Sådan genstarter, nulstiller og reparerer du din enhed

Arrow left Oversigt over support til Xperia Z3 Compact

Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned, hvis den holder op med at reagere, eller den ikke kan starte normalt. Hverken indstillinger eller personlige data slettes.

Du kan også nulstille din enhed til dens oprindelige fabriksindstillinger. Denne handling kan nogle gange være nødvendig, hvis enheden holder op med at fungere korrekt, men bemærk, at hvis du vil bevare vigtige data, skal du først tage backup af dataene på et hukommelseskort eller en anden ekstern hukommelse. Du kan få flere oplysninger under Sådan tager du backup af og gendanner indhold.

Hvis enheden ikke kan tændes, eller du vil nulstille enhedens software, kan du bruge Xperia™ Companion til at reparere enheden. Du kan finde flere oplysninger om brug af Xperia™ Companion under Xperia™ Companion.

Tip

Hvis du deler en enhed med flere brugere, skal du muligvis logge på som ejer, dvs. som den primære bruger, for at nulstille enheden til fabriksindstillingerne.

Sådan genstarter du din enhed

Note

Enheden kan muligvis ikke genstarte, hvis batteriniveauet er lavt. Slut enheden til en oplader, og prøv at genstarte den igen.

1. Tryk og hold nede på til/fra-tasten Icn sony key and power k90.
    2. Tap på Genstart i den menu, der åbner. Enheden genstartes automatisk.

For at tvinge enheden til at lukke ned

Tvungen nedlukning af Sony-smartphones
    1. Fjern dækslet til nano-SIM-kortets holder.
    2. Tryk på og hold vha, spidsen af en pen eller lignende genstand, sluk-knappen nede.
    3. Når enheden har udsendt en række med hurtige vibrationer, skal du afbryde sluk-knappen. Enheden slukker automatisk.

Note

Anvend ikke skarpe genstande, som kan beskadige sluk-knappen.

For at udføre en nulstilling til fabriksdata

Note

Inden du starter, skal du sørge for at tage backup af alle vigtige data, der er gemt i enhedens interne hukommelse, på et hukommelseskort eller i en anden ikke-intern hukommelse. En nulstilling til fabriksdata vil slette alle data fra din enheds interne lager, og du vil ikke igen få adgang til filerne på nogen af dine krypterede SD-kort.

Note

For at undgå, at enheden skades permanent, må du ikke genstarte den, mens der udføres en nulstilling.

1. Fra Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling > Gendannelse af fabriksdata.
    3. Tap på Nulstil telefon.
    4. Tegn skærmoplåsningsmønsteret, hvis du bliver bedt om det, eller angiv din adgangskode eller PIN-kode til oplåsning af skærmen for at fortsætte.
    5. For at bekræfte skal du tappe på Slet alt.

Note

Enheden vender ikke tilbage til en tidligere softwareversion af Android™, når du udfører en nulstilling til fabriksdata.

Note

Hvis du glemmer din adgangskode til oplåsning af skærmen, din PIN-kode eller dit mønster, kan du anvende enhedens reparationsfunktion i Xperia™ Companion for at slette sikkerhedslaget. Du skal oplyse dine logon-detaljer til din Google-konto for at gennemføre denne operation. Når du kører reparationsfunktionen, geninstallerer du softwaren til enheden, og du kan muligvis miste nogle personlige data under processen.

Sådan repareres enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia™ Companion

Hvis du glemmer din adgangskode, din pinkode eller dit mønster til oplåsning af skærmen, kan du bruge funktionen til reparation af enheden i Xperia™ Companion til at slette dette sikkerhedslag. Du skal angive logonoplysningerne for din Google-konto for at udføre denne handling. Når du anvender reparationsfunktionen, geninstalleres softwaren til enheden, og du mister måske nogle personlige data i processen.

Hvis du ikke kan slukke enheden, før du udfører en softwarereparation, kan du gennemtvinge en nedlukning.

Tip

Når du modtager et nyt brugernavn eller en ny adgangskode til din Google™-konto, kan du måske ikke bruge dem til at logge på og gendanne din enhed i 72 timer.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia™ Companion

Note

Før du udfører en softwarereparation, skal du kontrollere, at du ved, hvad brugernavnet og adgangskoden til din Google™-konto er. Afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger kan det være nødvendigt at angive dem for at genstarte enheden efter en softwarereparation.

Hvis din enhed fryser, genstarter flere gange eller slet ikke starter, når du har opdateret Xperia™-softwaren, eller når du har udført en softwarereparation eller en nulstilling til standardindstillinger, kan du prøve at tvinge din enhed til at lukke ned og derefter prøve at tænde den igen. Hvis problemet stadig er der, kan du tvinge enheden til at lukke ned og derefter udføre en softwarereparation ved at følge trinnene nedenfor:

1. Sørg for, at Xperia™ Companion er installeret på din pc eller Mac®.
    2. Åbn Xperia™ Companion-softwaren på computeren, og klik på Softwarereparation på hovedskærmen.
    3. Følg vejledningen, som vises på skærmen, for at geninstallere softwaren og gennemføre reparationen.