Lisälaitteen käyttäminen kosteissa ja pölyisissä olosuhteissa

Lisälaitteesi vesi- ja pölytiiviyden varmistaminen edellyttää, että Micro USB -portin kansi suljetaan tiiviisti.

Lisälaite on vesi- ja pölytiivis IP-luokitusten IP68 mukaisesti alla olevassa taulukossa kuvatulla tavalla.

Nämä nimenomaiset IP-luokitukset tarkoittavat, että lisälaite on pölytiivis ja suojattu makeaan veteen (ei meriveteen) upottamiselta 30 minuutin ajan aina 1,5 metrin syvyyteen asti.

Voit käyttää lisälaitetta

• pölyisissä ympäristöissä, kuten tuulisella rannalla
    • kun sormesi ovat märät
    • ankaralla säällä, kuten lumi- tai vesisateessa
    • makeassa vedessä (ei merivedessä), kuten järvessä tai joessa, aina 1,5 metrin syvyyteen asti
    • kloorivettä sisältävässä uima-altaassa.

Vaikka lisälaite on pöly- ja vesitiivis, sitä ei kannata altistaa tarpeettomasti pölylle, hiekalle tai mudalle eikä kosteille ympäristöille, joiden lämpötilat ovat äärimmäisen korkeita tai matalia. Micro USB -portin vesitiiviyttä ei taata kaikissa ympäristöissä ja olosuhteissa.

Älä koskaan upota lisälaitetta suolaveteen tai päästä Micro USB -porttia kosketuksiin suolaveden kanssa. Jos olet esimerkiksi rannalla, muista pitää lisälaite poissa merivedestä. Älä koskaan myöskään altista lisälaitetta millekään nestemäiselle kemikaalille. Jos esimerkiksi peset astioita nestemäisellä pesuaineella, estä lisälaitteen joutuminen kosketuksiin pesuaineen kanssa. Jos lisälaite joutuu kosketuksiin suolaveden kanssa, huuhtele lisälaite ja erityisesti Micro USB -portin kansi laite makealla vedellä.

Lisälaitteen normaali kuluminen ja siihen tulevat vauriot voivat heikentää sen pöly- ja vesitiiviyttä. Kun olet käyttänyt lisälaitetta vedessä, kuivaa Micro USB -portin kantta ympäröivät alueet.

Laitteen ja käyttäjän ranteen väliin tiivistyvä kosteus voi heikentää GPS-seurantatarkkuutta. Voit välttää tämän tarkistamalla ja kuivaamalla kosteuden aika ajoin.

Jos mikrofoni kastuu, sen toiminta saattaa heikentyä, kunnes vesi on kuivunut kokonaan. Huomaa, että kuivumisaika voi olla jopa kolme tuntia ympäristön mukaan. Voit kuitenkin käyttää tänä aikana muita lisälaitteen toimintoja, jotka eivät tarvitse mikrofonia. Kaikki yhteensopivat lisävarusteet, kuten laturit ja Micro USB -kaapelit, eivät itsessään ole vesi- ja pölytiiviitä.

Takuu ei kata vaurioita ja vikoja, jotka johtuvat lisälaitteen väärinkäytöstä tai virhekäytöstä (mukaan lukien käyttö ympäristöissä, joissa asianmukaiset IP-luokitusrajoitukset ylittyvät). Jos sinulla on lisäkysymyksiä tuotteen käytöstä, pyydä apua asiakaspalvelusta.

IP (Ingress Protection) -luokitus

Laitteella on IP-luokitus, mikä tarkoittaa sitä, että se on läpäissyt sertifioidut testit, joissa mitattiin sen pöly- ja vesitiiviys. Kaksinumeroisen IP-luokituksen ensimmäinen numero tarkoittaa suojaustasoa kiinteitä kappaleita, mukaan lukien pölyä, vastaan. Toinen numero ilmoittaa, miten vedenpitävä laite on.

IP0X. Ei erityisesti suojaa IPX0. Ei erityisesti suojaa
    IP1X. Suojaa kiinteiltä kappaleilta, joiden halkaisija on yli 50 mm IPX1. Suojaa vesipisaroilta
    IP2X. Suojaa kiinteiltä kappaleilta, joiden halkaisija on yli 12,5 mm IPX2. Suojaa vesipisaroilta kallistettuna enintään 15 astetta normaaliasennosta
    IP3X. Suojaa kiinteiltä kappaleilta, joiden halkaisija on yli 2,5 mm IPX3. Suojaa vesisuihkeelta
    IP4X. Suojaa kiinteiltä kappaleilta, joiden halkaisija on yli 1 mm IPX4. Suojaa vesiroiskeilta
    IP5X. Suojattu pölyltä; rajoitettu läpäisy (ei haitallisia kertymiä) IPX5. Suojattu vesisuihkeelta vähintään 3 minuuttia
    IP6X. Pölytiivis IPX6. Suojattu kovalta vesisuihkeelta vähintään 3 minuuttia
    IPX7. Suojattu upotuksen vaikutuksilta jopa 1 metriin asti 30 minuutin ajan
    IPX8. Suojattu jatkuvan upotuksen vaikutuksilta yli 1 metrin syvyyksissä. Laitevalmistaja määrittää tarkat ehdot laitekohtaisesti.