Opdatering af din enhed

Du skal opdatere softwaren på din enhed for at få de sidste nye funktioner, forbedringer og fejlrettelser og på den måde sikre, at enheden fungerer optimalt. Når en softwareopdatering er tilgængelig, vises System update icon på statuslinjen. Du kan også søge efter nye opdateringer manuelt.

Den letteste måde at installere en softwareopdatering på er ved at gøre det trådløst fra din enhed. Nogle opdateringer er dog ikke tilgængelige til trådløs overførsel. I disse tilfælde skal du bruge Xperia Companion-softwaren på en pc eller en Mac til at opdatere din enhed.

Før du opdaterer din enhed, skal du overveje følgende:

• Kontrollér, at du har tilstrækkelig ledig lagerkapacitet, inden du starter opdateringen.
  • Hvis du anvender en enhed med flere brugere, skal du logge på som ejer, dvs. som den primære bruger, for at opdatere enheden.
  • System- og programopdateringer viser muligvis funktionerne på din enhed på en anden måde end beskrevet i denne brugervejledning. Android-versionen påvirkes måske ikke af en opdatering.

Du kan få flere oplysninger om softwareopdateringer ved at gå til Software update.

Sådan tjekker du for ny software

1. Hvis du anvender en enhed med flere brugere, skal du sørge for at være logget på som ejer.
  2. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Avanceret > Softwareopdatering.

Sådan opdateres enheden trådløst

Anvend Software-opdateringsprogrammet til trådløs opdatering af din enhed. Hvilke opdateringer du kan hente over et mobilnetværk, afhænger af din operatør. Det anbefales at bruge et ‎Wi-Fi -netværk i stedet for et mobilnetværk til at hente ny software for at undgå omkostningerne til datatrafik.

Sådan installerer du en systemopdatering

1. Hvis du deler en enhed med flere brugere, skal du sørge for, at du er logget på som ejer.
  2. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Avanceret > Softwareopdatering.
  3. Hvis der er en tilgængelig systemopdatering, skal du tappe på FORTSÆT > Installér.
  4. Gendan enheden, når du bliver bedt om det.

Sådan planlægger du en systemopdatering

1. Hvis du deler en enhed med flere brugere, skal du sørge for, at du er logget på som ejer.
  2. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Avanceret > Softwareopdatering.
  3. Hvis der er en tilgængelig systemopdatering, skal du tappe på FORTSÆT og derefter tappe på skyderen for Planlæg installation.
  4. Tap på OK > Angiv tid.
  5. Indstil det ønskede klokkeslæt for softwareopdateringen, og tap derefter på OK.
  6. Din enhed opdateres automatisk på det angivne tidspunkt.

Sådan konfigurerer du automatisk overførsel af systemopdateringer

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Avanceret > Softwareopdatering.
  2. Tap på Menu icon, og tap derefter på Indstillinger > Hent automatisk systemopdateringer.
  3. Vælg den ønskede indstilling.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du automatiske opdateringer for apps

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Avanceret > Softwareopdatering.
  2. Tap på Menu icon, og tap derefter på Indstillinger > Opdater apps automatisk.
  3. Vælg den ønskede indstilling.

Sådan opdaterer du din enhed ved hjælp af Xperia Companion

Sådan opdaterer du din enhed vha. en computer

1. Brug et USB Type-C-kabel til at slutte din enhed til din computer.
  2. Kontrollér, at skærmen på din enhed er låst op, og at USB-tilslutningstilstanden i enheden er angivet til Filoverførsel .
  3. Åbn Xperia Companion, hvis programmet ikke startes automatisk.
  4. Kontrollér, at computeren kan få adgang til internettet.
  5. Computer: Hvis der findes en ny softwareopdatering, vises der et pop op-vindue. Følg vejledningen på skærmen for at køre de relevante softwareopdateringer.

Hvis du ikke har Xperia Companion-software installeret på den pågældende computer, skal du slutte din enhed til computeren og følge installationsvejledningen på skærmen. Sørg for, at du bruger det USB Type-C-kabel, der fulgte med enheden, og at det er sluttet korrekt til enheden og computeren.