Backup og gendannelse af indhold

Almindeligvis bør du ikke kun gemme fotos, videoer og andet personligt indhold på enhedens interne hukommelse. Hvis der sker noget med hardwaren, eller hvis enheden mistes eller bliver stjålet, slettes de lagrede data i den interne hukommelse for altid. Det anbefales at anvende Xperia™ Companion-softwaren til at tage backup, da den gemmer dine data sikkert på en computer, dvs. på en ekstern enhed. Denne metode anbefales især, hvis du opdaterer din enheds software til en nyere Android-version.

Ved at anvende backup- og gendannelsesprogrammet kan du foretage en hurtig online-backup af de basale indstillinger og data med din Google™-konto. Du kan også anvende programmet til backup af data lokalt, fx til et SD-kort i din enhed eller til en ekstern USB-lagerenhed.

Note

Det er meget vigtigt, at du husker adgangskoden du anvendte, da du foretog data-backup. Hvis du glemmer adgangskoden, kan du muligvis ikke gendanne vigtige data, fx kontakter og beskeder.

Sådan tager du backup af data til en computer

Anvend Xperia™ Companion-softwaren til at foretage backup af data fra din enhed til en pc eller en Apple® Mac®-computer. Med disse backup-programmer kan du tage backup af følgende datatyper:
    • Kontakter og opkaldslogs
    • Meddelelser
    • Kalender
    • Indstillinger
    • Mediefiler så som musik og videoer
    • Fotos og billeder

Sådan tager du backup af data vha. en computer

1. Sørg for at Xperia™ Companion-softwaren er installeret på pc'en eller Apple® Mac®-computeren.
    2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
    3. Computer: Åbn Xperia™ Companion-softwaren. Efter nogle få øjeblikke vil computeren registrere din enhed.
    4. Vælg Backup på hovedskærmen.
    5. Følg anvisningerne på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan gendanner du data vha. en computer

1. Sørg for at Xperia™ Companion-softwaren er installeret på pc'en eller på Apple® Mac®-computeren.
    2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
    3. Computer: Åbn Xperia™ Companion-softwaren.
    4. Klik på Gendan.
    5. Vælg en backupfil fra backupposterne, tap derefter på Gendan, og følg vejledningen på skærmen for at gendanne data på enheden.

Backup af data ved hjælp af appen Backup og gendannelse

Ved hjælp af appen Backup og gendannelse kan du tage backup af data manuelt, eller du kan slå funktionen til automatisk backup til for at gemme data med jævne mellemrum.

Appen Backup og gendannelse anbefales til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du bruge et SD-kort eller en ekstern USB-lagerenhed, som du har tilsluttet enheden via USB-værtsadapteren, til at tage backup af følgende typer data:

• Bogmærker
    • Systemindstillinger
    • Kontakter
    • Samtaler
    • Kalenderdata
    • Mediefiler

Note

Afhængigt af den version af appen Backup og gendannelse, der er installeret på din enhed, kan du måske ikke tage backup af og gendanne data mellem forskellige versioner af Android, f.eks. ved opdatering fra Android version 4.4 til version 5.0. Hvis du kører version 1.1 (eller nyere) af appen Backup og gendannelse, kan du godt gendanne data mellem sådanne opdateringer. Du kan tjekke versionen af appen Backup og gendannelse under Indstillinger > Apps > Alle > Backup og gendannelse.

Sådan tager du backup af indhold via appen Backup og gendannelse

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at tage backup af indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden med det korrekte kabel. Hvis du bruger et SD-kort til at tage backup, skal du sørge for, at SD-kortet er sat korrekt i enheden.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm.
    3. Find og tap på Backup og gendannelse.
    4. Tap på Tag backup, og vælg derefter en backupdestination og de datatyper, du vil tage backup af.
    5. Tap på Udfør backup nu.
    6. Angiv en adgangskode til din backup, og tap derefter på OK.

Sådan gendanner du indhold via appen Backup og gendannelse

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at gendanne indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden med det korrekte kabel. Hvis du bruger et SD-kort til at gendanne indhold, skal du sørge for, at SD-kortet er sat korrekt i enheden.
    2. Tap på Icn sony home apptray normalStartskærm.
    3. Find og tap på Backup og gendannelse.
    4. Tap på Gendan.
    5. Vælg den registrering, du vil gendanne fra, og tap derefter på Gendan nu.
    6. Angiv adgangskoden på backupregistreringen, og tap derefter på OK.

Note

Husk, at enhver ændring, du foretager i dine data og indstillinger, efter at du har oprettet en backup, slettes under gendannelsen.