Opladning af din enhed

Du kan oplade din enhed enten med en trådløs oplader eller en oplader med ledning fra en stikkontakt eller computer. Du kan stadig anvende din enhed, mens den oplader.

Hvis batteriet er helt afladet, kan der gå op til 30 minutter, før enheden reagerer på opladningen. I dette tidsrum er skærmen muligvis mørk hele tiden, og opladningsikonet vises ikke. Det kan tage op til 4 timer for et fuldstændigt afladet batteri at blive fuldt opladet. Opladehastigheden kan påvirkes af den omgivende temperatur.

Bemærk!

Din enhed har et indbygget, genopladeligt batteri, som kun må udskiftes af et autoriseret Sony-reparationscenter. Du må aldrig forsøge at åbne eller skille enheden ad selv. Hvis du gør det, kan det medføre skade, der ophæver garantien.

Opladning med kabel

Brug altid den originale Sony-oplader og et USB Type-C-kabel, der er beregnet til din specifikke Xperia-model, da andre typer opladere kan øge opladetiden, slet ikke vil oplade eller endog kan beskadige din enhed.

Sørg for, at alle USB-porte og -stik er helt tørre, før du isætter USB Type-C-kablet. Hvis der registreres vand, vises der en advarsel i meddelelsespanelet.

Du kan købe en trådløs oplader fra Sony eller en tredjepart for at oplade din enhed trådløst.

Hvis du bruger enheden, mens den oplader, oplader den måske langsommere eller holder måske helt op med at oplade for at beskytte batteriet. Brugen af visse programmer under opladning kan deaktivere opladningen eller påvirke opladningsfunktionen. Hvis du f.eks. bruger kameraet under trådløs opladning, kan det medføre statisk støj på billedet.

Sørg for at fjerne alle skærm- eller telefoncovers, når du bruger funktionen til trådløs opladning.

Bemærk følgende:

• Anbring ikke metalgenstande mellem enheden og opladeren, da det kan øge risikoen for skader på grund af varmen.

• Anbring ikke kreditkort på opladeren, da de kan blive afmagnetiseret eller gå i stykker.

Bemærk!

Hvis din enhed er anbragt forkert i den trådløse oplader, tager det væsentligt længere tid at oplade den.

Sådan oplader du din enhed med et USB-kabel

Diagram of charging the device

1. Sæt den ene ende af USB-kablet i opladeren (eller i USB-porten på en computer).
  2. Sæt den anden ende af kablet i USB-porten på din enhed. Beskedindikatoren lyser, når opladningen går i gang.
  3. Når enheden er fuldt opladet, skal du tage kablet ud af enheden ved at trække det lige ud. Sørg for ikke at bøje stikket.

Bemærk!

Det er vigtigt, at du bruger et USB Type-C-kabel (medfølger), da andre typer USB-kabler kan beskadige din enhed.

Tip!

Hvis batteriet er helt afladet, kan det tage nogle minutter, før beskedindikatoren lyser, og ikonet for batteriopladning vises.

Sådan oplader du din enhed med en trådløs oplader

Diagram of charging the device wirelessly

1. Anbring din enhed i den trådløse oplader i henhold til vejledningen til opladeren. Den trådløse opladningsplade på bagsiden af enheden skal være i kontakt med opladeren, for at opladningen kan fungere. Se Oversigt.
  2. Når opladningen går i gang, lyser beskedindikatoren, og opladeikonet vises på skærmen.
  3. Når din enhed er fuldt opladet, skal du fjerne den fra den trådløse oplader.

Status for batteriets beskedindikator

Grøn Batteriet oplades, og opladeniveauet er højere end 90 %
Orange Batteriet oplades, og opladeniveauet er 15-90 %
Rød Batteriet oplades, og opladeniveauet er mindre end 15 %