Eri kuvaustilojen käyttäminen

Käytä kuvaustiloja luovempien valokuvien ja videokuvien kuvaamiseen ja jaa niitä kavereiden kanssa. Voit luoda virtuaalinäkymiä, panoraamakuvia ja paljon muuta. Voit käyttää myös Googlen tarjoamia kuvaustiloja.

AR-tehoste

AR-tehoste on lisätyn todellisuuden sovellus, jolla voit lisätä kuvitteellisia maailmoja valokuviisi ja videoihisi ja luoda avatareja ja tarroja.

Kuvan ottaminen tai videon tallentaminen AR-tehosteen kanssa

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta (AR-tehostekuvake) ja valitse kuvausohjelma.
    3. Ota kuva tai tallenna video napauttamalla suljinpainiketta.

Pehmennys (boke)

Voit ottaa kuvia pehmennystehosteen kanssa, kun käytät laitteesi kaksoiskameraa. Pehmennystehoste vähentää valokuvan taustan terävyyttä ja korostaa etualalla olevia kohteita taiteellista vaikutelmaa varten.

Kuvan ottaminen Pehmennys (boke)-tehosteen kanssa

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila > Pehmennys (boke).
    2. Voit säätää taustan sumennuksen voimakkuutta napauttamalla (Kaksoiskameratehoste-kuvake) > (Pehmennyskuvake). Säädä vetämällä liukusäädintä.
    3. Säädä kirkkautta napauttamalla (Kirkkaus-kuvake). Säädä vetämällä liukusäädintä.
    4. Ota kuva napauttamalla suljinpainiketta.

Vihje

Jos olet liian lähellä kuvattavaa kohdetta tai liian kaukana siitä Pehmennys (boke) -tehosteen käyttöä varten, näkyviin tulee varoitusviesti. Jos näin käy, muuta kameran ja kuvattavan kohteen välistä etäisyyttä, jotta voit käyttää Pehmennys (boke) -tehostetta.

Luova tehoste

Voit määrittää tehosteet ja värisuotimet Luova tehoste-sovelluksessa ennen kuvan ottamista tai videon kuvaamista.

Kuvan ottaminen tai videon tallentaminen luovan tehosteen kanssa

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta (Luovan tehosteen kuvake).
    3. Selaa suotimia sipaisemalla tai esikatsele tehostetta napauttamalla suodinta.
    4. Käytä suodinta napauttamalla (Luovan tehosteen käytön kuvake) ja palaa kameranäyttöön.
    5. Ota kuva tai tallenna video napauttamalla suljinpainiketta.
    6. Voit vaihtaa suotimia napauttamalla (Suotimen vaihtamisen kuvake).

Panoraama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia Panoraama-sovelluksella.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta (Panoraamakuvake).
    3. Napauta suljinpainiketta.
    4. Liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Muotokuvaselfie

Muotokuvaselfie-sovelluksen avulla voit ottaa paremman näköisiä selfieitä.

Muotokuvaselfie-yleiskuvaus

Pehmennys (boke)

Lisää epätarkkuustehosteen henkilön ympärille

Pehmeä iho

Pehmentää ihon sävyjä

Ihon kirkkaus

Kirkastaa ihon sävyjä

Silmien suurennus

Suurentaa silmiä

Kapeat kasvot

Saa kasvot näyttämään hoikemmilta

Selfien ottaminen Muotokuvaselfie-sovelluksella

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila > (Muotokuvaselfie-kuvake).
    2. Napauta sen tehosteen kuvaketta, jota haluat käyttää, ja säädä tehostetta vetämällä liukusäädintä. Säädä tarvittaessa muita tehosteita samalla tavalla.
    3. Ota kuva napauttamalla suljinpainiketta.

Vihje

Voit tallentaa muotokuvan esikatselun kanssa samassa suunnassa napauttamalla (Peilauskuvake) > Päällä.

Hidastusvideot

Hidastus-videotilalla voit lisätä vaikuttavia tehosteita videoihisi. Hidastus-tehoste lisätään sen jälkeen, kun video on tallennettu normaalinopeudella.

Huomautus

Hidastusvideoiden kuvaamiseen tarvitaan ehdottomasti hyvät valaistusolosuhteet.

Hidastuksen lisääminen videon tallentamisen jälkeen

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta (Hidastuskuvake).
    3. Tallenna video napauttamalla suljinpainiketta.
    4. Lopeta tallentaminen napauttamalla (Pysäytyspainike).
    5. Vedä siniset ympyrät kohtaan, johon haluat hidastuksen.
    6. Tallenna video(t) napauttamalla (Hidastusvideon tallentamisen kuvake).