Kameraan tutustuminen

1 Etukameran objektiivi
    2 Etu- ja pääkameran välillä vaihtaminen
    3 Kameran asetukset
    4 Sijainnin tallentaminen
    5 Lähennä ja loitonna äänenvoimakkuusnäppäimillä
    6 Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen tai muokkaaminen pikkukuvaa napauttamalla
    7 Vaihda valokuvien ja videoiden kuvaamisen välillä
    8 Kuvien ottaminen tai videoiden kuvaaminen suljinpainikkeella
    9 Siirry takaisin tai sulje kamera
    10 Valitse kuvaustila
    11 Pikakomento viimeksi valittuun kuvaustilaan
    12 Itselaukaisin
    13 Salama-asetukset
    14 Valitse kuvasuhde
    15 Väri ja kirkkaus

Perusvinkkejä kameran käyttöön

• Varmista, että objektiivi on puhdas. Sormenjäljet ja muut likatahrat voivat heikentää kuvan laatua.
    • Käytä itselaukaisinta, kun tarvitset lisää valmisteluaikaa tai jotta valokuvista tulee tarkkoja.
    • Tarkista laitteesi muistin tila usein. Suurella tarkkuudella kuvatut valokuvat ja videot käyttävät enemmän muistia.

Kameran käynnistäminen

• Sipaise lukitusnäytössä (Kamerakuvake).
    • Napauta sovellusnäytössä (Kamerakuvake).
    • Paina virtapainiketta kaksi kertaa. Ota tämä toiminto käyttöön napauttamalla Asetukset > Järjestelmä > Virtapainikkeen toiminta > Käynnistä kamera-kytkintä.

Suljinpainike

Suljinpainiketta käytetään eri tavoin kuvaustilan ja aktivoitujen ominaisuuksien mukaan.

Suljinpainikkeen yleiskuvaus

Ota kuva

Kuvaa video tai jatka kuvaamista

Pysäytä video

Lopeta videon kuvaaminen

Itselaukaisin on käytössä

Kosketustallennus on käytössä

Kosketustallennus ja Itselaukaisin ovat käytössä

Kuvasuhteen muuttaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta (Kuvasuhde-kuvake).
    2. Valitse asetus.

Kameran asetusten säätäminen

1. Kun käytät kameraa, napauta (Asetuskuvake).
    2. Valitse asetus tai näytä kaikki käytettävissä olevat asetukset sipaisemalla luetteloa.

Huomautus

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen ja muokkaaminen

1. Kun käytät kameraa, voit avata valokuvan tai videon napauttamalla pikkukuvaa.
    2. Voit katsoa valokuvia ja videoita sipaisemalla vasemmalle tai oikealle.
    3. Voit muokata valokuvaa tai videota napauttamalla näyttöä.

Vihje

Kuvat ja videot tallennetaan Albumi-sovellukseen. Katso lisää vaihtoehtoja kohdasta Valokuvien ja videoiden katselu.

Kuvaustilat

Voit valita kuvanottotilan napauttamalla Tila.

Huomautus

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Kuvaustilojen yleiskuvaus

Seuraavassa on muutamia tärkeimpiä kuvaustiloja.

Muotokuvaselfie

Ota paremman näköisiä selfieitä

Pehmennys (boke)

Ota valokuvia sumennustehosteen kanssa

Hidastus

Lisää hidastustehoste videon tallentamisen jälkeen

AR-tehoste

Ota valokuvia, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja

Manuaalinen

Ota kuvia manuaalisesti säädetyillä kameran asetuksilla

Luova tehoste

Ota valokuvia, joissa on tehostimia ja värisuotimia

Panoraama

Ota laajakulma- ja panoraamakuvia

Vaihtaminen valokuvien ja videoiden kuvaamisen välillä

• Kun käytät kameraa, voit valita kuva- tai videotilan sipaisemalla näyttöä.

Kuvaustilan valitseminen

• Kun käytät kameraa, napauta Tila ja valitse kuvaustila.

Vaihtaminen pää- ja etukameran välillä

• Voit vaihtaa kameran käytön aikana pää- ja etukameran välillä napauttamalla (Kameran vaihtamisen kuvake).

Vihje

Voit vaihtaa kamerasta toiseen myös sipaisemalla alas kameranäytössä.

Zoomauksen käyttäminen

• Nipistä tai levitä sormia kameran näytössä.
    • Käytä äänenvoimakkuusnäppäintä.

Vihje

Jos lähennät kolme kertaa tai useammin, kuvanlaatu voi kärsiä. Kannattaa ennemmin ottaa kuva ilman zoomausta ja rajata se sitten.

Valokuvan ottaminen

• Napauta suljinpainiketta.

Videon kuvaaminen

1. Valitse (Tallennuskuvake) sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Aloita ja lopeta tallennus napauttamalla suljinpainiketta.

Valokuvan ottaminen näyttöä napauttamalla

1. Kun käytät kameraa, napauta (Asetuskuvake) ja sitten Kosketustallennus > Päällä tai Vain etukamera.
    2. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan kaikille kuvaustiloille.
    3. Ota kuva napauttamalla mitä tahansa kohtaa näytössä.

Vihje

Tätä ominaisuutta voi käyttää myös videoille.

Kuvan ottaminen videota kuvattaessa

• Napauta videotallennuksen aikana (Kamerakuvake). Valokuva otetaan heti, kun vapautat suljinpainikkeen.

Itselaukaisin

Itselaukaisin on hyvä tapa lisätä aikaa valokuvan valmisteluun. Se auttaa myös pitämään laitteen vakaana ja kuvat tarkkoina.

Itselaukaisin-toiminnon käyttäminen pääkameran kanssa

1. Kun käytät kameraa, napauta (Itselaukaisimen kuvake) ja valitse viiveaika.
    2. Ota kuva napauttamalla suljinpainiketta. Ajastin piippaa, kunnes kuva otetaan.