Liikkuvat kohteet

Ajoitus on erittäin tärkeää liikkuvia kohteita kuvattaessa ja videoitaessa.

Ennakoiva kuvaus ottaa kuvan automaattisesti, kun kohde siirtyy kameran kohdistimeen ilman painikkeen painamista. Objektin seuranta voi seurata liikkuvaa kohdetta automaattisesti. Sarja kamerapainikkeella -toiminnolla voit ottaa sarjan kuvia ja etsiä parhaan otoksen.

Kun kuvaat videoita, Videokuvan vakautus kompensoi kameran liikkeitä ja pitää kuvan vakaana.

Liikkuvien kohteiden kuvaaminen

• Yritä olla seuraamatta kohdetta. Etsi sen sijaan kohta, jossa kohde kulkee edestäsi.
    • Liikkeen voi yrittää pysäyttää muuttamalla valotusta. Se tehdään käyttämällä nopeampaa suljinnopeutta tai suurempaa ISO-arvoa.

Kuvan ennakointi

1. Kun käytät pääkameraa, napauta (Asetuskuvake).
    2. Napauta Ennakoiva kuvaus > Auto.
    3. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
    4. Ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.
    5. Voit tarkistaa tuloksen napauttamalla pikkukuvaa. Kuvia tallennetaan kahdesta neljään, kohteen liikkeestä riippuen. Ennakoiva kuvaus tunnistaa myös yllättävät hymyt.
    6. Tallenna vähintään yksi kuva napauttamalla Valitse paras.

Huomautus

Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, kun otetaan kuvia pääkameralla.

Ennakoivan kuvauksen kuva

Kohteen seuraaminen

1. Kun käytät pääkameraa, napauta (Asetuskuvake).
    2. Ota käyttöön napauttamalla Objektin seuranta-kytkintä.
    3. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
    4. Valitse seurattava kohde koskettamalla sitä etsimessä.
    5. Ota kuva tai tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Kuvasarjan kuvaaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta (Asetuskuvake).
    2. Ota käyttöön napauttamalla Sarja kamerapainikkeella-kytkintä.
    3. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
    4. Voit kuvata kuvasarjan painamalla kameranäppäintä tai suljinpainiketta pitkään. Näet otettujen kuvien määrän etsimen keskellä.
    5. Voit lopettaa kuvasarjan kuvaamisen vapauttamalla kameranäppäimen tai suljinpainikkeen. Kaikki kuvat tallennetaan.
    6. Tarkista tulos napauttamalla pikkukuvaa ja napauta sitten (Sarjan katseluohjelman kuvake).
    7. Selaa otettuja kuvia, valitse niistä tallennettavat kuvat ja napauta sitten Tallenna.

Vihje

Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä suljinpainiketta käytettäessä. Voit kuvata kuvasarjan koskettamalla suljinpainiketta pitkään.

Vakaan videon kuvaaminen

1. Valitse (Tallennuskuvake) sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta (Asetuskuvake).
    3. Kompensoi kameran liikettä napauttamalla Videokuvan vakautus.
    4. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
    5. Tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.