Muistin suorituskyvyn parantaminen

Laitteessa on useita tallennustila- ja muistivaihtoehtoja:

• Sisäiseen tallennustilaan tallennetaan ladatun ja siirretyn sisällön lisäksi henkilökohtaiset tiedot ja asetukset.
    • Jos tarvitset enemmän vapaata sisäistä muistitilaa, voit käyttää irrotettavaa muistikorttia tai Googlen palvelua tietojesi tallentamiseen.

Huomautus

• Voit ostaa muistikortin erikseen.
    • Dynaamista muistia (RAM) ei voi käyttää tallentamiseen. RAM-muistia tarvitaan käynnissä olevien sovellusten ja käyttöjärjestelmän käyttöön.

Laitteen muisti voi täyttyä normaalin käytön seurauksena. Jos laite alkaa hidastua tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä, harkitse seuraavia toimia:

• Sulje käynnissä olevat sovellukset, joita et käytä.
    • Tyhjennä kaikkien sovellusten välimuisti.
    • Poista ladatut sovellukset, joita et käytä.
    • Siirrä valokuvat, videot ja musiikki sisäisestä muistista muistikortille.
    • Jos laitteesi ei voi lukea muistikortin sisältöä, kortti on ehkä alustettava uudelleen. Ota huomioon, että kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä.

Muistin tilan tarkistaminen

• Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.
    2. Napauta VAPAUTA TILAA. Jos laitteessasi on muistikortti, valitse Tallennustila > Sisäinen jaettu tallennustila > VAPAUTA TILAA.

Vihje

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Sovellusten ja palveluiden suorittamisen pysäyttäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Valitse sovellus tai palvelu ja napauta sitten PAKOTA LOPETUS > OK.

Muistikortin alustaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.
    2. Napauta SD-kortti > (Valikkokuvake), napauta sitten Tallennusasetukset > Alusta ja suorita alustus seuraavassa vahvistusikkunassa.

Huomautus

Muistikortin koko sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä. Muista varmuuskopioida kaikki tiedot, jotka haluat säilyttää. Voit varmuuskopioida sisältöä kopioimalla sitä tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa Tietojen varmuuskopioiminen ja siirtäminen käyttämällä tietokonetta .

Älykäs puhdistustoiminto

Älykäs puhdistustoiminto parantaa laitteen suorituskykyä optimoimalla tallennustilan ja muistin automaattisesti sovelluksen käytön mukaan.

Älykkään puhdistustoiminnon ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Xperia Assist.
    2. Napauta Älykäs puhdistustoiminto ja ota sitten toiminto käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla kytkintä.

Huomautus

Voit myös muokata, kopioida ja poistaa tiedostoja manuaalisesti Tiedostot-sovelluksella.