Kosketusnäyttö ei toimi oikein

Jos kosketusnäyttö ei vastaa, sen kosketusherkkyys on heikko, sen kosketusherkkyys on liian suuri tai jos se toimii ei-toivotusti, voit kokeilla useita eri ratkaisuja.

• Kosketusnäytön toiminta saattaa heikentyä lian, kuumuuden, laitekoteloiden tai suojakalvojen takia:
      • Jos olet lisännyt suojakalvon laitteesi näyttöön, varmista, että se on asennettu oikein ja että suojakalvon alla ei ole ilmakuplia, pölyä tai kosteutta.

• Irrota laitteen kaikki suojakotelot ja -kalvot, jotta mikään ei häiritse kosketusnäyttöä.

• Pyyhi kosketusnäyttö puhtaalla kuivalla liinalla niin, että se on täysin puhdas. Varmista ennen kosketusnäyttöön koskemista, että kätesi ja sormesi ovat kuivat ja puhtaat.

• Jos laite ylikuumenee, se voi vaikuttaa kosketustoimintoihin. Anna laitteen jäähtyä ja yritä sitten käyttää kosketusnäyttöä uudelleen.

• Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki käynnissä olevat sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Pakotettu uudelleenkäynnistys ei poista mitään asetuksia tai omia tietojasi.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina virtanäppäintä ja äänenvoimakkuuden lisäysnäppäintä pitkään yhtä aikaa, kunnes laite värisee.
      2. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
        • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta näppäimet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
        • Jos haluat pakottaa laitteen sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka näppäimien painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee 3 kertaa ja sammuu.

Laitteen käynnistäminen

1. Paina virtapainiketta pitkään, kunnes laite värisee.
      2. Anna SIM-kortin PIN-koodi pyydettäessä ja napauta sitten (Valmis-kuvake).
      3. Odota hetki, kun laite käynnistyy.

• Jos laite tukee käsinetilaa, varmista, että ominaisuus on poistettu käytöstä, kun et käytä käsineitä.

Käsinetilan poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö > Lisäasetukset > Käsinetila .
      2. Poista Käsinetila käytöstä napauttamalla kytkintä.

• Jos laitteen lataamisen aikana esiintyy ongelmia, varmista ensin, että käytät alkuperäistä Sony-laturia ja laitteesi lataamiseen tarkoitettua USB-kaapelia. Muut laturit saattavat haitata kosketusnäytön toimintaa.

• Jos laitteessa on muistikortti, poista se ja käynnistä laite uudelleen. Jos muistikortin irrottaminen korjaa ongelman, SD-korttisi saattaa olla viallinen. Tässä tapauksessa sinun täytyy hankkia Xperia-laitteeseesi uusi SD-kortti.

• Tarkista Suojattu tilan avulla, aiheuttaako jokin ladattu sovellus ongelman. Suojattu tila -tilassa laitteen käynnistyksen yhteydessä käynnistetään vain laitteeseen jo ennen sen ostamista asennetut ohjelmistot ja sovellukset. Jos laitteen suorituskyky paranee Suojattu tilassa, on todennäköistä, että jokin myöhemmin ladattu sovellus heikentää laitteen suorituskykyä. Voit poistua Suojattu tilatilasta ja käynnistää laitteen uudelleen, jos haluat poistaa niiden sovellusten asennuksen, joiden epäilet aiheuttavan ongelman. Jos ongelma on ilmennyt hiljattain, etkä ole varma, mikä sovellus aiheuttaa sen, voit aloittaa poistamalla viimeksi ladatun sovelluksen asennuksen.

Suojattu tilan ottaminen käyttöön

1. Kun laite on päällä, paina virtapainiketta pitkään.
      2. Kosketa näyttöön avautuvan valintaikkunan Katkaise virta -kohtaa pitkään ja napauta sitten OK .
      3. Odota hetki, kun laite käynnistyy uudelleen siten, että Suojattu tila on käytössä.

Suojattu tila voidaan sulkea vain käynnistämällä laite uudelleen.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä

Voit poistaa kokonaan vain itse lataamiasi sovelluksia.

1. Kosketa sovelluskuvaketta pitkään, kunnes laite värisee.
      2. Napauta avautuvassa valikossa (Poista sovellus -kuvake) > OK .

• Tarkista Xperia-laitteesi kosketusnäytön toiminta suorittamalla pikatesti.

Testin suorittaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Tuki .
      2. Valitse Testit -välilehti ja valitse testi luettelosta.
      3. Suorita testi ohjeiden mukaisesti. Napauta sitten KYLLÄ tai EI sen mukaan, läpäisitkö testin vai et.

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• On suositeltavaa varmuuskopioida ja synkronoida tärkeät tiedot Google-tilin kanssa.

• Palauta laitteesi oletustilaan suorittamalla ohjelmistokorjaus Xperia Companion -sovelluksella. Ota huomioon, että laitteen sisäisestä muistista poistetaan kaikki tiedot, kun suoritat ohjelmistokorjauksen. Ulkoiselle SD-kortille tallennettua sisältöä, kuten kuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Avaa laitteen näytön lukitus ja liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
      2. Valitse varmuuskopioitavat tiedostot tietokoneessa ja kopioi ja liitä tai vedä ja pudota sitten tiedostot tietokoneen johonkin sijaintiin.

Sovellusten, puhelimen asetusten ja puheluluettelon varmuuskopiointi

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Varmuuskopiointi .
      2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kytkintä. Sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelo varmuuskopioidaan automaattisesti.

Voit ottaa varmuuskopioinnin käyttöön myös Google Driven asetusvalikosta. Voit synkronoida sovellusten tiedot, laiteasetukset ja puheluluettelon automaattisesti kirjautumalla Google-tilille, jota käytettiin vanhan laitteen tietojen synkronointiin. Kun kytket virran uuteen laitteeseen ensimmäisen kerran, kirjaudu Google-tilille ohjatun asennustoiminnon aikana.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen Xperia Companionilla

Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.

1. Varmista, että Xperia Companion on asennettu PC- tai Mac-koneeseesi.
      2. Avaa Xperia Companion -ohjelmisto tietokoneella ja napsauta sen päänäytössä Ohjelmiston korjaaminen .
      3. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus näytön ohjeiden mukaisesti.

• Tarkista, onko näyttö vioittunut millään tavalla. Jos näytössä on vaurioita, ota meihin yhteyttä .