Sådan genstarter, nulstiller og reparerer du din enhed

Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned, hvis den holder op med at reagere, eller den ikke kan starte normalt. Hverken indstillinger eller personlige data slettes.

Du kan også nulstille din enhed til dens oprindelige fabriksindstillinger. Denne handling kan nogle gange være nødvendig, hvis enheden holder op med at fungere korrekt, men bemærk, at hvis du vil bevare vigtige data, skal du først tage backup af dataene på et hukommelseskort eller en anden ekstern hukommelse. Du kan få flere oplysninger under Sådan tager du backup af og gendanner indhold.

Hvis enheden ikke kan tændes, eller du vil nulstille enhedens software, kan du bruge Xperia™ Companion til at reparere enheden. Du kan finde flere oplysninger om brug af Xperia™ Companion under Xperia™ Companion.

Tip

Hvis du deler en enhed med flere brugere, skal du muligvis logge på som ejer, dvs. som den primære bruger, for at nulstille enheden til fabriksindstillingerne.

Sådan genstarter du din enhed

Note

Enheden kan muligvis ikke genstarte, hvis batteriniveauet er lavt. Slut enheden til en oplader, og prøv at genstarte den igen.

1. Tryk og hold nede på til/fra-tasten Icn sony key and power k90.
  2. Tap på Genstart i den menu, der åbner. Enheden genstartes automatisk.

Sådan tvinger du enheden til at lukke ned

Tvungen nedlukning af Sony-enhed
  1. Åbn dækslet til åbningen til nano-SIM-kortet og hukommelseskortet.
  2. Tryk på og hold vha, spidsen af en pen eller lignende genstand, slukknappen nede i ca. 10 sekunder.
  3. Slip OFF-knappen, når enheden udsender en serie med tre hurtige vibrationer. Enheden slukker automatisk.

Note

Anvend ikke skarpe genstande, som kan beskadige OFF-knappen.

For at udføre en nulstilling til fabriksdata

Note

For at undgå, at enheden skades permanent, må du ikke genstarte den, mens der udføres en nulstilling.

1. Inden du starter, skal du sørge for at tage backup af alle vigtige data, der er gemt i enhedens interne hukommelse, på et hukommelseskort eller i en anden ikke-intern hukommelse.
  2. Fra Startskærm, tap på Icn sony and app tray tablet.
  3. Søg og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling > Gendannelse af fabriksdata.
  4. For at slette information, som f.eks. billeder og musik, fra dit interne lager, skal du markere Slet internt lager afkrydsningsfeltet.
  5. Tap på Nulstil telefon.
  6. Tegn skærmoplåsningsmønsteret, hvis du bliver bedt om det, eller angiv din adgangskode eller PIN-kode til oplåsning af skærmen for at fortsætte.
  7. For at bekræfte skal du tappe på Slet alt.

Note

Enheden vender ikke tilbage til en tidligere softwareversion af Android™, når du udfører en nulstilling til fabriksdata.

Note

Hvis du glemmer din adgangskode til oplåsning af skærmen, din PIN-kode eller dit mønster, kan du anvende enhedens reparationsfunktion i Xperia™ Companion for at slette sikkerhedslaget. Du skal oplyse dine logon-detaljer til din Google-konto for at gennemføre denne operation. Når du kører reparationsfunktionen, geninstallerer du softwaren til enheden, og du kan muligvis miste nogle personlige data under processen.

Sådan repareres enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia™ Companion

Hvis du glemmer din adgangskode, din pinkode eller dit mønster til oplåsning af skærmen, kan du bruge funktionen til reparation af enheden i Xperia™ Companion til at slette dette sikkerhedslag. Du skal angive logonoplysningerne for din Google-konto for at udføre denne handling. Når du kører reparationsfunktionen, geninstalleres softwaren til enheden, og du mister måske nogle personlige data i processen.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia™ Companion

Note

Før du udfører en softwarereparation, skal du kontrollere, at du ved, hvad brugernavnet og adgangskoden til din Google™-konto er. Afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger kan det være nødvendigt at angive dem for at genstarte enheden efter en softwarereparation.

Hvis din enhed fryser, genstarter flere gange eller slet ikke starter, når du har opdateret Xperia™-softwaren, eller når du har udført en softwarereparation eller en nulstilling til standardindstillinger, kan du prøve at tvinge din enhed til at lukke ned og derefter prøve at tænde den igen. Hvis problemet stadig er der, kan du tvinge enheden til at lukke ned og derefter udføre en softwarereparation ved at følge trinnene nedenfor:

1. Sørg for, at Xperia™ Companion er installeret på din pc eller Mac®.
  2. Åbn Xperia™ Companion-softwaren på computeren, og klik på Softwarereparation på hovedskærmen.
  3. Følg vejledningen, som vises på skærmen, for at geninstallere softwaren og gennemføre reparationen.