Akku ja virranhallinta

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata eri sovellusten ja toimintojen virrankulutusta, jotta saat akkusi kestämään mahdollisimman pitkään. Voit lisäksi pidentää akkusi käyttöikää akun hoitotoiminnolla. Taustalla toimivat virransäästötoiminnot otetaan käyttöön automaattisesti virrankulutuksen pienentämiseksi edelleen. Käytettävissäsi on muitakin virransäästötiloja, joilla voit pienentää akunkulutusta tarvittaessa.

Virransäästötoiminnot pienentävät joidenkin toiminnan kannalta epäolennaisten toimintojen prioriteettia. Jos et halua, että virransäästö vaikuttaa tiettyyn sovellukseen, voit poistaa sen virransäästön poikkeusten valikossa. Tämä ei vaikuta puheluihin tai tekstiviesteihin.

Huomautus

Järjestelmäpäivitykset saattavat vaikuttaa laitteessasi käytettävissä oleviin virransäästötoimintoihin.

Akun virrankulutuksen tarkistaminen

1. Voit tarkistaa arvion jäljellä olevasta virrasta prosenttiosuutena sekä aikana etsimällä ja napauttamalla Asetukset > Akku.
    2. Saat lisätietoja akun virrankulutuksesta napauttamalla Lisäasetukset.

Sovellusten virrankulutuksen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Valitse sovellus ja tarkista sen virrankulutus kohdasta Lisäasetukset > Akku.

Yleisiä käyttövinkkejä akun suorituskyvyn parantamiseen

Voit parantaa akun suorituskykyä seuraavilla vinkeillä:

• Vähennä näytön kirkkautta, katso Näytön asetukset.
    • Poista Bluetooth, Wi-Fi ja sijaintipalvelut käytöstä, kun et tarvitse niitä.
    • Sammuta laite tai ota käyttöön lentokonetila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa tai jossa signaali on huono. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.
    • Käytä ulkomailla Wi-Fi-yhteyksiä verkkovierailuiden asemesta. Verkkovierailuissa etsitään ensin oman operaattorisi verkkoa, mikä kuluttaa akkua, sillä tällöin laitteesi käyttää enemmän lähetystehoa. Saat lisätietoja kohdasta Wi-Fi .
    • Muuta sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiasetuksia.
    • Tarkista, mitkä sovellukset käyttävät paljon virtaa, ja ota huomioon laitteessasi annetut vinkit näiden sovellusten virransäästöön.
    • Vaihda sovellusten ilmoitustasoa, katso Ilmoitukset.
    • Poista sovelluksen sijainnin jakamisoikeus käytöstä, katso Sovellusten asetukset.
    • Poista sovellukset, joita et käytä.
    • Kuuntele musiikkia alkuperäisellä Sonyn handsfree-laitteella. Handsfree-laitteet kuluttavat vähemmän virtaa kuin laitteesi kaiuttimet.
    • Muista käynnistää laitteesi uudelleen aina silloin tällöin.

Tiettyjen sovellusten jättäminen optimoinnin ulkopuolelle

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Lisäasetukset > Sovellusten erikoiskäyttö > Virransäästötoiminto.
    2. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja valitse sovellukset, joihin virransäästötoimintoa käytetään.

STAMINA-tila

STAMINA-tila pidentää aikaa, ennen kuin akku täytyy ladata, poistamalla eräitä laitteen toimintoja käytöstä.

STAMINA-tilan eri tasot rajoittavat tai poistavat käytöstä eri toimintoja virrankulutuksen pienentämiseksi. Näitä ovat esimerkiksi näyttögrafiikka, näytön kirkkaus, kuvanlaadun parannus ja GPS, kun näyttö on sammutettuna. Eräiden sovellusten tietojen synkronointi taustalla tai suoratoisto voidaan poistaa käytöstä.

STAMINA-tila-toiminnon aktivoiminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku > STAMINA-tila.
    2. Napauta Ota käyttöön nyt- tai Ota käyttöön automaattisesti -kytkintä.
    3. Kun napautat Ota käyttöön automaattisesti -kytkintä, säädä automaattisen käyttöönoton prosentti haluamaksesi.
    4. Valitse haluamasi taso napauttamalla STAMINA-taso.

Vihje

Voit sulkea sovelluksia pois STAMINA-tila -toiminnon optimoinnista Virransäästötoiminto-valikossa.

Akun hoitotoiminto

Akun hoitotoiminto pidentää akun käyttöikää. Toiminto tunnistaa lataustapasi ja arvioi lataamisen alkamis- ja lopetusajan sen mukaisesti. Latausta säädellään siten, että akku tulee täyteen vasta juuri ennen sitä ajankohtaa, jona yleensä olet irrottanut laturin. Voit myös asettaa latausjakson alkamis- ja päättymisajan manuaalisesti.

Huomautus

Akun hoitotoiminto ei säätele latausta, ennen kuin se tunnistaa vähintään 4 tunnin mittaisen säännöllisesti toistuvan latausajan useiden päivien ajalta.

Akun hoitotoiminnon ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku > Akun hoitotoiminto.
    2. Ota Akun hoitotoiminto käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla kytkintä. Automaattinen on oletusarvoisesti valittu.
    3. Jos haluat asettaa latausjakson alkamis- ja päättymisajan manuaalisesti, napauta Mukautettu ja aseta sitten alkamis- ja päättymisajat.

Vihje

Akun hoitotoiminto tallentaa tunnistetut säännölliset akun lataustavat ja -ajat. Vaikka toiminto olisi poistettu käytöstä, se sopeutuu silti lataustapoihin ja -aikoihin, kun se otetaan taas käyttöön.