Sisällön suojaaminen

Useimmissa tapauksissa laitteessasi on sekä luottamuksellisia tietoja että omia muistojasi, esimerkiksi kuvia ja videoita – eli asioita, joita et halua menettää. Entä jos laitteesi katoaa tai se varastetaan? Olemme koonneet avuksesi vinkkejä, joiden avulla voit suojata sisältösi ja välttää niiden menettämisen.

Sisällön suojaaminen

Kaksi yksinkertaista vinkkiä aloittamiseen

Hanki ensin Google™-tili ja kirjaudu siihen laitteellasi. Tällä tavoin voit varmuuskopioida sisältöä ja jopa etsiä laitteesi, jos kadotat sen. Kun kirjaudut Google-tilille, kukaan muu ei voi myöskään käyttää laitettasi, jos se varastetaan. Ota sitten käyttöön näyttölukko, joka estää muita käyttämästä laitettasi.

Katso video, josta saat ohjeet näyttölukon avauskuvion, PIN-koodin tai salasanan määrittämiseen.

Kirjaa Google-tilisi tunnistetiedot, laitteen IMEI-koodi ja näyttölukon PIN-koodi tai salasana muistiin ja säilytä niitä turvallisessa paikassa. Et koskaan tiedä, milloin saatat tarvita niitä!

label

Sisällön varmuuskopioiminen

Muista varmuuskopioida sisältösi säännöllisesti. Jos laitteesi vaurioituu, katoaa tai varastetaan, voit palauttaa varmuuskopioidun sisällön uuteen laitteeseen tai korjattuun tai löytyneeseen laitteeseesi. Säännöllinen varmuuskopioiminen on tärkeää myös silloin, jos sinun täytyy joskus palauttaa laite oletusasetuksiin tai korjata sen ohjelmisto.

Voit varmuuskopioida sovellustiedot, puheluhistorian, laiteasetukset, kalenterin, yhteystiedot, valokuvat ja videot pilvipalvelimelle ja synkronoida ne Google-tilisi kanssa. Mikäli laitteessasi on suuri määrä valokuvia, videoita tai musiikkitiedostoja, on suositeltavaa varmuuskopioida tiedostot tietokoneelle USB-kaapelilla tai muistikortille.

Entä jos laitteeni katoaa tai varastetaan?

Entä jos laitteeni katoaa tai varastetaan?

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, voit etsiä sen Paikanna puhelin -verkkopalvelussa. Kun kirjaudut Google-tilillesi, näet laitteen sijainnin kartalla. Kokeile sitä jo tänään, jotta osaat käyttää sitä tositilanteessa!

Paikanna puhelin -toiminnossa voit myös määrittää laitteen soittamaan merkkiääntä täydellä äänenvoimakkuudella viiden minuutin ajan (vaikka laite olisi mykistetty), lukita laitteen etäyhteydellä ja näyttää laitteen näytöllä yhteystietosi sisältävän ilmoituksen. Jos epäilet, että laitteesi on varastettu, voit myös poistaa kaiken sen sisällön etäyhteydellä. Muista, että tämän jälkeen et kuitenkaan enää näe laitteen sijaintia Paikanna puhelin -palvelussa.

Paikanna puhelin -toiminnon käyttö edellyttää, että laite on päällä ja että siinä on kirjauduttu Google-tilillesi. Sinun täytyy varmistaa asetuksista, että Sijainti- ja Paikanna puhelin -toiminnot ovat käytössä. Lisäksi sinun täytyy varmistaa, että laitteesi on näkyvissä Google Play -sivustossa.

Entä jos laitteeni katoaa tai varastetaan?
    Entä jos laitteeni katoaa tai varastetaan?

Puhelimen lukituksen avaaminen ei onnistu!

Älä huoli, kuka tahansa voi unohtaa lukituksen avaamiseen tarvittavan salasanan tai koodin. Jos sinulla on Google-tili ja olet varmuuskopioinut säännöllisesti, voit kuitenkin jatkaa laitteesi ja sisältösi käyttöä. Sinun täytyy vain ensin palauttaa laite oletusasetuksiin ja ottaa se uudelleen käyttöön. Tämän jälkeen voit kirjautua Google-tilillesi ja palauttaa varmuuskopioimasi sisällön!

Voit palauttaa laitteen oletusasetuksiin Paikanna puhelin -toiminnolla tai Xperia Companionin ohjelmistokorjaustoiminnolla.

Entä jos laitteeni katoaa tai varastetaan?
    Haluatko suojata sisältösi vielä tehokkaammin?

Haluatko suojata sisältösi vielä tehokkaammin?

Olemme tähän mennessä käyneet läpi sisällön suojaamisen perusasiat: Google-tilille kirjautumisen laitteessa, näyttölukon käytön sekä sisällön varmuuskopioimisen. Tarjolla on kuitenkin muitakin toimintoja, joilla voit tehostaa laitteesi ja sisältösi suojausta. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

Lukitusnäytön ilmoitus: Lisää lukitusnäyttöösi ilmoitusteksti. Voit lisätä esimerkiksi nimesi ja yhteystietosi, joiden avulla kadonnut laite voidaan toimittaa takaisin sinulle.

Salaus: Salaus turvaa laitteesi tiedot, jos se varastetaan. Kun salaat sisällön, sitä voi käyttää vain silloin, kun näyttö ei ole lukittu.

Virustorjuntaohjelmisto: asenna laitteeseesi virustorjuntasovellus, joka suojaa laitteesi viruksilta, kiristysohjelmilta, vakoiluohjelmilta, tietojenkalasteluyrityksiltä ja muilta haittaohjelmilta.

Google Play Protect: Google Play Protect varoittaa mahdollisesti haitallisista sovelluksista ja poistaa ne laitteestasi. Se myös testaa sovellusten turvallisuuden ennen niiden lataamista.

Näyttöön kiinnittäminen: Jos annat puhelimesi jonkun muun käyttöön, voit suojata oman sisältösi siten, että kiinnität tietyn sovelluksen näytön, jolloin kyseinen henkilö voi käyttää vain tätä sovellusta, ei mitään muuta.

Ohjelmiston päivittäminen: Muista pitää laitteesi ohjelmisto ajan tasalla asentamalla aina uusimmat päivitykset. Näin saat käyttöösi aina uusimmat suojaus- ja tietosuojatoiminnot.

Haluatko suojata sisältösi vielä tehokkaammin?

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.