Tag fantastiske billeder med dit Xperia™-kamera.

Dit Xperia-udstyr leveres med den allerseneste kamerateknologi fra Sony, som hjælper dig med at fange de magiske øjeblikke i hverdagen, med klare og sprudlende detaljer. Men, med en lille smule dygtighed og know-how, bliver det endnu bedre. Herunder, kan du finde tips og tricks, om hvordan du kan få mere ud af dit Xperia-kamera og forbedre din teknik.

Tag fantastiske billeder med dit Xperia™-kamera.

Det hele handler om teknik

Dit Xperia-kamera indeholder en imponerende mængde teknologi, herunder et dual-kamera-system og hybrid autofokus. Dual-kameraerne arbejder samtidigt for at skabe den meget eftertragtede bokeh-effekt, hvor motivet er i fokus, og baggrunden er defokuseret.

Den ultrahurtige hybride autofokus kombinerer to teknologier: kontrastregistrering for nøjagtighed og faseregistrering for hastighed. Takket være den brede autofokusering er Xperia-kameraet i stand til at fokusere nøjagtigt på dit emne overalt på skærmen på mindre end et sekund. Og funktionen Bedste auto sørger for, at alle indstillinger angives automatisk, så du bare skal tænde kameraet og begynde at skyde løs.

Tip: Når trykoptagelsesfunktionen er aktiveret, skal du bare berøre skærmen på det sted, hvor kameraet skal fokusere, og derefter tages billedet med det samme.

Superior Auto Allerbedste fotos

Superior Auto Allerbedste fotos

Fra illuminerede nattescener til nærbilleder, den overlegne automatik genkender op til 52 forskellige scenarier, og foretager indstillingerne automatisk. Som en standardkamerafunktion vil Superior Auto slå HDR (High Dynamic Range) til og fra afhængig af omgivelserne. HDR-funktionen tager flere fotos med forskellig eksponering, og sammenlægger disse, for at få dit foto til at se mere naturligt ud.

Funktionen Superior Auto fungerer bedst i de situationer, hvor lysforholdene er gode, og hvor du blot ønsker et resultat med høj kvalitet, uden at foretage manuelle indstillinger. Funktionen er også ideel i de situationer, hvor motiverne bevæger sig hurtigt, og hvor forholdene ændrer sig, eller hvor der foregår en masse omkring dig, du ikke vil gå glip af.

Tip:Du kan indstille både farve og lysstyrke, inden du tager fotos i Superior Auto. Du kan også indstille opløsningen til 23 MP (megapixels) fra standardværdien på 8 MP.

Manuel tilstand

I manuel tilstand har du flere indstillinger, der kan hjælpe dig med at tage bedre billeder afhængigt af omgivelserne.

Den manuelle tilstand fungerer bedst i de situationer, hvor du ønsker en højere grad af kreativitet i det endelige motiv, og hvor du har tiden til at få det, som du ønsker det. Du kan lege med indstillingerne, lige fra lukkertid til eksponeringsværdi, for at få dit "superbillede"!

Tip: Hvis du har problemer med at følge en genstand i bevægelse, kan du aktivere "Objektsporing". Med denne indstilling kan du vælge et objekt ved at berøre det på skærmen. Kameraet finder det så for dig.

Manuel tilstand

Tips og tricks

Nu, hvor vi har fortalt dig lidt mere om teknikken bagved dit Xperia-kamera, er det tid til at give dig de praktiske tips og tricks, som vi lovede.

Mere fokus. Mindre sløring.

• Sørg altid for, at objektivet er rent – du vil blive overrasket over, hvor meget et fingeraftryk eller en smule snavs kan forringe dine billeders kvalitet.
    • Hvis du har problemer med slørede fotos, skal du undersøge, om dækslet på din smartphone sidder i vejen for blitzen eller objektivet. Du kan også prøve at fjerne dækslet for at undgå uønskede refleksioner.
    • Hvis din Xperia har en særlig kameratast, kan du bruge kameratasten i stedet for at trykke på kameraknappen på skærmen. Hvis du bruger kameratasten, vil dine fingre naturligvis være væk fra skærmen og i stedet omkring kanten af telefonen. Dette hjælper med til at holde din enhed i ro, inden du tager et billede.
    • Brug selvudløserfunktionen for at undgå at ryste kameraet, når du tager billeder. Du kan også bruge et stativ for at opnå den optimale foto- og videostabilitet.
    • Prøv at flytte din smartphone rundt med kameratasten halvt trykket ned, og kik efter det sted, hvor billedet kommer i fokus. Når fokus er indstillet, bliver den cirkulære ramme blå.
    • Du kan også indstille fokus ved at berøre det sted på skærmen, som skal have fokus.
    Tips og tricks

Opnå høj kvalitet ved svag belysning

• Den største kunst er at holde kameraet roligt. Anbring din smartphone på en solid overflade eller endnu bedre: brug et stativ og selvudløseren.
    • Hvis du optager i manuel tilstand, kan niveauet for ISO eller lysfølsomheden justeres manuelt fra 50 til 3200.
    • Du kan opnå større kontrol ved at optage i manuel tilstand og justere indstillingerne for lukkertiden (SS), eksponeringsværdien (EV) eller hvidbalancen (WB). Du kan også skifte til manuel fokusering.
    • Der findes flere forskellige blitzindstillinger i alle tre optagelsestilstande. Disse er især nyttige, når lysforholdene er dårlige, eller når der er baggrundslys.
    • Du kan få flere tip til, hvordan du tager bedre fotos ved lav belysning, ved at klikke her.

Tilbage i selfie-skole

• Brug selvudløseren, så du får et par sekunder til at holde kameraet stille, inden det tager billeder.
    • Brug smiludløserfunktionen til automatisk at tage dine selfies med et smil. På denne måde kan du også undgå at berøre skærmen, så du ikke ryster den.
    • Brug AR-effektappen til at eksperimentere lidt og tilføje effekter, mens du tager dine selfies.
    • For at reducere rystelser, når du optager videoer af dig selv med frontkameraet, skal du sørge for, at du har slået SteadyShot til.
    Tilbage i selfie-skole

Find din indre fotograf frem

• Lær dit kamera at kende. Undersøg de væsentligste indstillinger og funktioner, før du bruger det, og læs brugervejledningen. Øvelse gør mester!
    • Lær, hvordan du bliver opmærksom på lys, lysets retning og farve, der giver motivet form og dybde. Denne type lys forekommer naturligt lige inden solopgang og solnedgang. Lyset fra et vindue kan også være godt.
    • Når du tager billeder af genstande i bevægelse, skal du ikke forsøge at følge genstanden. Kunsten er at finde en position, hvor genstanden skal passere forbi foran dig.
    • Hvis du ikke kan få plads til hele genstanden, du vil fotografere, i ét billede, kan du prøve at bruge kameraappen "Sweep Panorama" for at få en bredere vinkel.
    • Aktivér gitterlinjerne i dine kameraindstillinger, så du kan tage billeder efter "reglen om en tredjedel". Prøv at anbringe dine emner langs gitterlinjerne eller på de punkter, hvor de skærer hinanden. Hvis du ikke altid har dine emner midt i rammen, kan du gøre dine fotos mere interessante.
    • Vær kreativ, og prøv forskellige vinkler. Du vil blive overrasket over, hvordan et billede kan ændre sig, hvis du f.eks. bare går ned på knæ eller lægger dig på maven. Men gør det sikkert!
    Hav situationen under kontrol

Hav situationen under kontrol

• Hvis din Xperia har en kameratast, kan du aktivere kameraet med det samme, selv når skærmen på enheden er låst. Bare tryk kort på kameratasten – og du er klar. Du kan også vælge indstillingen Start med kameratasten, så kameraet begynder at tage fotos med det samme, når du starter kameraet med kameratasten. På den måde går du aldrig glip af de store øjeblikke.
    • Brug appen "Kreative effekter" i dit kamera til at opnå endnu bedre fotos, før du tager dem. Du kan f. eks. tilføje filtre, pixelere fotos eller skabe spejleffekt.
    • Du kan også tage billeder, mens du optager en video. Bare tryk på kameratasten eller kameraknappen på skærmen, mens videoen optages.
    • Aktivér funktionen "Gem placering" for at geotagge dine fotos ved at gemme den omtrentlige geografiske placering, når du tager billeder.
    • Opdater jævnligt softwaren til din smartphone for at få de seneste kamerafunktioner og forbedringer.
    • Opdater jævnligt softwaren til din smartphone for at få de seneste kamerafunktioner og forbedringer.

Værd at vide

• Nogle kamerafunktioner bruger mere strøm end andre. Så hvis dit kamera f.eks. understøtter optagelse af 4K-videoer, og dit batteri er ved at løbe tør for strøm, kan du nøjes med en opløsning på 1080p. På denne måde kan du få videoer i høj kvalitet uden at trække ekstra meget strøm fra dit batteri.
    • Vær opmærksom på, at 4K-videoer og fotos med en opløsning på 23 MP (høj opløsning) kræver meget plads i din interne hukommelse eller på dit interne hukommelseskort, så det er en god ide at kontrollere hukommelsesstatus undertiden. Husk på, at du kan stadig få fotos i høj kvalitet ved at bruge en opløsning på 8 MP.
    • Vær opmærksom på, at din smartphone kan blive varm, når du bruger kameraet i længere perioder. I nogle tilfælde kan det ske, at kamera-appen lukker midlertidigt.
    • Du kan få flere tip og se en række selvstudier om, hvordan du tager bedre fotos med et Xperia-kamera, ved at klikke her.

Bemærk, at denne artikel ikke er produktspecifik. Hvilke funktioner og egenskaber der beskrives, kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.