Näytön asetukset

Voit muokata näytön toimintaa, kirkkautta, näyttökokoa ja kuvanlaatua. Voit esimerkiksi valita suuremman fontin tai näyttökoon lukemisen helpottamiseksi tai vaihtaa tilarivin kuvakkeita.

Jos haluat vaihtaa taustakuvan, katso Taustakuva. Jos haluat muuttaa aikaa ennen näytön sammumista, katso Näytön avaaminen ja sammuttaminen.

Näyttöasetusten muuttaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö.
    2. Napauta asetusta, jota haluat muuttaa.
    3. Voit muuttaa asetuksia liukusäätimien, valintaruutujen ja lisävalikkojen avulla.

Kirkkaustaso

Säädä kirkkaustasoa liukusäätimellä. Voit myös ottaa käyttöön Kirkkauden säätö -toiminnon, joka säätelee kirkkautta automaattisesti valaistusolosuhteiden mukaisesti.

Valkotasapaino

Valitse jokin esiasetus. Voit säätää valkotasapainoa liukusäätimillä, jos valitset Mukautettu. Jos haluat palauttaa oletusasetuksen, valitse Normaali.

Estä vahinkotoiminnot, kun näyttö on sammutettu

Voit estää laitteen aktivoitumisen vahingossa, kun se on taskussa tai laukussa. Ota toiminto käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla Estä vahinkotoiminnot, kun näyttö on sammutettu -kytkintä.

Väriasteikko ja kontrasti

Voit parantaa laitteella katsottavien kuvien ja videoiden laatua. Esimerkiksi Super-vivid-tila tekee väreistä elävämpiä näytöllä.

Kierrä näyttöä automaattisesti

Voit määrittää, kääntyykö näyttö automaattisesti laitetta käännettäessä vai pysyykö näyttö aina pystysuuntaisena.

Vihje

Vaikka Kierrä näyttöä automaattisesti -toiminto olisi pois käytöstä, voit kiertää näyttöä manuaalisesti napauttamalla siirtymispalkissa (Kierrä-kuvake).

Yövalo

Yövalo vaihtaa näytön värin kellanruskeaksi. Tämä helpottaa näytön katselemista tummemmalla asetuksella ja helpottaa myös nukahtamista.

Lukitusnäyttöasetuksen muuttaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö > Lisäasetukset > Lukitusnäytön asetukset.
    2. Napauta asetusta, jota haluat muuttaa.
    3. Voit muuttaa asetuksia kytkimien, valintaruutujen ja lisävalikkojen avulla.