Sådan deler du indhold med DLNA Certified™-enheder

Arrow left Oversigt over support til Xperia Z3 Compact

Du kan få vist eller afspille medieindhold, der er gemt på enheden, på andre enheder, f.eks. et tv eller en computer. Disse enheder skal have forbindelse til det samme trådløse netværk, og de kan være tv'er eller højttalere fra Sony eller produkter, der har fået betegnelsen DLNA Certified™ af Digital Living Network Alliance. Du kan også få vist eller afspille indhold fra andre DLNA Certified™-enheder på enheden.

Når du har konfigureret mediedeling mellem enheder, kan du f.eks. lytte til musikfiler, der er gemt på hjemmecomputeren, fra enheden, eller få vist fotos, der er taget med enhedens kamera, på et tv med stor skærm.

Sådan afspilles filer fra andre DLNA Certified™-enheder på enheden

Når du afspiller filer fra andre DLNA Certified™-enheder på enheden, fungerer denne anden enhed som en server. Den deler med andre ord indhold via et netværk. Serverenheden skal have aktiveret funktionen til indholdsdeling, og den skal give adgangstilladelse til din enhed. Den skal også have forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som enheden.

Sådan afspilles et delt musiknummer på enheden

1. Sørg for, at de enheder, du vil dele filer med, har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, herefter søg og tap på Icn sony app music player.
    3. Træk venstre side af musikstartskærmen til højre, og tap så på Hjemmenetværk.
    4. Vælg en enhed fra listen med tilsluttede enheder.
    5. Gennemse mapperne for de tilsluttede enheder, og vælg det nummer du vil afspille. Når det er valgt, vil afspilningen starte automatisk.

Sådan afspiller du en delt video på enheden

1. Sørg for, at de enheder, du vil dele filer med, har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm, og find og tap derefter på Video.
    3. Træk venstre side af startskærmen for Video til højre, og tap derefter på Hjemmenetværk.
    4. Vælg en enhed på listen over tilsluttede enheder.
    5. Gennemse mapperne med enheder, der har forbindelse, og vælg den video, du vil afspille.

Sådan får du vist et delt foto på din enhed

1. Sørg for, at de enheder, du vil dele filer med, har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, søg og tap herefter på Album.
    3. Træk album-startskærmens venstre kant til højre, og tap på Hjemmenetværk.
    4. Vælg en enhed fra listen med tilsluttede enheder.
    5. Gennemse mapperne på den tilsluttede enhed og vælg et foto for at få det vist.

Sådan afspilles filer fra enheden på DLNA Certified™-enheder

Før du kan få vist eller afspille mediefiler fra enheden på andre DLNA Certified™-enheder, skal du oprette fildeling på enheden. Enhederne som du deler indhold med kaldes klientenheder. F.eks. kan et tv, computer eller tavle-pc fungere som klientenheder. Enheden fungerer som en medieserver, når det gør indhold tilgængelig for klientenheder. Når du anvender fildeling på enheden, skal du også give adgangstilladelse til klientenheder. Når du har gjort det, vises sådanne enheder som registrerede enheder. Enheder, der afventer adgangstilladelse er opført som ventende enheder.

Sådan konfigurerer du fildeling med andre DLNA Certified™-enheder

1. Opret forbindelse mellem enheden og et ‎Wi-Fi‎-netværk.
    2. Åbn din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, og søg så efter og tap på Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Træk skyderen for at slå Del medier til. Icn sony media server stat vises på statuslinjen. Enheden kan nu fungere som en medieserver.
    4. Opret forbindelse mellem computeren eller andre enheder og det samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    5. Der vises en besked på enhedens statuslinje. Åbn beskeden, og angiv adgangstilladelser for hver enhed.

Note

Vejledningen i, hvordan du indstiller fildeling vha. DLNA™, kan variere afhængigt af den anvendte klientenhed. Du kan finde flere oplysninger i brugervejledningen til din klientenhed. Hvis enheden ikke kan oprette forbindelse til en klient på netværket, skal du undersøge, om dit ‎Wi-Fi‎-netværk fungerer.

Tip

Du kan også gå til Medieserver-menuen fra visse programmer (f.eks. Musik, Album eller Video) ved at trække den venstre side på programmets startskærm mod højre og derefter tappe på Indstillinger > Medieserver.

Sådan stopper du fildeling med andre DLNA Certified™-enheder

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Træk skyderen ud for Del medier til venstre.

Sådan indstiller du adgangstilladelser for en ventende enhed

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Vælg en enhed på listen Ventende enheder.
    4. Vælg et niveau for adgangstilladelse.

Sådan ændrer du navnet på en registreret enhed

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Vælg en enhed på listen Registrerede enheder, og vælg derefter Skift navn.
    4. Indtast et nyt navn til enheden, og tap derefter på OK.

Sådan ændrer du adgangsniveauet for en registreret enhed

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Vælg en enhed på listen Registrerede enheder.
    4. Tap på Skift adgangsniveau, og vælg en indstilling.

For at få hjælp til at dele indhold med andre DLNA Certified™-enheder

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap på Indstillinger >Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Tap på Icn sony key menu og herefter på Hjælp.

Visning af filer på en anden enhed ved hjælp af Throw

Ved hjælp af DLNA™-teknologi kan du skubbe medieindhold, der er gemt på enheden, til en anden enhed, som er tilsluttet samme ‎Wi-Fi‎-netværk. Modtageenheden skal kunne fungere som en DMR-enhed (Digital Media Renderer) og afspille indhold, der er modtaget fra din enhed. Et tv, der understøtter DLNA™, eller en pc, der kører Windows® 7 eller nyere, er eksempler på DMR-enheder.

Note

Fremgangsmåden for afspilning af delte medier kan variere, afhængigt af klientenheden. Du kan finde flere oplysninger i brugervejledningen til DMR-enheden.

Note

Indhold, der er beskyttet med DRM (Digital Rights Management), kan ikke afspilles på en Digital Media Renderer-enhed, der anvender DLNA™-teknologi.

Sådan får du vist fotos og videoer fra enheden på en DMR-enhed

1. Sørg for, at du har konfigureret DMR-enheden korrekt, og at den har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    3. Søg efter og tap på Album.
    4. Gennemse, og åbn de fotos eller videoer, du gerne vil have vist.
    5. Tap på skærmen for at få vist værktøjslinjen, tap på Icn sony key menu, tap på Throw, og vælg derefter en DMR-enhed, som du vil dele indholdet med. Det valgte indhold afspilles i kronologisk rækkefølge på den enhed, du vælger.
    6. Hvis du vil afbryde forbindelsen til DMR-enheden, skal du tappe på Icn sony actionmenu playon connected og vælge Frakobl. Afspilning af filen stopper på DMR-enheden, men den afspilles fortsat på enheden.

Tip

Du kan også dele en video fra Video-appen på enheden ved at tappe på videoen, tappe på Icn sony key menu og derefter tappe på Throw.

For at afspille et musiknummer på en klientenhed ved brug af Throw

1. Sørg for, at du har konfigureret DMR-enheden eller DLNA™-klientenheden korrekt, og at den har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, herefter søg og tap på Icn sony app music player.
    3. Vælg en musikkategori, og find det nummer du vil dele, og tap derefter på nummeret.
    4. Tap på Icn connected device playon, og vælg en DMR-enhed at dele indholdet med. Nummeret begynder at spille på den enhed, du vælger.
    5. For at afbryde forbindelsen til klientenheden, tap på Icn sony actionmenu playon connected.