Sovellusten asetukset

Eräät sovellukset pyytävät käyttöoikeuksia, kun niiden käyttö aloitetaan. Voit sallia tai kieltää käyttöoikeuksia erikseen jokaiselle sovellukselle joko Asetukset-valikosta tai Käyttöoikeus-vahvistusikkunasta. Käyttöoikeusvaatimukset riippuvat sovelluksen suunnittelusta.

Käyttöoikeuksien salliminen tai kieltäminen

Voit valita, sallitaanko vai kielletäänkö käyttöoikeudet, kun valintaikkuna on näkyvissä. Jos olet aiemmin käyttänyt muita Android-versioita, useimmille sovelluksille on jo myönnetty tarvittavat käyttöoikeudet.

Käyttöoikeuden myöntäminen

• Jos haluat antaa jonkin käyttöoikeuden, napauta SALLI. Voit halutessasi valita myös Älä kysy uudelleen -valintaruudun.

Käyttöoikeuden kieltäminen

• Voit kieltää käyttöoikeuden napauttamalla HYLKÄÄ, kun valintaikkuna näytetään.

Vihje

Eräitä sovelluksia voidaan silti käyttää, vaikka käyttöoikeudet olisi kielletty.

Tärkeät käyttöoikeudet

Eräät käyttöoikeudet ovat pakollisia, jotta sovellus toimisi oikein. Tällaisissa tapauksissa saat asiasta ilmoituksen.

Sovellusten määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Valitse määritysvaihtoehto. Valitse esimerkiksi sovellus, jonka haluat määrittää.

Tärkeiden käyttöoikeuksien antaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Lisäasetukset > Sovelluksen käyttöoikeudet.
    2. Voit muokata käyttöoikeuksia valitsemalla haluamasi kohdan ja napauttamalla sitten haluamaasi kytkintä.

Automaattisten päivitysten salliminen ja estäminen

Jos automaattinen päivitys on käytössä, sovellukset päivitetään automaattisesti, jolloin et välttämättä huomaa, kun suuria datamääriä ladataan. Jos haluat välttää suuret tiedonsiirtomaksut, voit poistaa automaattiset päivitykset käytöstä kokonaan tai sallia ne vain Wi-Fi-yhteyksillä. Sinun täytyy poistaa automaattiset päivitykset käytöstä Play Store -sovelluksessa, jotta sovelluksia ei päivitetä automaattisesti.

Play Storen kaikkien sovellusten automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Etsi ja napauta (Play Storen kuvake).
    2. Napauta (Valinnat-kuvake) ja napauta sitten Asetukset > Päivitä sovellukset automaattisesti.
    3. Valitse haluamasi asetus.

Sovelluksen linkittäminen

Laite voi määrittää oletussovelluksen tietyn verkkolinkin käsittelyä varten. Tämä tarkoittaa, että jos linkki on asetettu, sovellusta ei tarvitse valita aina, kun linkki avataan. Voit vaihtaa oletussovelluksen milloin tahansa.

Sovelluslinkkien hallinta Asetukset-valikossa

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Napauta Lisäasetukset > Oletussovellukset > Linkkien avautuminen.
    3. Valitse sovellus ja määritä sitten haluamasi asetukset.