Yhteyden muodostaminen kodin Wi-Fi-verkkoon ei onnistu

• Käynnistä laite uudelleen, poista Wi-Fi käytöstä ja ota se sitten uudelleen käyttöön.

Wi-Fin ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
      2. Ota Wi-Fi käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla kytkintä.

Wi-Fi-yhteyden muodostamiseen saattaa mennä muutama sekunti.

• Käynnistä reititin uudelleen. Tarkista, että reititin on Wi-Fi-sertifioitu. Laitteesi on Wi-Fi-sertifioitu, joten jos reititin ei ole, laitteet eivät välttämättä pysty muodostamaan yhteyttä kunnolla.

Reitittimen Wi-Fi-sertifioinnin tarkistaminen

• Tarkista, onko tuotepakkauksessa tai tuotteen oppaissa Wi-Fi CERTIFIED -logo tai -lause. Voit myös tehdä hakuja Wi-Fi CERTIFIED -tuotteiden tietokannasta Wi-Fi Alliancen verkkosivuilta osoitteesta www.wi-fi.org .

• Varmista, että olet Wi-Fi-reitittimen kantama-alueella. Tarkista Wi-Fi-signaalin voimakkuus (Wi-Fi-kuvake) tilariviltä. Jos signaali on heikko tai sitä ei ole lainkaan, siirry lähemmäs Wi-Fi-aluetta eli laitetta, joka muodostaa Wi-Fi-verkon.

• Varmista, että sekä laitteen että reitittimen ohjelmistoversiot ovat uusimmat mahdolliset.

• Laite: Voit tarkistaa laitteen ohjelmistopäivitysten saatavuuden napsauttamalla tätä .

• Reititin: Saat reititinohjelmiston päivitysohjeet reitittimen valmistajalta.

• Tarkista seuraavat reititinasetukset tietokoneella. Jos et ole varma, miten asetuksia muutetaan, lue reitittimen käyttöohje tai ota yhteyttä reitittimen valmistajaan.

• Verkkotila/nopeus: Vaihda automaattiseen tai yhdistelmätilaan tilojen b, g tai n sijasta.

• SSID ja salasana: Varmista, että salasanassa ja SSID:ssä ei ole mitään erikoismerkkejä tai muita kuin vakiomuotoisen ASCII-merkistön merkkejä.

• DHCP: Varmista, että se on käytössä. Voit kokeilla myös kiinteän IP-osoitteen asettamista, jos sinulla on ongelmia Internetin käytössä Wi-Fi-yhteydellä.

• MAC-suodatin: Varmista, että se ei ole käytössä. Aseta myös laite sallituksi.

• Kanava: Kokeile jotakin toista kanavaa, mielellään kanavaa 11 tai alempaa.

• Lisää laitteen MAC-osoite Wi-Fi-reitittimen MAC-suodatustaulukkoon. Jotkut reitittimet edellyttävät MAC-osoitetta.

Jos haluat tietää, miten MAC-osoitteita lisätään reitittimen MAC-suodatustaulukkoon, lue reitittimen käyttöohje tai ota yhteyttä reitittimen valmistajaan.

Laitteen MAC-osoitteen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
      2. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset . MAC-osoite näkyy luettelossa.

• Palauta laite oletusasetuksiin. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Avaa laitteen näytön lukitus ja liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
      2. Valitse varmuuskopioitavat tiedostot tietokoneessa ja kopioi ja liitä tai vedä ja pudota sitten tiedostot tietokoneen johonkin sijaintiin.

Sovellusten, puhelimen asetusten ja puheluluettelon varmuuskopiointi

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Varmuuskopiointi .
      2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kytkintä. Sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelo varmuuskopioidaan automaattisesti.

Voit ottaa varmuuskopioinnin käyttöön myös Google Driven asetusvalikosta. Voit synkronoida sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelon automaattisesti kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin. Kun kytket virran uuteen laitteeseen ensimmäisen kerran, kirjaudu Google-tilille ohjatun asennustoiminnon aikana.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Palautusvalinnat .
      3. Napauta Poista kaikki tiedot (palauta tehdasasetukset) > Nollaa puhelimen asetukset .
      4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      5. Vahvista napauttamalla Poista kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun oletusasetukset palautetaan.