Generelle indstillinger for kamera

Arrow left Oversigt over support til Xperia Z3 Compact

Optagetilstande

Icn sony camera superior auto Bedste auto
    Optimer dine indstillinger, så de passer til alle motiver.
    Icn sony camera mode manual Manuelt
    Juster kameraindstillingerne manuelt.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Tag fotos med baggrundslyd.
    Icn sony cam multicam Multikamera
    Optag det samme motiv fra flere vinkler på et enkelt skærmbillede.
    Icn sony cam facein Ansigt i billede
    Tag fotos med både front- og bagudvendt kamera samtidig.
    Icn sony camera 4k2k video 4K-video
    Optag 4K-videoer i Ultra High Definition.
    Icn sony camera timeshift video Timeshift video
    Optag videoer med høj billedhastighed, og anvend slowmotion-effekter.
    Icn sony camera ar effect AR-effekt
    Tag fotos, eller optag videoer med virtuelle motiver og personer.
    Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
    Brug effekter på fotos eller i videoer.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Find det bedste foto i en billedsekvens.
    Icn sony sweep panorama Panorering
    Tag vidvinkel- og panoramafotos.
    Icn sony camera defocus Defokus. af baggrund
    Gør baggrunden på dine fotos sløret, så dit emne træder skarpere frem.
    Icn sony cam style portrait Stående stil
    Tag portrætfotos i forskellige stilarter i realtid.

Tip

Du kan få mere at vide om, hvordan du tager bedre fotos, ved at læse artiklen.

For at skifte mellem optagetilstande

1. Tryk på kameratasten, og hold den nede.
    2. Stryg på skærmen til den ønskede optagetilstand.

Optimal auto

Tilstanden Optimal auto registrerer de forhold, du tager billeder under, og justerer automatisk indstillingerne, så du får det bedst mulige foto.

Tip

Den højeste opløsning, som understøttes af tilstanden Optimal auto er 8 MP. Hvis du vil tage fotos i en højere opløsning, skal du bruge tilstanden Manuelt.

Manuel tilstand

Anvend manuel tilstand, når du vil justere kameraindstillingerne for fotografering og videooptagelse manuelt.

AR-effekt

Du kan anvende AR-effekter (forstærket virkelighed) til dine fotos eller videoer for at gøre dem sjovere. Når du anvender kameraet, kan du integrere 3D-motiver med denne indstilling i dine fotos eller videoer. Du skal blot vælge den scene, du ønsker, og justere dens position i søgeren.

Kreative effekter

Du kan bruge forskellige effekter på dine fotos eller videoer. Du kan f.eks. tilføje en nostalgisk effekt, så dine fotos ser ældre ud, eller en skitseeffekt for at gøre billedet sjovere.

Sweep Panorama

Du kan tage vidvinkel og panoramafotos fra vandret eller lodret retning med en nem tryk-og stryg-bevægelse.

For at tage et panoramafoto

1. Aktiver kameraet.
    2. Stryg på skærmen for at gå til Icn sony camera apps menu, vælg så Icn sony sweep panorama.
    3. For at vælge en optagelsesretning skal du tappe på Icn sony camera pano direction.
    4. Tryk på kameratasten, og flyt kameraet langsomt og roligt i den retning, som vises på skærmen.

Timeshift burst

Kameraet tager en sekvens på 61 fotos i løbet af to sekunder – ét sekund før og efter du tapper på kameraknappen på skærmen. Så kan du gå tilbage og finde det perfekte billede.

Sådan anvender du Timeshift burst

1. Aktivér kameraet.
    2. Stryg på skærmen for at gå til Icn sony camera apps menu, og vælg så Icn sony camera time shift.
    3. Tag fotos. De fotos, du har taget, vises i miniaturevisning.
    4. Rul gennem miniaturerne, vælg det foto, du vil gemme, og tap derefter på Icn sony camera timeshift save.

Timeshift-video

Du kan optage video ved en høj billedhastighed på 120 billeder pr. sekund og derefter anvende effekter, så du kan afspille dele af eller hele videoen i slowmotion.

Tilstanden Defokusering af baggrund

Anvend kameraets effekt til baggrundssløring for at få dine emner til at fremtræde skarpere og mere levende i forhold til baggrunden. I tilstanden Defokusering af baggrund tager kameraet to billeder, identificerer baggrunden og slører den derefter, samtidig med at emnet forbliver skarpt og i fokus – ligesom når du tager billeder med et digitalt spejlreflekskamera. Du kan vælge mellem tre forskellige sløringsvariationer og finjustere sløringsniveauet i eksempelvisningen.

Ansigt på billede

Du kan bruge billedtilstanden for ansigt på billede til at slå front- og hovedkameraet til på samme tid, så du kan tage et billede af dig selv sammen med motivet.

Tilstanden Multicamera

Med tilstanden Multicamera kan du tage fotos, der kombinerer billeder fra to forskellige vinkler og enheder. Du kan se to billeder i kameraets søger på enheden: et fra dit eget kamera og et fra en tilsluttet Xperia™-enhed eller et Sony-kamera, der understøtter NFC og Wi-Fi Direct™-teknologien. Du kan derefter redigere det, du ser, i søgeren, inden du taget et foto.

Så hvis du f.eks. er til koncert, og du vil tage et foto, der kombinerer en visning af bandet fra én vinkel med en visning af publikum fra en anden, kan du anvende tilstanden Multicamera for at få den bedste effekt.

Du kan konfigurere tilstanden Multicamera ved hjælp af NFC, som starter parringen mellem to enheder ved hjælp af Wi-Fi Direct™-teknologien.

For at bruge Multi-kameratilstand

1. Slå NFC-funktionerne til på begge enheder du vil tilslutte.
    2. Aktiver kameraet på din enhed.
    3. Stryg på skærmen for at gå til Icn sony camera apps menu, vælg så Icn sony cam multicam.
    4. Tap på Icn sony menu add på begge enheders skærme.
    5. Før NFC-detekteringsområderne på begge enheder mod hinanden. Begge enheder skulle nu tilsluttes ved brug af Wi-Fi Direct™-teknologien.
    6. Når de to enheder er tilsluttet, vil der vises to billeder i din enheds søger – et fra dit kameras søger, og et andet fra søgeren i den tilsluttede enhed.
    7. Tap på Icn sony camera multicam edit for at redigere billederne i din søger.
    8. Rediger billederne som ønsket. Fx kan du tappe og holde et billede, og trække det til den anden side af søgeren for at ændre rækkefølgen.
    9. Når du er færdig med at redigere og klar til at optage det endelige kombinerede billede, tap på Udført > Icn sony camera onscreen button.

Sådan henter du kameraprogrammer

Du kan hente gratis eller betalte kameraprogrammer fra Google Play™, kilder. Inden du begynder at hente filer, skal du sørge for, at du har en fungerende internetforbindelse, helst via ‎Wi-Fi‎ for at reducere udgifterne til datatrafik.

For at hente kameraprogrammer

1. Åbn kameraprogrammet.
    2. Tap på Icn sony camera superior auto, tap derefter på KAN HENTES.
    3. Vælg programmet, du vil hente, og følg vejledningen for at fuldføre installationen.

Hurtig start

Brug indstillingerne for Hurtig start til at aktivere kameraet, når skærmen er låst.

Optag kun
    Når denne indstilling er aktiveret, kan du starte kameraet, når skærmen er låst, ved at trykke på kameratasten og holde den nede.
    Start og optag
    Når denne indstilling er aktiveret, kan du starte kameraet og automatisk tage et foto, når skærmen er låst, ved at trykke på kameratasten og holde den nede.
    Start og optag video
    Når denne indstilling er aktiveret, kan du starte kameraet og sætte en videooptagelse i gang, når skærmen er låst, ved at trykke på kameratasten og holde den nede.
    Slukket

Gem placering

Føj oplysninger om geografisk placering (geotags) til dine fotos, når du tager dem.

Trykoptagelse

Identificer et bestemt fokusområde, og berør derefter kameraskærmen med fingeren. Fotoet tages, så snart du fjerner fingeren.

Lyd

Vælg at slå lukkerlyden til eller fra.

Datalagring

Du kan vælge at gemme dine data på enten et flytbart SD-kort eller på enhedens interne lager.

Internt lager
    Fotos eller videoer gemmes på enhedens hukommelse.
    SD-kort
    Fotos eller videoer gemmes på SD-kortet.

Touch Block

Du kan deaktivere berøringsskærmen for at undgå utilsigtede berøringer, når du bruger kameraet.

Hvidbalance

Denne indstilling, der kun er tilgængelig i Manuelt optagetilstand, justerer farvebalancen efter lysforholdene. Den gør det også muligt for dig at justere eksponeringen manuelt i intervallet -2.0 EV til +2.0 EV. Du kan f.eks, øge lysstyrken for billedet eller reducere den generelle eksponering ved at tappe på henholdsvis kontrolelementerne plus og minus, når ikonet for indstillingen af hvidbalance Icn sony cam white balance main vises.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerer farvebalancen automatisk efter lysforholdene.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Skinnende
    Justerer farvebalancen under forhold med varmt lys f.eks. glødepærer.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Fluorescerende
    Justerer farvebalancen til fluorescerende belysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagslys
    Justerer farvebalancen til udendørs brug i solskin.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Skyer
    Justerer farvebalancen til en overskyet himmel.