Batteri og strømstyring

Arrow left Oversigt over support til Xperia XZ Dual SIM

Enheden har et indbygget batteri. For at få mest muligt ud af det skal du holde styr på, hvor meget strøm de forskellige apps og funktioner har brugt. Du kan også bruge Batteripleje til at forlænge batteriets levetid. Strømbesparende baggrundsfunktioner er som standard aktiveret for at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget, og yderligere strømbesparende tilstande er tilgængelige for at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget, når det er nødvendigt.

Strømbesparende funktioner mindsker prioriteten for visse mindre væsentlige enhedsfunktioner. Hvis du ikke ønsker, at et program skal påvirkes, kan du angive programmet som en undtagelse i menuen for strømbesparelse. Telefonopkald og sms-beskeder påvirkes ikke.

Systemopdateringer kan ændre de tilgængelige strømbesparende funktioner på din enhed.

Sådan gennemser og reducerer du dit batteriforbrug

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteri for at få vist procentdelen for anslået resterende batteri og batteritid.
    2. Tap på Avanceret for at se en liste over programmer og funktioner, der har forbrugt batteristrøm siden sidste opladecyklus.
    3. Tap på et element for at få oplysninger om, hvordan du kan reducere batteriforbruget.

Sådan får du vist batteriforbrug for programmer

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps og underretninger > Oplysninger om appen.
    2. Vælg en app, og se batteriforbruget under Batteri.

Generelle brugstip til forbedring af batteriets ydeevne

Følgende tip kan medvirke til at forbedre batteriets ydeevne:

• Reducer niveauet for lysstyrke. Se Skærmindstillinger.
    • Slå Bluetooth®, ‎Wi-Fi og placeringstjenester fra, når du ikke har behov for disse funktioner.
    • Sluk enheden, eller brug flytilstand, hvis du er i et område med ingen eller dårlig netværksdækning. I modsat fald søger enheden konstant efter tilgængelige netværk, hvilket bruger strøm.
    • Brug et ‎Wi-Fi -netværk i stedet for roaming, når du er i udlandet. Roaming søger efter dit hjemmenetværk og forbruger endnu mere batteri, da din enhed skal overføre data med en højere udgangseffekt. Se Wi-Fi.
    • Skift indstillingerne for synkronisering for mail, kalender og kontakter. Se Synkronisering med onlinekonti.
    • Tjek de programmer, der har et højt batteriforbrug, og se de tip til batteribesparelse, der findes på din enhed i forbindelse med disse programmer.
    • Skift beskedniveauet for et program. Se Beskeder.
    • Du kan finde oplysninger om, hvordan du slår tilladelsen til deling af placering fra for et program, under Programindstillinger.
    • Fjern programmer, du ikke bruger. Se Programskærm.
    • Anvend en original, håndfri enhed fra Sony til at lytte til musik. Håndfrie enheder forbruger mindre batteri end højttalerne på din enhed.
    • Genstart din enhed nu og da.

Sådan angiver du, at specifikke programmer ikke skal optimeres

Du kan gøre undtagelser, så nogle programmer ikke optimeres.

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteri.
    2. Tap på Ikon for Menu, og vælg Undtagelser til strømbesparelse. Du kan se en liste med programmer, der ikke optimeres.
    3. For at tilføje eller fjerne programmer fra denne undtagelsesliste skal du tappe på APPS og markere eller fjerne markeringen af et program på listen for at redigere undtagelsesindstillingerne.
    4. Listen med programmer, der er undtaget, opdateres i henhold til dine indstillinger.

Du kan også konfigurere Undtagelser til strømbesparelse fra Indstillinger > Apps og underretninger > Avanceret > Særlig appadgang > Strømbesparende funktion .

STAMINA-tilstand

Afhængigt af STAMINA-niveauet er forskellige funktioner begrænset eller deaktiveret for at reducere batteriforbruget. Disse funktioner omfatter ydeevnen ved gengivelse, animation og skærmens lysstyrke, videobilledforbedring, synkronisering af appdata i baggrunden, vibrering (undtagen ved indgående opkald), streaming og GPS (mens skærmen er slukket). Ikon for Stamina-tilstand vises på statuslinjen.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du STAMINA-tilstand

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteri.
    2. Tap på STAMINA-tilstand, og tap derefter på skyderen for at aktivere eller deaktivere funktionen. Når STAMINA-tilstand er aktiveret, kan du vælge yderligere indstillinger. Du kan f.eks. justere procentdelen for automatisk start.

Du kan angive, at visse programmer ikke skal begrænses i STAMINA-tilstand , i menuen for strømbesparelse.

Ultra STAMINA-tilstand

Batteritiden forlænges væsentligt, men tilgængelige apps er begrænset, og mobildata og ‎Wi-Fi er deaktiveret. Opkald og sms er stadig tilgængelige. Startskærmen ændres, og Ikon for Ultra Stamina-tilstand vises på statuslinjen.

Hvis du deler en enhed med flere brugere, skal du muligvis logge på som ejer, dvs. som den primære bruger, for at aktivere eller deaktivere Ultra STAMINA-tilstand .

Sådan aktiverer du Ultra STAMINA-tilstand

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteri.
    2. Tap på Ultra STAMINA-tilstand, og tap derefter på Aktiver.
    3. Tap på OK

Du kan ikke angive, at programmer skal udelades fra optimering i Ultra STAMINA-tilstand .

Sådan deaktiverer du Ultra STAMINA-tilstand

1. Træk statuslinjen nedad for at få adgang til meddelelsespanelet.
    2. Tap på beskeden Ultra STAMINA-tilstand er aktiv.
    3. Tap på OK.

Hvis du deaktiverer Ultra STAMINA-tilstand , genstartes din enhed.

Batteripleje

Brug Batteripleje til at forlænge batteriets levetid. Denne funktion registrerer dine opladevaner og anslår start- og sluttiderne for din sædvanlige opladningsperiode. Opladningshastigheden styres, så batteriet når 100 %, umiddelbart før du frakobler opladeren.

Batteripleje kontrollerer ikke opladningshyppigheden, før den registrerer en regelmæssig opladningscyklus på mindst fire timer over en periode på flere dage.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du Batteripleje

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteri > Batteripleje.
    2. Tap på skyderen for at aktivere eller deaktivere Batteripleje.

Lærte mønstre for den regelmæssige opladningscyklus gemmes af Batteripleje . Selvom funktionen har været deaktiveret, tilpasses den de lærte mønstre, når funktionen aktiveres igen.