Sådan deler og håndterer du fotos og videoer

Du kan dele fotos og videoer, som du har gemt på enheden. Du kan håndtere dem på andre måder. Du kan f.eks. arbejde med fotos i samlinger, slette dem eller knytte dem til kontakter. Hvis du har gemt mange fotos på enheden, er det en god idé, hvis du jævnligt overfører dem til en computer eller en ekstern lagerenhed, så du undgår et utilsigtet datatab. Hvis du gør det, frigør du også mere plads på enheden. Se Håndtering af filer vha. en computer .

Note

Det er ikke altid tilladt at kopiere, sende eller overføre ophavsretligt beskyttet indhold. Desuden kan nogle elementer ikke sendes, hvis filen er for stor.

Sådan deler du et foto eller en video

1. Find og tap på det foto eller den video, du vil dele, i Album.
    2. Tap eventuelt på skærmen for at få vist værktøjslinjerne, og tap derefter på Icn sony gallery share.
    3. Tap på den app, du vil bruge til at dele fotoet med, følg derefter trinene for at sende det.

Sådan bruger du et foto som billede for en kontakt

1. Når du får vist et foto, skal du tappe på skærmen for at få vist værktøjslinjerne, og derefter tappe på Icn sony key menu > Brug som > Kontaktbillede.
    2. Vælg en kontakt, og rediger derefter fotoet, som du vil.
    3. Tap på Udført.

Sådan bruger du et foto som tapet

1. Når du får vist et foto, skal du tappe på skærmen for at få vist værktøjslinjerne, og derefter tappe på Icn sony key menu > Brug som > Baggrund.
    2. Følg vejledningen på skærmen.

Sådan roterer du et foto

1. Når du får vist et foto, skal du tappe på skærmen for at få vist værktøjslinjerne og derefter tappe på Icn sony key menu.
    2. Vælg Roter. Fotoet gemmes i den nye retning.

Sådan sletter du et foto eller en video

1. Når du får vist et foto, skal du tappe på skærmen for at få vist værktøjslinjerne og derefter tappe på Icn sony menu delete.
    2. Tap på Slet.

Sådan kan du arbejde med samlinger af fotos eller videoer i Album

1. Når du får vist en miniature af fotos og videoer i Album, skal du berøre og holde et element nede, indtil det fremhæves.
    2. Tap på andre elementer, du vil arbejde med, for at vælge dem. Hvis du vil vælge alle elementer, skal du tappe på Icn sony key menu, og derefter tappe på Marker alt.
    3. Brug værktøjerne på værktøjslinjen til at arbejde med de valgte elementer.

Analyse af fotos med ansigter i Album

Du kan analysere alle fotos, der indeholder ansigter, på din enhed. Når funktionen til fotoanalyse er aktiveret, forbliver den aktiveret, og nye fotos analyseres, efterhånden som de tilføjes. Når du har kørt en analyse, kan du derefter gruppere alle fotos med den samme person i én mappe.

Sådan slår du funktionen Fotoanalyse til

1. Tap på Icn sony home apptray normalStartskærm.
    2. Find og tap på Album.
    3. Træk venstre side af startskærmen for Album til højre og tap på Ansigter. Alle fotos på enheden analyseres og grupperes i mappen Unavngivne ansigter.

Sådan navngiver du et ansigt

1. Tap på mappen Unavngivne ansigter på brikken Ansigter, gå derefter til mappen Andre ansigter, og vælg det ansigt, du vil navngive.
    2. Tap på Tilføj navn.
    3. Skriv et navn, og tap derefter på Udført > Tilføj som ny person.

Sådan redigerer du et navn på et ansigt

1. Når du får vist et ansigt i visningen for fuld skærm, skal du tappe på skærmen for at få vist værktøjslinjerne. Tap derefter på Icn sony key menu > Rediger navne-tags.
    2. Tap på OK.
    3. Tap på navnet på det ansigt, du vil redigere.
    4. Rediger teksten, og tap derefter på Udført >Tilføj som ny person.