Paikannuspalveluiden käyttäminen

Paikannuspalveluiden avulla sovellukset, kuten Kartat ja kamera, voivat määrittää arvioidun sijaintisi mobiili- ja Wi-Fi-verkkojen tietojen sekä GPS (Global Positioning System) -tietojen perusteella. Jos et ole GPS-satelliittien näkyvyysalueella, laitteesi voi määrittää sijaintisi Wi-Fi-toiminnolla. Jos et ole verkon kantaman alueella, laite voi määrittää sijainnin matkapuhelinverkon avulla.

Jotta laite voi löytää sijaintisi, sinun on otettava paikannuspalvelut käyttöön.

Paikannuspalveluiden käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Sijainti.
    2. Ota paikannuspalvelut käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla kytkintä.

GPS-tarkkuuden parantaminen

Kun käytät GPS-toimintoa ensimmäisen kerran laitteessa, sijainnin hakeminen saattaa kestää muutaman minuutin. Etsintä helpottuu, jos taivas näkyy esteettömästi. Pysy paikoillasi äläkä peitä GPS-antennia. GPS-signaalit voivat kulkea pilvien ja muovin läpi, mutta eivät useimpien kiinteiden esineiden, kuten rakennusten ja vuorten, läpi. Jos sijaintisi ei löydy muutamassa minuutissa, vaihda paikkaa.