Kameraan tutustuminen

Kuvat, jotka näyttävät, missä eri toiminnot sijaitsevat kameran näytössä vaakasuunnassa. Alue ylhäällä vasemmalla, 1–4. Laitteen yläpuoli, 5 ja 6. Alue oikealla, 7–13. Alue alhaalla vasemmalla, 14–17.

1 Säädä värejä ja kirkkautta napauttamalla
    2 Etu- ja pääkameran välillä vaihtaminen
    3 Kameran asetukset
    4 Sijainnin tallentaminen
    5 Lähennä ja loitonna äänenvoimakkuusnäppäimillä
    6 Kameran aktivointi, kuvien ottaminen tai videoiden kuvaaminen kameranäppäimellä
    7 Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen tai muokkaaminen pikkukuvaa napauttamalla
    8 Vaihda valokuvien ja videoiden kuvaamisen välillä
    9 Kuvien ottaminen tai videoiden kuvaaminen suljinpainikkeella
    10 Siirry takaisin tai sulje kamera
    11 Valitse kuvaustila
    12 Pikakomento viimeksi valittuun kuvaustilaan
    13 Vaihda ×1-, ×2- ja superlaajakulmien välillä napauttamalla
    14 Säädä pehmennystehostetta napauttamalla
    15 Salama-asetukset
    16 Valitse kuvasuhde
    17 Etukameran objektiivi

Perusvinkkejä kameran käyttöön

• Varmista, että objektiivi on puhdas. Sormenjäljet ja muut likatahrat voivat heikentää kuvan laatua.
    • Käytä itselaukaisinta, kun tarvitset lisää valmisteluaikaa tai jotta valokuvista tulee tarkkoja.
    • Tarkista laitteesi muistin tila usein. Suurella tarkkuudella kuvatut valokuvat ja videot käyttävät enemmän muistia.

Huomautus

Huomaa, että eräät toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä asetusten mukaan.

Kameran käynnistäminen

• Paina kameranäppäin pohjaan, sipaise lukitusnäytössä (Kamerakuvake) tai napauta sovellusnäytössä (Kamerakuvake).
    • Suuntaa laite kohteeseen, kun näyttö on sammutettu tai lukitusnäyttö on aktiivinen ja laite on vaakasuunnassa. Kun etsin tulee näkyviin, näytä koko näyttö napsauttamalla sitä.

Suljinpainike

Suljinpainiketta käytetään eri tavoin kuvaustilan ja aktivoitujen ominaisuuksien mukaan.

Suljinpainikkeen yleiskuvaus

(Sieppauspainike) Ota valokuva

(Aloituspainike) Kuvaa video tai jatka kuvaamista

(Taukopainike) Keskeytä video

(Pysäytyspainike) Lopeta videon kuvaaminen

(Itselaukaisin käytössä -kuvake) Itselaukaisin on käytössä

(Kosketustallennus käytössä -kuvake) Kosketustallennus on käytössä

(Kosketustallennus ja itselaukaisin käytössä -kuvake) Kosketustallennus ja Itselaukaisin ovat käytössä

Kuvasuhteen muuttaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta (Kuvasuhde-kuvake).
    2. Valitse asetus.

Kameran asetusten säätäminen

1. Kun käytät kameraa, napauta (Asetuskuvake).
    2. Valitse asetus tai näytä kaikki käytettävissä olevat asetukset sipaisemalla luetteloa.
    Kameran asetusten kuva

Huomautus

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Vihje

Tarkista eri toimintojen tiedot napauttamalla (Ominaisuuksien esittely -kuvake) .

Kuvien ja videoiden katsominen, jakaminen ja muokkaaminen

1. Kun käytät kameraa, voit avata valokuvan tai videon napauttamalla pikkukuvaa.
    2. Voit katsoa valokuvia ja videoita sipaisemalla vasemmalle tai oikealle.
    3. Voit muokata valokuvaa tai videota napauttamalla näyttöä.
    4. Voit jakaa kuvan tai videon napauttamalla (Jakokuvake).

Vihje

Kuvat ja videot tallennetaan Albumi-sovellukseen. Katso lisää vaihtoehtoja kohdasta Valokuvien ja videoiden katselu.

Älykäs käynnistys

Voit käynnistää kameran automaattisesti osoittamalla kohdetta kameralla.

Älykäs käynnistys-toiminnon käyttö

1. Kun käytät kameraa, napauta (Asetuskuvake).
    2. Napauta Älykäs käynnistys ja valitse haluamasi asetus.
    3. Suuntaa laite kohteeseen, kun näyttö on sammutettu tai lukitusnäyttö on aktiivinen ja laite on vaakasuunnassa. Etsin tulee näkyviin.
    4. Napauta etsintä, niin koko näyttö tulee esiin, ja ota sitten kuva.

Kuvaustilat

Voit valita kuvanottotilan napauttamalla Tila.

Huomautus

Käytettävissä olevat asetukset määräytyvät valitun kuvaustilan mukaan.

Kuvaustilojen yleiskuvaus

Seuraavassa on muutamia tärkeimpiä kuvaustiloja.

(AR-tehostekuvake)

Ota valokuvia, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja

(Luovan tehosteen kuvake)

Ota valokuvia, joissa on tehostimia ja värisuotimia

(Panoraamakuvake)

Ota laajakulma- ja panoraamakuvia

(Manuaalinen tila -kuvake)

Ota kuvia manuaalisesti säädetyillä kameran asetuksilla

(Hidastuskuvake)

Lisää hidastustehoste videon tallentamisen jälkeen

(Muotokuvaselfie-kuvake)

Ota paremman näköisiä selfieitä

Vaihtaminen valokuvien ja videoiden kuvaamisen välillä

• Kun käytät kameraa, voit valita kuva- tai videotilan sipaisemalla näyttöä.

Kuvaustilan valitseminen

• Kun käytät kameraa, napauta Tila ja valitse kuvaustila.

Vaihtaminen pää- ja etukameran välillä

• Voit vaihtaa kameran käytön aikana pää- ja etukameran välillä napauttamalla (Kameran vaihtamisen kuvake).

Vihje

Voit vaihtaa kamerasta toiseen myös sipaisemalla alas kameranäytössä.

Zoomauksen käyttäminen

• Nipistä tai levitä sormia kameran näytössä.
    • Käytä äänenvoimakkuusnäppäintä.
    • Napauta (Kuvakulman vaihtopainike) toistuvasti ja valitse x1 (normaali) tai x2 (2× optinen zoom).
    • Vedä (Kuvakulman vaihtopainike) vasemmalle ja oikealle.

Huomautus

• Zoomaus on käytettävissä vain pääkameran kanssa.
    • Kuvakulmien vaihtaminen toiminnolla (Kuvakulman vaihtopainike) ei ole käytettävissä, kun on valittu manuaalitila.

Vihje

Jos lähennät kolme kertaa tai useammin, kuvanlaatu voi kärsiä. Kannattaa ennemmin ottaa kuva ilman zoomausta ja rajata se sitten.

Superlaajakulmaobjektiivin käyttäminen

• Valitse W (superlaajakulma) napauttamalla toistuvasti (Kuvakulman vaihtopainike).

Huomautus

• Et voi zoomata nipistämällä näyttöä tai käyttämällä äänenvoimakkuusnäppäimiä, kun superlaajakulmaobjektiivi on valittu.
    • Superlaajakulman tarkkuus ja eräät muut asetukset poikkeavat asetuksista, joita käytetään, kun x1- tai x2-kulma on valittu.

Valokuvan ottaminen

• Paina kameranäppäintä.
    • Napauta suljinpainiketta.
    • Kaksoisnapauta sivutunnistinta.

Kuva valokuvan ottamisesta sivutunnistinta käyttämällä

Videon kuvaaminen

1. Valitse (Tallennuskuvake) sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Aloita ja lopeta tallennus painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Vihje

Voit tallentaa videon myös kaksoisnapauttamalla sivutunnistinta.

Kameran käynnistäminen ja kuvan ottaminen samaan aikaan

1. Kun käytät kameraa, napauta (Asetuskuvake) ja sitten Käynnistä kamerapainikkeella > Käynnistä ja kuvaa.
    2. Sulje asetusvalikko ja poistu kamerasta. Asetus tallennetaan kaikille kuvaustiloille.
    3. Käynnistä kamera ja ota kuva painamalla kameranäppäintä pitkään.

Valokuvan ottaminen näyttöä napauttamalla

1. Kun käytät kameraa, napauta (Asetuskuvake) ja sitten Kosketustallennus > Päällä tai Vain etukamera.
    2. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan kaikille kuvaustiloille.
    3. Ota kuva napauttamalla mitä tahansa kohtaa näytössä.

Vihje

Tätä ominaisuutta voi käyttää myös videoille.

Kuvan ottaminen videota kuvattaessa

• Napauta videotallennuksen aikana (Kamerakuvake). Valokuva otetaan heti, kun vapautat suljinpainikkeen.

Itselaukaisin

Itselaukaisin on hyvä tapa lisätä aikaa valokuvan valmisteluun. Se auttaa myös pitämään laitteen vakaana ja kuvat tarkkoina.

Itselaukaisimen käyttäminen pääkameralla

1. Kun käytät pääkameraa, napauta (Asetuskuvake).
    2. Napauta Itselaukaisin ja valitse aikaviive.
    3. Sulje asetusvalikko. Itselaukaisin-asetus tallennetaan.
    4. Ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta. Ajastin piippaa, kunnes kuva otetaan.