En app fungerer ikke

Hvis en app på din enhed ikke fungerer korrekt, kan du prøve at udføre disse handlinger efter hinanden. Kontrollér efter hver handling, om problemet er løst, før du prøver den næste handling.

Hentede apps, som du ikke har hentet i Google Play™, er måske ikke fuldt ud kompatible med din Xperia™-enhed. Hvis du ikke kan løse problemet ved at udføre følgende handlinger, kan du kontakte udvikleren af appen for at få flere oplysninger.

• Gennemtving lukning af appen, og åbn den derefter igen.

Sådan tvinger du et program til at stoppe

1. Åbn din Startskærm , og tap på .
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps .
      3. Søg efter og tap på den app, du vil stoppe.
      4. Tap på TVING TIL AT STANDSE > OK .

• Hvis appen kræver en internetforbindelse, skal du sikre dig, at din enhed har en aktiv internetforbindelse (Wi-Fi - eller mobilnetværk), og at flytilstand er slået fra.

Sådan slår du flytilstand fra

1. Åbn din Startskærm , og tap på .
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > Mere .
      3. Træk skyderen ud for Flytilstand til venstre.

• Genstart din Xperia™-enhed, og prøv derefter at bruge appen igen.

• Hvis STAMINA-tilstand er aktiveret, skal du deaktivere tilstanden og genstarte din enhed. For at spare på batteriet deaktiverer STAMINA-tilstand nogle funktioner på din enhed. Det kan måske påvirke ydeevnen. Apps, der bruges til streaming eller navigation med GPS, lukker måske, når skærmen slukkes, og mail og andre apps, der anvender synkronisering, opdateres måske ikke.

Sådan deaktiverer du STAMINA-tilstand

1. Tap på på din Startskærm .
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteri .
      3. Tap på STAMINA-tilstand .
      4. Træk skyderen ud for STAMINA-tilstand til venstre.

• Opdater appen på Google Play™, hvis du ikke har den nyeste version. Ikke alle apps kan opdateres ved hjælp af Google Play™.

• Ryd cachen, så appen kan slette midlertidige filer i appens hukommelse, der kan være skyld i problemet. Du mister ingen personlige data ved at rydde cachen.

For at rydde et programs cache-lager

1. Åbn din Startskærm , og tap på .
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps .
      3. Vælg et program eller en tjeneste, og tap så på Lagerplads > RYD CACHE .

Indstillingen til at rydde et programs cache-lager er ikke tilgængelig til alle programmer eller tjenester.

• Ryd alle appdata, der er gemt af appen, siden du gik i gang med at bruge den. Bemærk, at alle personlige data, der er gemt af appen, f.eks. logonoplysninger og indstillinger, slettes.

Sådan ryddes programdata

1. Åbn din Startskærm , og tap på .
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps .
      3. Vælg et program eller en tjeneste, og tap så på Lagerplads > RYD DATA > OK .

Når du rydder programdata, slettes dataene for det valgte program permanent fra din enhed. Indstillingen til at rydde programdata er ikke tilgængelig for alle programmer eller tjenester.

• Fjern alle opdateringer til appen for at nulstille appen. Alle personlige data, der er gemt af appen, f.eks. logonoplysninger og indstillinger, slettes. Du kan evt. opdatere appen igen ved hjælp af Google Play™.

Sådan fjerner du opdateringer til en app

1. Åbn din Startskærm , og tap på .
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps .
      3. Søg efter og tap på den app, der ikke fungerer.
      4. Tap på , hvis den er tilgængelig.
      5. Tap på Afinstaller opdateringer .

• Fjern appen, og geninstaller den derefter. Bemærk, at nogle forudinstallerede apps ikke kan fjernes.

Sådan fjerner du en app fra programskærmen

1. Berør og hold nede på et hvilket som helst område på programskærmen, indtil enheden vibrerer. Alle apps, der kan fjernes, vises med .
      2. Vælg det program, du vil fjerne, og tap derefter på Slet .

Nogle apps, der vises med , kan kun deaktiveres og ikke fjernes. Hvis du deaktiverer en app, slettes alle data, men appen kan aktiveres igen fra Indstillinger > Apps .

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer. Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.

• Udfør en nulstilling til standardindstillingerne. Det er undertiden den bedste løsning, hvis din enhed ikke længere fungerer korrekt, men bemærk, at det sletter alle personlige data, der er gemt på enhedens interne hukommelse. Husk at tage en backup af de data, du vil bevare.

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia™ Companion til Windows eller Mac OS er installeret på din pc eller Mac®.
      2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
      3. Computer: Åbn Xperia™ Companion-softwaren. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
      4. Vælg Backup på hovedskærmen.
      5. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan foretager du en nulstilling af standardindstillingerne

1. Tag backup af vigtige data, der er gemt i den interne hukommelse på din enhed, på et hukommelseskort eller en anden hukommelse, som ikke er intern.
      2. Åbn din Startskærm , og tap på .
      3. Find og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling > Gendannelse af fabriksdata .
      4. Tap på Nulstil telefon .
      5. Tegn dit mønster for at låse skærmen op, hvis du bliver bedt om det, eller angiv din adgangskode eller pinkode for at låse skærmen op og fortsætte.
      6. For at bekræfte, tap på Slet alt for at bekræfte.

For at undgå permanent skade på din enhed, afbryd ikke proceduren for nulstilling af fabriksdata

Efter nulstilling af fabriksdata vil du miste adgang til alle de enkrypterede filer på dit SD-kort.

Din enhed gendannes ikke til en tidligere softwareversion af Android™, når du foretager en nulstilling til standardindstillingerne.