Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Yleisesti ottaen, valokuvia, videoita ja muuta henkilökohtaista sisältöä ei tulisi tallentaa ainoastaan laitteen sisäiseen muistiin. Jos laitteelle tapahtuu jotain tai se katoaa tai varastetaan, sen sisäiseen muistiin tallennettuja tietoja ei saada takaisin. Suositellaan, että teet varmuuskopioita Xperia™ Companion -ohjelmistolla, joka tallentaa tietosi turvallisesti ulkoiselle laitteelle. Tätä suositellaan erityisesti, kun päivität laitteesi ohjelmiston uuteen Android-versioon.

Backup & Restore -sovelluksella voit tehdä nopeasti online-varmuuskopion perusasetuksista ja tiedoista Google™-tililläsi. Tällä sovelluksella voit myös varmuuskopioida tietoja paikallisesti, esimerkiksi laitteessa olevalle SD-kortille tai ulkoiselle USB-muistilaitteelle.

Note

On erittäin tärkeää, että muistat salasanan, jonka valitsit varmuuskopioidessasi tietoja. Jos unohdat salasanan, tärkeiden tietojen (kuten yhteystietojen ja viestien) palauttaminen voi olla mahdotonta.

Tietojen varmuuskopioiminen tietokoneelle

Xperia™ Companion -ohjelmistolla voit varmuuskopioida laitteen tiedot PC- tai Apple® Mac® -tietokoneelle. Näillä varmuuskopiointisovelluksilla voit varmuuskopioida seuraavan tyyppistä tietoa:
    • Yhteystiedot
    • Kalenteri
    • Asetukset
    • Mediatiedostot, kuten musiikki ja videot
    • Valokuvat ja muut kuvat

Tietojen varmuuskopioiminen tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion -ohjelmisto on asennettu PC- tai Apple® Mac® -tietokoneeseen.
    2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto. Tietokone tunnistaa laitteesi hetken kuluttua.
    4. Valitse päänäytöstä Backup (Varmuuskopio).
    5. Varmuuskopioi laitteesi tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.

Tietojen palauttaminen tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion -ohjelmisto on asennettu PC- tai Apple® Mac® -tietokoneeseen.
    2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto.
    4. Napsauta Palauta-painiketta.
    5. Valitse varmuuskopiointitiedosto varmuuskopiointitietueista, napauta Palauta ja palauta tiedot laitteellesi näytön ohjeiden mukaisesti.

Varmuuskopiointi varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella

Note

Tällä menetelmällä voit varmuuskopioida ja palauttaa sisältöä samaa Android-ohjelmistoversiota käyttävien laitteiden välillä. Et voi käyttää sitä sisällön palauttamiseen järjestelmäpäivityksen jälkeen.

Varmuuskopiointi- ja palautussovellusta suositellaan sisällön varmuuskopiointiin ennen tehdasasetusten palautusta. Tällä sovelluksella voit varmuuskopioida seuraavat tiedot SD-korttiin tai ulkoiseen USB-tallennuslaitteeseen, jonka olet liittänyt laitteeseesi johdolla:

• Kirjanmerkit
    • Puhelulokit
    • Yhteystiedot
    • Google Play™ -palvelusta ladatut sovellukset
    • Multimediaviestit
    • Järjestelmäasetukset (kuten hälytykset, soittoäänen voimakkuuden ja kieliasetukset)
    • Tekstiviestit

Note

Kun palautat Google Play™ -sovelluksen, voit joutua maksamaan tiedonsiirrosta.

Sisällön varmuuskopiointi varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella

1. Jos varmuuskopioit sisältöä USB-tallennuslaitteeseen, varmista, että tallennuslaite on liitetty laitteeseesi asianmukaisella johdolla. Jos varmuuskopioit SD-korttiin, varmista, että SD-kortti on asetettu oikein laitteeseen.
    2. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Varmuuskopiointi ja palauttaminen ja napauta sitä.
    4. Napauta Varmuuskopioi ja valitse sitten varmuuskopiointikohde ja varmuuskopioitavat tietotyypit.
    5. Napauta Varmuuskopioi nyt.
    6. Anna varmuuskopiolle salasana ja napauta OK.

Sisällön palauttaminen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella

1. Jos palautat sisältöä USB-tallennuslaitteesta, varmista, että tallennuslaite on liitetty laitteeseesi asianmukaisella johdolla. Jos palautat sisältöä SD-kortilta, varmista, että SD-kortti on asetettu oikein laitteeseen.
    2. Kun näkyvissä on Kotinäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Varmuuskopiointi ja palauttaminen ja napauta sitä.
    4. Napauta Palauta.
    5. Valitse tietue, josta haluat palauttaa sisältöä, ja napauta Palauta nyt.
    6. Anna varmuuskopiotietueelle salasana ja napauta OK.

Note

Muista, että kaikki varmuuskopion luomisen jälkeen tietoihin ja asetuksiin tehdyt muutokset poistetaan palautustoiminnon yhteydessä.