Laitteesta huolehtiminen

Tervetuloa Xperia™-maailmaan! Pidät älypuhelinta tai tablet-laitetta mukanasi todennäköisesti aina ja käytät sitä varmaankin monilla eri tavoilla. Päivittäisessä käytössä olevasta laitteesta on syytä pitää hyvää huolta, jotta sen suorituskyky pysyy hyvänä pitkään. Haluaisimme kertoa muutamista näppäristä toimenpiteistä, joilla voit pitää laitteesi huippukunnossa.

Suojaa laitteesi

Pidä Xperia™ aina turvassa! Paras tapa suojata laitettasi naarmuuntumiselta ja halkeamilta on käyttää suojakoteloa sekä suojakalvoa näytöllä. On äärimmäisen tärkeää, että valitset näytön suojakalvon Xperia™-mallin mukaan. Suojakalvo on sovitettu mallin mukaan ja kun se asetetaan huolellisesti paikalleen, se ei peitä etukameran lähestymisanturia, eikä sen alle pääse pölyä tai pieniä ilmakuplia.

Aina puhtaana

Lika ja pöly saattavat vaikuttaa laitteen yleiseen suorituskykyyn, joten Xperia™ kannattaa puhdistaa vähintään kerran kuussa.

Aloita sammuttamalla laite ja irrottamalla kaikki ulkoiset laitteet siitä. Pyyhi kaikki lika kosketusnäytöstä ja takapuolelta puhtaalla ja kuivalla mikrokuituliinalla. Myös kuulokeliitäntä ja USB-kaapelin portti saattavat edellyttää toimia. Puhalla pölyhiukkaset kevyesti pois ja harjaa SIM-korttien ja muistikorttien paikkojen ympärille mahdollisesti kertynyt lika pois pienellä harjalla. Toimi varovaisesti – älä harjaa itse korttipaikkoja.

Aina ladattuna

Käytä aina alkuperäistä Sony-laturia, joka on tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan Xperia™-mallisi kanssa. Muut laturit saattavat pidentää latausaikaa, olla lataamatta laitetta tai jopa vioittaa sitä. Muista myös, että laite latautuu nopeammin seinäpistokkeesta kuin tietokoneen kautta. Kun lataat laitetta UBS-kaapelilla, muista käyttää oikeanlaisella liittimellä varustettua kaapelia.

Voit parantaa laitteesi suorituskykyä ja pidentää akun kestoa seuraamalla akun kulutusta ja sitä, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa. Voit esimerkiksi poistaa ilmoitukset ja sijainninjakopalvelut käytöstä sovelluksista, jotka kuluttavat akkua paljon. Toinen tapa säästää virtaa on ottaa käyttöön jokin laitteen virransäästötiloista.

Muista uudelleenkäynnistys aina silloin tällöin

Jos laite on koko ajan käynnissä, akun ja sovellusten suorituskyky voi heikentyä ja laitteen käyttöikä voi lyhentyä. Kun käynnistät Xperia™-laitteen uudelleen, kaikki avoimet sovellukset suljetaan ja muisti "huuhdotaan". Huomaat eron heti. Sovellukset toimivat nopeammin ja muistia on käytettävissä enemmän.

Hanki uusin virallinen ohjelmisto

Uudet ohjelmistojulkaisut sisältävät uusimmat parannetut ominaisuudet ja toiminnot sekä mahdollisia virheenkorjauksia. Saat kaiken irti laitteestasi, kun päivität aina uusimpaan ohjelmistoversioon. Tilarivillä oleva ilmoitus kertoo, kun uusi ohjelmistopäivitys on saatavilla. Voit myös tarkistaa uudet päivitykset manuaalisesti What’s New -sovelluksella.

Laitteen ohjelmiston päivittäminen edellyttää, että sisäistä muistia on vapaana vähintään 500 Mt. Jos muistia ei ole riittävästi vapaana, et saa ilmoitusta, kun uusi ohjelmisto on saatavilla.

Helpoin tapa asentaa ohjelmistopäivitys on tehdä se langattomasti laitteesta. Jos päivitys ei ole ladattavissa langattomasti, päivitys on tehtävä Sonyn tietokoneohjelmalla, jota käytetään Xperia™-laitteiden hallintaan. Sillä voi tehdä myös ohjelmistokorjauksen, jossa laite nollataan tyhjentämällä sen sisältö ja asentamalla uusin ohjelmistoversio.

Ohjelmiston päivitys tai korjaus nopeuttaa laitetta. Se on myös nopein ja kätevin tapa ratkaista suorituskykyongelmia. Suosittelemme tätä ratkaisua – muista vain varmuuskopioida laitteen sisältö, ennen kuin aloitat.

Muistin hallinta

Laitteesi suorituskyky on parhaimmillaan silloin, kun sisäistä muistia on vapaana yli 500 Mt. Jos huomaat, että laite on tavallista hitaampi tai jos sovellukset sammuvat yllättäen, muisti saattaa olla täynnä. Yksi tapa korjata tämä on siirtää mediatiedostot sisäisestä muistista Sonyn alkuperäiselle SD-kortille.

Välimuisti on syytä tyhjentää aika ajoin, jotta tilapäiset tiedostot poistetaan laitteesta. Myös käyttämättömien sovellusten asennuksen poistaminen vapauttaa muistia. Voit myös kokeilla haluamasi sovelluksen sovellustietojen tyhjentämistä, mutta muista, että poistettavat tiedot poistetaan pysyvästi.

Testaa vikasietotilassa

Uusia sovelluksia ja pelejä on hauska kokeilla. Kolmansien osapuolten sovellukset saattavat kuitenkin joskus hidastaa laitetta, jumittaa tai kaataa sen tai käynnistää sen uudelleen toistuvasti.

Jos huomaat, että laitteesi suorituskyky ei ole entisensä, voit käyttää vikasietotilaa ja tarkistaa, johtuuko ongelma kolmannen osapuolen sovelluksesta. Kun vikasietotila on käytössä, laitteesi käynnistyy siten, että käytössä ovat vain alkuperäiset tehdasasenteiset ohjelmistot ja sovellukset. Jos suorituskyky paranee vikasietotilassa, on todennäköistä, että ongelma johtuu jostakin ladatusta sovelluksesta. Poistu vikasietotilasta ja käynnistä laite uudelleen ja poista niiden sovellusten asennus, joiden epäilet aiheuttavan ongelman.

Laitteen tarkistaminen vianmääritystesteillä

Voit tarkistaa laitteesi toiminnan useiden testien avulla. Niillä voit analysoida sovellusten toimintaa sekä laitteen toimintoja (esimerkiksi kamera, näyttö ja eri tunnistimet). Jos olet havainnut ongelman, sinun kannattaa päivittää käyttöösi uusin ohjelmistoversio tai suorittaa ohjelmiston korjaus.

Voit käyttää testejä ja muita laitekohtaisia tietoja valmiiksi asennetulla Tuki-sovelluksella sekä asetuksista.

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.