Lær dit kamera at kende

Arrow left Oversigt over support til Xperia XZ1 Compact
    Kameraoversigt
    1 Objektiv på frontkamera
    2 Skift mellem front- og hovedkameraet
    3 Kameraindstillinger
    4 Gem din placering
    5 Brug volumentasterne til at zoome ind eller ud
    6 Skift mellem at tage fotos og videoer
    7 Brug kameratasten til at aktivere kameraet, tage fotos eller optage videoer
    8 Tap på miniaturen for at se, dele eller redigere fotos og videoer
    9 Brug lukkerknappen til at tage fotos eller optage videoer
    10 Gå tilbage, eller afslut kameraet
    11 Vælg en optagetilstand
    12 Genvej til den sidst valgte optagetilstand
    13 Farve og lysstyrke
    14 Vælg et højde-bredde-forhold
    15 Blitzindstillinger
    16 Selvudløser

Grundlæggende tip til kamera

Sådan starter du kameraet

• Tryk kameratasten helt ned, stryg Normal cam mode icon fra låseskærmen, eller tap på Camera icon fra programskærmen.

Lukkerknap

Lukkerknappen bruges forskelligt, afhængigt af optagetilstanden og de aktiverede funktioner.

Oversigt over lukkerknap

shutter-photo icon

Tag et foto

Start recording icon

Optag en video/Genoptag optagelse

Pause video icon

Sæt en video på pause

Stop recording icon

Stop optagelse af en video

Self timer activated icon

Selvudløser er aktiveret

Touch capture activated icon

Trykoptagelse er aktiveret

Touch capture and self timer activated icon

Trykoptagelse og Selvudløser er aktiveret

Sådan ændrer du højde-bredde-forholdet

1. Tap på Aspect ratio 16:9 icon, når du bruger kameraet.
    2. Vælg en indstilling.

Sådan justerer du kameraindstillinger

1. Tap på Settings icon, når du bruger kameraet.
    2. Vælg en indstilling, eller træk i listen for at se de tilgængelige indstillinger.
    Camera settings

De tilgængelige indstillinger afhænger af den valgte optagetilstand.

Sådan kan du se, dele eller redigere fotos og videoer

1. Når du bruger kameraet, skal du tappe på miniaturen for at åbne et foto eller en video.
    2. Stryg til venstre eller højre for at få vist fotos og videoer.
    3. Tap på skærmen for at redigere et foto eller en video.

Dine fotos og videoer gemmes i programmet Album. Se Viewing photos and videos for flere indstillinger.

Optagetilstande

Du kan vælge optagetilstande som f.eks. tilstanden Manuelt ved at tappe på Tilstand .

De tilgængelige indstillinger afhænger af den valgte optagetilstand.

Oversigt over optagetilstande

AR effect icon

AR-effekt

Tag fotos med virtuelle motiver og personer

Creative effect icon

Kreativ effekt

Tag fotos med effekter og farvefiltre

Sweep panorama icon

Panorama

Tag vidvinkel- og panoramafotos

Sound-photo icon

Sound Photo

Optag en baggrundslyd, og tag samtidig et foto

Camera manual icon

Manuelt

Tag fotos med manuelt justerede kameraindstillinger

Slow motion video icon

Slowmotion

Tilføj en slowmotioneffekt, når du har optaget en video

Sådan skifter du mellem at optage fotos og videoer

• Stryg på skærmen for at vælge en foto- eller videotilstand, når du bruger kameraet.

Sådan vælger du en optagetilstand

• Tap på Tilstand, mens du bruger kameraet, og vælg en optagetilstand.

Sådan skifter du mellem hoved- og frontkamera

• Når du bruger kameraet, skal du tappe på Switch camera icon for at skifte mellem hoved- og frontkamera.

Sådan bruger du zoom

• Når du bruger kameraet, skal du samle eller sprede fingrene på kameraskærmen eller bruge volumentasten til at zoome.

Hvis du zoomer ind tre eller flere gange, kan det have indflydelse på billedets kvalitet. Du skal i stedet tage billedet uden at zoome og derefter beskære det.

Sådan tager du et foto

• Når du bruger kameraet, skal du trykke på kameratasten eller tappe på lukkerknappen for at tage et billede.

Sådan optager du en video

1. Stryg på skærmen for at vælge Record video icon, når du bruger kameraet.
    2. Tryk på kameratasten, eller tap på lukkerknappen for at starte eller stoppe optagelsen.

Den maksimale optagetid er 6 timer.

Sådan starter du kameraet og tager et billede samtidig

1. Tap på Settings icon, når du bruger kameraet.
    2. Træk i listen for at se flere indstillinger.
    3. Tap på Start med kameratasten > Start og optag.
    4. Luk indstillingsmenuen, og afslut kameraet. Indstillingen gemmes for alle optagetilstande.
    5. Tryk på kameratasten, og hold den nede for at starte kameraet og tage et billede.

Sådan tager du et foto ved at tappe på skærmen

1. Tap på Settings icon, når du bruger kameraet.
    2. Træk i listen for at se flere indstillinger.
    3. Tap på Berøringsoptagelse > Tændt eller Kun frontkamera.
    4. Luk indstillingsmenuen. Indstillingen gemmes i alle optagetilstande.
    5. Tap på skærmen for at tage et billede.

Denne funktion kan også bruges til videoer.

Sådan tager du et foto, mens du optager en video

• Når du optager en video, skal du tappe på Camera onscreen icon. Billedet tages, så snart du slipper lukkerknappen.

Selvudløser

Brug Selvudløser for at få mere tid til at forberede dig på at tage et billede. Det hjælper dig også med at holde enheden i ro og undgå slørede fotos.

Sådan bruger du selvudløseren med hovedkameraet

1. Tap på Self timer icon, mens du bruger kameraet, og vælg en tidsforsinkelse.
    2. Luk indstillingsmenuen. Selvudløser -indstillingen gemmes.
    3. Tryk på kameratasten, eller tap på lukkerknappen for at tage et foto. En række bip markerer nedtællingen, indtil fotoet tages.