Min enhed fryser, eller apps lukker pludselig ned

• Apps, som du har hentet, kan få enheden til at fungere anderledes eller påvirke dens ydeevne. Brug fejlsikret tilstand for at kontrollere, om en app, som du har hentet, er årsag til problemet. I fejlsikret tilstand starter enheden kun med den software og de apps, der allerede var installeret, da du købte enheden. Hvis enhedens ydeevne bliver bedre i fejlsikret tilstand, er der sandsynligvis en eller flere apps, som du tidligere har købt og hentet, der påvirker enheden negativt. Du kan afslutte fejlsikret tilstand og genstarte enheden for at fjerne den eller de apps, som du har mistanke om er årsag til problemet. Hvis problemet er nyt, og du ikke er sikker på, hvilket program der er årsag til problemet, kan du starte ved at fjerne det sidst hentede program.

Sådan aktiverer du fejlsikret tilstand

1. Sluk enheden.
      2. Tryk på og hold tænd/sluk-tasten nede.
      3. Når Xperia™-logoet vises, skal du slippe tænd/sluk-tasten og derefter trykke på og holde lydstyrke ned-tasten nede, indtil Sikker tilstand vises på skærmen.

Genstart enheden for at afslutte fejlsikret tilstand.

1. Træk den venstre kant af programskærmen til højre for at åbne menuen for programskærmen.
      2. Tap på AFINSTALLER . Alle apps, der ikke kan fjernes, er mærket med .
      3. Tap på den app, du vil fjerne, og tap derefter på OK .
    • Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer. Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.
    • Udfør en nulstilling til standardindstillingerne. Det er undertiden den bedste løsning, hvis din enhed ikke længere fungerer korrekt, men bemærk, at det sletter alle personlige data, der er gemt på enhedens interne hukommelse. Husk at tage en backup af de data, du vil bevare.

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia™ Companion til Windows eller Mac OS er installeret på din pc eller Mac®.
      2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
      3. Computer: Åbn Xperia™ Companion-softwaren. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
      4. Vælg Backup på hovedskærmen.
      5. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Hvis du vil undgå, at enheden skades permanent, skal du undlade at genstarte den, mens der udføres en nulstilling.

1. Før du går i gang, skal du tage backup af vigtige data i den interne hukommelse på enheden på et hukommelseskort eller en anden hukommelse, som ikke er intern.
      2. På din Startskærm skal du tappe på .
      3. Søg efter og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling > Gendannelse af fabriksdata .
      4. Du sletter oplysninger f.eks. billeder og musik fra det interne lager ved at markere afkrydsningsfeltet Slet internt lager .
      5. Tap på Slet alt .
      6. Tegn mønsteret til opløsning af skærmen, hvis du bliver bedt om det, eller angiv din adgangskode eller pinkode til oplåsning af skærmen for at fortsætte.
      7. Tap på Slet alt for at bekræfte.

Enheden gendannes ikke til en tidligere softwareversion af Android™, når du foretager en nulstilling til standardindstillingerne.

Hvis du glemmer din adgangskode, din pinkode eller dit mønster til oplåsning af skærmen, kan du bruge funktionen til reparation af enheden i Xperia™ Companion til at slette dette sikkerhedslag. Du skal angive logonoplysningerne for din Google-konto for at udføre denne handling. Når du anvender reparationsfunktionen, geninstallerer du softwaren til enheden, og du kan miste nogle personlige data undervejs i processen.