Nougat on todella herkullinen uutuus!

Android™ 7.0 Nougat tuo käyttöösi herkullisen makeita uusia toimintoja, joiden ansiosta Android™-käyttöjärjestelmäsi on entistä monipuolisempi. Nougatin avulla saat enemmän aikaan entistä nopeammin ja pienemmällä virrankulutuksella. Tämän takaavat esimerkiksi parannetut Doze- ja STAMINA-tilat. Lisäksi tietoturvasi ja henkilökohtaiset tiedostosi ovat entistä paremmin suojattuja uuden tiedostopohjaisen salauksen ansiosta. Puhelinluettelossa on nyt uudistettu upea käyttöliittymä. Saat käyttöösi myös kauan kaivatun toiminnon estää puhelut ja viestit haluamistasi numeroista.

Katso video ja lue lisätietoja Nougatin upeista uusista toiminnoista ja ominaisuuksista.

Jaetun näytön tehokkuutta

Jaetun näytön tehokkuutta

Nougat vie useiden asioiden samanaikaisen tekemisen aivan uudelle tasolle, sillä jaetun näytön toiminnon ansiosta voit käyttää kahta ikkunaa samanaikaisesti. Voit esimerkiksi siis lukea tarkkoja ohjeita yhdestä ikkunasta ja soveltaa niitä toisessa. Voit myös kuunnella musiikkia yhdessä ikkunassa ja lukea artistista toisessa. Lisäksi voit vetää ja pudottaa kuvia ikkunoiden välillä. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Pääset jaetun näytön tilaan käynnissä olevasta sovelluksesta painamalla pitkään viimeisimpien sovellusten näppäintä ja valitsemalla sitten käytettävän toisen sovelluksen. Kun haluat palata koko näytön tilaan, vedät vain näyttöjen erottimen takaisin näytön reunaan.

Eikä tässä kaikki! Nougatissa voit myös siirtyä kahden sovelluksen välillä todella nopeasti. Avaa viimeksi käyttämäsi sovellus kaksoisnapauttamalla viimeksi käytettyjen sovellusten näppäintä. Kun haluat palata ensin käyttämääsi sovellukseen, teet vain saman uudelleen.

Aina valmiina

Aina valmiina

Kun sipaiset näytön yläreunasta alaspäin, näet uusimmat ilmoitukset, joita voit myös hyödyntää heti. Voit vastata viestiin tai katsoa videon suoraan ilmoituksesta ilman, että sinun täytyy avata sovellusta erikseen. Nougatissa ilmoitukset myös kootaan yhteen ryhmiksi, minkä ansiosta voit seurata helposti esimerkiksi pikaviesti-, viesti- ja sähköpostikeskusteluita. Vetämällä ilmoitusta alaspäin näet kaikki siihen liittyvän sovelluksen ilmoitukset.

Nopeampi kuin koskaan

Nopeampi kuin koskaan

Toinen hyödyllinen toiminto on sipaiseminen näytön yläreunasta: tällä tavalla näet pika-asetusvalikon viisi ensimmäistä kohtaa. Ja mikä parasta, voit itse valita nämä viisi kohtaa. Napauttamalla valikon suurennuskuvaketta näet koko pika-asetusvalikon, jossa voit napauttaa Muokkaa ja sitten lisätä, poistaa ja järjestellä kohteita haluamaasi järjestykseen. Kun painat haluamaasi kuvaketta pitkään, pääset suoraan sen omien asetusten ruutuun.

Aina valmiina auttamaan

Kun sipaiset kerran aloitusnäytön vasemmasta reunasta, pääset ruutuun, josta löydät oman henkilökohtaisen avustajasi ja josta näet tietoja juuri silloin, kun niitä tarvitset. Sieltä näet esimerkiksi säätiedot, seuraavan tapaamisesi, liikennetiedot tai jopa sen, mihin pysäköit autosi.

Ota huomioon, että jos päivität Nougatiin vanhemmasta Android™-versiosta, sinun täytyy ehkä ottaa tämä toiminto käyttöön aloitusnäytön asetuksista.

Vihje: kun sipaiset alaspäin näytön keskiosasta, voit hakea laitteesi sovelluksia ja saat lisäksi suosituksia uusista ja mielenkiintoisista sovelluksista.

Aina valmiina auttamaan
    Asetukset kuntoon

Asetukset kuntoon

Oletko koskaan muokannut tilapäisesti jotain laitteesi asetusta ja sitten unohtanut koko asian? Myöhemmin olet kuitenkin saattanut ihmetellä, miksi jotkin toiminnot eivät toimi kuten ennen. Nougatissa tämä ei ole ongelma. Kun avaat asetukset, näet erilaisia muistutuksia. Ne voivat olla esimerkiksi seuraavia: Lentokonetila on päällä, STAMINA-tila on käytössä tai Mobiilidata ei ole käytössä. Napauttamalla muistutusta voit ottaa kyseisen toiminnon tai asetuksen takaisin käyttöön tai poistaa sen käytöstä avaamatta kyseiseen asiaan liittyvää sovellusta.

Asetuksissa saat myös suosituksia muista mahdollisesti hyödyllisistä asetuksista, toiminnoista ja ominaisuuksista. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi sähköpostitilin tai laitteen näyttölukon määrittäminen. Napauttamalla tällaista ehdotusta pääset tarvittavaan asetusnäyttöön tai sovellukseen, jossa voit määrittää toiminnon haluamallasi tavalla.

Käytä omalla tavallasi

Käytä omalla tavallasi

Jos aiemmat Android™-versiot ovat sinulle tuttuja, tiedät jo, että voit mukauttaa laitettasi miltei millä tahansa haluamallasi tavalla. Voit määrittää esimerkiksi haluamasi äänimerkit, soittoäänet ja näytön fonttikoon. Voit käyttää teemoja sekä eri taustakuvaa aloitusnäytössä ja lukitusnäytössä. Nougatin ansiosta voit myös muokata näyttökokoa, jotta näytön kohteet näyttävät suuremmilta tai pienemmiltä. Tee laitteestasi itsesi näköinen!

Ohjelmistopäivitysten saatavuus riippuu laitteesta, maasta ja/tai operaattorista. Ota huomioon, että jotkin toiminnot ja ominaisuudet saattavat vaihdella laitteesta johtuen Android™-versiosta riippumatta.

Jos haluat tarkistaa nykyisen ohjelmistoversion, päivitykset ja tulevat ohjelmistojulkaisut, käy Sony Mobilen tukisivuston ohjelmistosivulla.