Akku ja virranhallinta

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata eri sovellusten ja toimintojen virrankulutusta, jotta saat akkusi kestämään mahdollisimman pitkään. Voit lisäksi pidentää akkusi käyttöikää akun hoitotoiminnolla. Taustalla toimivat virransäästötoiminnot otetaan käyttöön automaattisesti virrankulutuksen pienentämiseksi edelleen. Käytettävissäsi on muitakin virransäästötiloja, joilla voit pienentää akunkulutusta tarvittaessa.

Virransäästötoiminnot pienentävät joidenkin toiminnan kannalta epäolennaisten toimintojen prioriteettia. Jos et halua, että virransäästö vaikuttaa tiettyyn sovellukseen, voit poistaa sen virransäästön poikkeusten valikossa. Tämä ei vaikuta puheluihin tai tekstiviesteihin.

Huomautus

Järjestelmäpäivitykset saattavat vaikuttaa laitteessasi käytettävissä oleviin virransäästötoimintoihin.

Akun virrankulutuksen tarkistaminen

1. Voit tarkistaa arvion jäljellä olevasta virrasta prosenttiosuutena sekä aikana etsimällä ja napauttamalla Asetukset > Akku.
    2. Saat lisätietoja akun virrankulutuksesta napauttamalla Lisäasetukset.

Sovellusten virrankulutuksen tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Valitse sovellus ja tarkista sen virrankulutus kohdasta Lisäasetukset > Akku.

Yleisiä käyttövinkkejä akun suorituskyvyn parantamiseen

Voit parantaa akun suorituskykyä seuraavilla vinkeillä:

• Vähennä näytön kirkkautta, katso Näytön asetukset.
    • Poista Bluetooth, Wi-Fi ja sijaintipalvelut käytöstä, kun et tarvitse niitä.
    • Sammuta laite tai ota käyttöön lentokonetila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa tai jossa signaali on huono. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.
    • Käytä ulkomailla Wi-Fi-yhteyksiä verkkovierailuiden asemesta. Verkkovierailuissa etsitään ensin oman operaattorisi verkkoa, mikä kuluttaa akkua, sillä tällöin laitteesi käyttää enemmän lähetystehoa. Saat lisätietoja kohdasta Wi-Fi .
    • Muuta sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiasetuksia.
    • Tarkista, mitkä sovellukset käyttävät paljon virtaa, ja ota huomioon laitteessasi annetut vinkit näiden sovellusten virransäästöön.
    • Vaihda sovellusten ilmoitustasoa, katso Ilmoitukset.
    • Poista Ambient-näyttö käytöstä, katso Ambient-näyttö -asetukset .
    • Poista sovelluksen sijainnin jakamisoikeus käytöstä, katso Sovellusten asetukset.
    • Poista sovellukset, joita et käytä, katso Sovellusnäyttö.
    • Kuuntele musiikkia alkuperäisellä Sonyn handsfree-laitteella. Handsfree-laitteet kuluttavat vähemmän virtaa kuin laitteesi kaiuttimet.
    • Muista käynnistää laitteesi uudelleen aina silloin tällöin.

Tiettyjen sovellusten jättäminen optimoinnin ulkopuolelle

Voit estää tiettyjen sovellusten optimoinnin.

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    2. Napauta (Lisää-kuvake) ja valitse Virransäästöpoikkeukset. Esiin tulee luettelo sovelluksista, joita ei optimoida.
    3. Voit lisätä sovelluksia tähän poikkeusluetteloon tai poistaa niitä napauttamalla SOVELLUKSET ja valitsemalla sitten haluamasi sovellukset tai poistamalla haluamiesi sovellusten valinnat. Näin voit muokata poikkeusasetuksia.
    4. Ne luetteloon sisältyvät sovellukset, joita ei optimoida, päivitetään asetustesi mukaisesti.

Vihje

Voit määrittää Virransäästöpoikkeukset -asetukset myös valitsemalla Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Lisäasetukset > Sovellusten erikoiskäyttö > Virransäästötoiminto.

STAMINA-tila

STAMINA-tilan eri tasot rajoittavat tai poistavat käytöstä eri toimintoja virrankulutuksen pienentämiseksi. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi näyttögrafiikka, animaatiot, näytön kirkkaus, kuvanlaadun parannus, sovellusten tietojen synkronointi taustalla, värinä (ei saapuvissa puheluissa), suoratoisto ja GPS (kun näyttö on sammutettuna). (STAMINA-tilan kuvake) näkyy tilarivillä.

Vihje

Laite ehdottaa STAMINA-tila -toiminnon aktivoimista, jos akku todennäköisesti loppuu ennen seuraavaa odotettua latausistuntoa. Napauta Asetukset > Akku > STAMINA-tila > Älykäs STAMINA-ilmoitus ja ota sitten tämä toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla kytkintä.

STAMINA-tila-toiminnon aktivoiminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku > STAMINA-tila.
    2. Napauta Ota käyttöön nyt- tai Ota käyttöön automaattisesti -kytkintä.
    3. Kun napautat Ota käyttöön automaattisesti -kytkintä, säädä automaattisen käyttöönoton prosentti haluamaksesi.
    4. Valitse haluamasi taso napauttamalla STAMINA-taso.

Vihje

Voit sulkea sovelluksia pois STAMINA-tila -toiminnon optimoinnista Virransäästötoiminto-valikossa.

Ultra STAMINA -tila

Akku kestää merkittävästi pidempään, mutta käytettävissä olevia sovelluksia on rajoitettu ja mobiilidata sekä Wi-Fi on poistettu käytöstä. Puhelut ja tekstiviestit ovat käytettävissä. Aloitusnäyttö vaihdetaan, ja (Ultra STAMINA -tilan kuvake) näytetään tilarivillä.

Ultra STAMINA -tila-toiminnon aktivoiminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    2. Napauta Ultra STAMINA -tila ja napauta sitten Aktivoi.
    3. Napauta OK.

Huomautus

Et voi sulkea sovelluksia pois Ultra STAMINA -tila -toiminnon optimoinnista.

Ultra STAMINA -tila -toiminnon käytöstä poistaminen

1. Avaa ilmoituspaneeli vetämällä tilariviä alaspäin.
    2. Napauta ilmoitusta Ultra STAMINA -tila aktiivinen.
    3. Napauta OK.

Huomautus

Kun poistat Ultra STAMINA -tila -toiminnon käytöstä, laitteesi käynnistetään uudelleen.

Akun hoitotoiminto

Pidennä akkusi käyttöikää käyttämällä akun hoitotoimintoa. Toiminto tunnistaa lataustapasi ja arvioi lataamisen alkamis- ja lopetusajan sen mukaisesti. Latausta säädellään siten, että akku tulee täyteen vasta juuri ennen sitä ajankohtaa, jona yleensä olet irrottanut laturin. Voit myös asettaa latausjakson alkamis- ja päättymisajan manuaalisesti.

Huomautus

Akun hoitotoiminto ei säätele latausta, jos se ei kykene tunnistamaan vähintään 4 tunnin mittaista säännöllisesti toistuvaa latausaikaa useiden päivien ajalta.

Akun hoitotoiminnon ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Akku > Akun hoitotoiminto.
    2. Ota Akun hoitotoiminto käyttöön tai pois käytöstä napauttamalla kytkintä. Automaattinen on oletusarvoisesti valittu.
    3. Jos haluat asettaa latausjakson alkamis- ja päättymisajan manuaalisesti, napauta Mukautettu ja aseta sitten alkamis- ja päättymisajat.

Vihje

Akun hoitotoiminto tallentaa tunnistetut säännölliset akun lataustavat ja -ajat. Vaikka toiminto olisi poistettu käytöstä, se sopeutuu silti lataustapoihin ja -aikoihin, kun se otetaan taas käyttöön.