. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Laitteiston suorituskyvyn rajoittaminen

1. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta ja napauta sitten STAMINA-tila.
    3. Merkitse valintaruutu Laajennettu käyttö ja napauta pyydettäessä Aktivoi.

Note

Jos huomaat, että suorituskyky heikentyy selvästi tämän toiminnon aktivoinnin jälkeen, voit poistaa aktivoinnin poistamalla valintaruudun Laajennettu käyttö valinnan.

Akun käyttöajan parantaminen Low battery -tilalla

Voit käyttää Akkuvirran säästötila -ominaisuutta aloittaaksesi virransäästön automaattisesti, kun akku saavuttaa tietyn lataustason. Voit määrittää tämän lataustason ja säätää sitä haluamallasi tavalla. Voit myös päättää, mitkä toiminnot pysyvät aktiivisina, kuten esimerkiksi mobiilidataliikenne, ‎Wi-Fi®‎ tai automaattinen synkronointi.

Akku vähissä -tilan aktivoiminen

1. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta.
    3. Vedä Akkuvirran säästötila-kohdan liukusäädintä oikealle.
    4. Napauta pyydettäessä Aktivoi. Icn sony lbm on tulee näkyviin tilariville, kun akun varaustaso on määrittämälläsi tasolla.

Akku vähissä -tilan asetusten vaihtaminen

1. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta.
    3. Varmista, että Akkuvirran säästötila on aktivoituna ja napauta sitten Akkuvirran säästötila.
    4. Voit asetuksia muuttamalla säätää esimerkiksi akun varaustasoa uudelleen.

Akun keston parantaminen Location-based ‎Wi-Fi®‎ -tilassa

Sijaintipohjainen Wi-Fi -ominaisuus määrittää laitteen aktivoimaan ‎Wi-Fi®‎ -toiminnon vain, kun se on tallennetun ‎Wi-Fi®‎ -verkon alueella. Tämä säästää akkutehoa mutta silti muodostaa ‎Wi-Fi®‎-yhteyden automaattisesti.

Location-based ‎Wi-Fi®‎ -ominaisuuden aktivoiminen

1. Kohdasta Kotinäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta.
    3. Vedä Sijaintipohjainen Wi-Fi-kohdan liukusäädintä oikealle.