Flere brugerkonti

Arrow left Oversigt over support til Xperia Z3+ Dual

Enheden understøtter flere brugerkonti, så forskellige brugere kan logge på enheden separat og anvende den. Flere brugerkonti fungerer godt i situationer, hvor du deler en enhed med andre eller låner den ud til en anden i en periode. Den bruger, som anvender enheden første gang, bliver enhedens ejer. Det er kun ejeren, der kan administrere andre brugeres konti. Der findes to forskellige kontotyper ud over ejerkontoen:

• Hyppig bruger: Denne kontotype er beregnet til personer, der hyppigt bruger din enhed.
    • Gæstebruger: Aktivér gæstekontoen for personer, der bare skal bruge enheden midlertidigt.

Note

Nogle funktioner er kun tilgængelige for ejeren. Det er for eksempel kun ejeren, der kan tillade overførsler fra andre kilder end Google Play™.

Om kontoen for en hyppig bruger

Ved at tilføje konti for hyppige brugere kan du tillade, at forskellige brugere har forskellige startskærme, baggrunde og almindelige indstillinger. De får også deres egen adgang til programmer og hukommelseslager for filer, f.eks, musik og fotos. Du kan føje op til tre konti for hyppige brugere til enheden.

Sådan tilføjer du en almindelig brugerkonto

1. Kontrollér, at du er logget på som ejer, dvs. den bruger, som har konfigureret enheden første gang.
    2. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    3. Søg efter og tap på Indstillinger > Brugere > Tilføj bruger.
    4. Tap på OK. Den nye konto oprettes.
    5. Tap på KONFIGURER NU. Skærmlåsene og et ikon, der repræsenterer den nye bruger, der er tilføjet for nylig, vises i øverste højre hjørne.
    6. Lås skærmen op ved at stryge opad.
    7. Følg instruktionerne på skærmen for at konfigurere en konto til brugeren.

Tip

Du kan også tilføje en almindelig brugerkonto fra statuslinjen fra en hvilken som helst skærm. Du skal bare trække statuslinjen helt ned med to fingre og tappe på brugerikonet og derefter tappe på Tilføj bruger.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du udgående telefonopkald for en almindelig brugerkonto

1. Kontrollér, at du er logget på som ejer.
    2. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    3. Søg efter og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Tap på Icn sony users settings ud for navnet på den relevante bruger, og tap derefter på skyderen for Aktivér telefonopkald for at aktivere eller deaktivere funktionen for brugeren.

Sådan sletter du en konto for en hyppig bruger fra enheden

1. Kontrollér, at du er logget på som ejer.
    2. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    3. Søg efter og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Tap på Icn sony menu settings ud for navnet på den bruger, du vil slette, tap derefter på Fjern bruger > Slet .

Om gæstebrugerkontoen

Hvis der er nogen, der bare skal bruge din enhed midlertidigt, kan du aktivere en gæstekonto for den pågældende bruger. I gæstetilstand starter enheden som et nyinstalleret system, der kun indeholder de forudinstallerede apps. Når din gæst er færdig med at bruge enheden, kan du slette sessionen, så den næste gæst kan starte forfra. Gæstebrugerkontoen er forudinstalleret og kan ikke slettes.

Sådan aktiverer du gæstekontoen

1. Kontrollér, at du er logget på som ejer, dvs. den bruger, som har konfigureret enheden første gang.
    2. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    3. Søg efter og tap på Indstillinger > Brugere > Gæst.

Tip

Du kan også aktivere gæstekontoen via statuslinjen på en hvilken som helst skærm. Du skal bare trække statuslinjen helt ned med to fingre og tappe på brugerikonet og derefter tappe på Tilføj gæst.

Sådan tillader du, at en gæstebruger foretager telefonopkald

1. Tjek, at du er logget på som ejeren.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Find og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Tap på Icn sony users settings ud for Gæst, og træk skyderen ud for Aktivér telefonopkald til højre.

Sådan rydder du data for gæstesessioner

1. Sørg for, at du er logget på som gæstebruger.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Find og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Find og tap på Fjern gæst.
    5. Tap på Fjern.

Tip

Du kan også rydde gæstesessionen fra statuslinjen på en vilkårlig skærm. Du skal bare trække statuslinjen nedad med to fingre og tappe på brugerikonet og derefter tappe på Fjern gæst.

Skift mellem konti med flere brugere

Sådan skifter du mellem flere brugerkonti

1. For at se en liste over brugere, træk statuslinjen nedad, og tap derefter på brugerikonet i det øverste hjørne af skærmen.
    2. Tap på det brugerikon der repræsenterer den konto, du vil skifte til. Låseskærmen for denne brugerkonto vises.

Tip

Når du skifter til gæstekontoen, skal du tappe på Start forfra, hvis du vil slette den tidligere session, eller tappe på Ja, fortsæt for at fortsætte den.

Indstillinger for konti med flere brugere

Der er tre forskellige typer indstillinger på enheder med flere brugere:
    • Nogle indstillinger kan ændres af alle brugere og påvirker alle brugere. Det gælder f.eks. sprog, ‎Wi-Fi‎ , flytilstand, NFC og Bluetooth®.
    • Nogle indstillinger påvirker kun en enkelt brugerkonto. Det gælder f.eks. automatisk datasynkronisering, skærmlås, forskellige konti, der tilføjes, samt baggrund.
    • Nogle indstillinger er kun synlige for ejeren og påvirker alle brugere. Det gælder f.eks. VPN-indstillinger.